Før kampen: Liverpool–BurnleyVunnet fire av fem møter i Premier League

Burnley er ute etter sin første seier foran The Kop siden 1974.

12. mar 2017 kl 10.36 Marius Rabben

Etter den skuffende nedturen mot Leicester imponerte Jürgen Klopps mannskap mot Arsenal forrige helg, men nå venter en ny test mot motstand utenfor topp seks.

Burnley, som med to uavgjort og elleve tap er Premier Leagues svakeste bortelag, jakter på sin første dobbeltseier mot de røde siden 1930.

Fjerdeplasserte Liverpool, med 52 poeng, kan legge press på Manchester City og Tottenham (begge 56 poeng), som har sine ligakamper utsatt grunnet FA-cupen denne helga, mens Burnley (31), på tolvteplass, er ute etter sin første seier på fem kamper.

Lancashire-klubben ledet etter timen spilt i Swansea forrige helg, men tapte 2–3, der seiersmålet kom på overtid. Runden i forveien spilte de 1–1 i Hull, etter å ha blitt slått ut av FA-cupen hjemme mot lille Lincoln (0–1).

Uavgjort mot Chelsea

Sist de vinrøde vant, sørget et sent mål av Sam Vokes for at Leicester ble slått 1–0 på Turf Moor 31. januar.

For en måned siden ble imidlertid Chelsea holdt til 1–1, takket være et lekkert frispark av Robbie Brady. Arsenal trengte en straffe på overtid for å slå Burnley på Emirates tidligere i år, og knappe 1–2 ble det også borte mot Manchester City i nyttårskampen.

IMPONERTE MOT LIGALEDEREN:
IMPONERTE MOT LIGALEDEREN:  Burnley havnet under, men slo tilbake og tok poeng da Chelsea var på besøk i februar.

Liverpool, med to ligaseire i 2017, har ikke slått et lag utenfor topp seks siden Stoke reiste hjem fra Anfield med 1–4 i romjula.

Mot Burnley må Klopp fortsatt klare seg uten kaptein Jordan Henderson og Daniel Sturridge, og Roberto Firmino er tvilsom etter å ha stått over mange treninger denne uka.

Dermed ligger Divock Origi an til å starte sin første ligakamp siden midtveis i januar.

Fra før er Ovie Ejaria og Danny Ings ute, men Dejan Lovren er tilbake og forsvaret er endelig skadefritt.

På motsatt halvdel stiller Burnley uten Steven Defour og Johann Berg Gudmundsson i troppen. Sean Dyche har imidlertid Tom Heaton og Joey Barton tilgjengelige igjen, og har bortsett fra kneskadde Dean Marney og Kevin Long en omtrent skadefri stall ellers.

Fakta før avspark

Dagens oppgjør er det 100. møtet mellom Liverpool og Burnley i historien.

Totalt har de merseysiderne 42 seire mot 33 tap, og 24 ganger har det endt uavgjort. På Anfield har vertene vunnet 29 ganger, spilt elleve uavgjort og tapt åtte mot de vinrøde.

I begynnelsen av sesongen, da kampen var flyttet til Turf Moor grunnet ferdigstillingen av Main Stand, vant Burnley 2–0 til tross for kun 19,6 prosent ballbesittelse og 26 sjanser imot.

Sam Vokes ga dem ledelsen før to minutter var passert, og spisspartner Andre Gray doblet den åtte minutter før pause.

Sist klubbene møttes foran The Kop, i mars 2015, sørget Jordan Henderson og Daniel Sturridge for 2–0.

Liverpool har vunnet fire av fem mot Burnley i Premier League, og ikke sluppet inn i de åtte siste på Anfield – cup inkludert. Man må tilbake til 1975 for å finne sist Burnley nettet på rødtrøyenes territorium.

Tre strake på Anfield

Hjemme og borte har Lancashire-klubben vunnet tre av de 19 siste ligakampene mot Liverpool.

Burnleys forrige seier på Anfield kom i september 1974, da forsvarsspiller Ian Brennan sørget for kampens eneste mål. Siden har Liverpool, alle turneringer inkludert, tatt dem imot ni ganger og vunnet åtte.

De røde har scoret i 17 av de 18 siste hjemmekampene mot dagens gjester.

Nå har Burnley spilt tre ligakamper på Anfield uten å score. Aldri tidligere har Liverpool holdt nullen mot dem hjemme fire ganger på rad.

Vertene er på jakt etter sin fjerde strake hjemmeseier over Burnley, noe som vil være første gang den rekka er så lang siden 1925–1926, da det ble fem på rad.

I løpet av 39 ligamøter på Anfield har det endt målløst én gang: i desember 1920.

Liverpool har sluppet inn fem mål på de 16 siste kampene mot Burnley i alle turneringer.

Spiller han i dag, blir dette James Milners klubbkamp nummer 600 i karrieren. Han er også ett mål unna å nå 50 i ligaen.

Jürgen Klopp tok sitt 100. poeng som Liverpool-manageren i seieren over Arsenal sist. Det er kun Kenny Dalglish (48) og David Ashworth (56) som har klart det i løpet av færre kamper enn Klopp (57).

To bortepoeng denne sesongen

Burnley, som i august slo Liverpool for første gang på åtte forsøk, er ute etter å beseire rødtrøyene i begge møtene samme sesong for første gang på 87 år.

Klubben er tre ligascoringer unna tresifret mot Merseyside-laget gjennom historien.

I Premier League har The Clarets vunnet kun fire av 51 bortekamper, og holdt nullen i like mange. Åtte ganger har de spilt uavgjort, mens 39 er tapt.

Denne sesongen har Burnley kun to bortepoeng, med uavgjort mot Manchester United (0–0) og Hull (1–1).

Hjemme på Turf Moor har de imidlertid imponere ni seire på 14 kamper. Kun ligaleder Chelsea og Spurs har flere hjemmeseire.

Burnley har vunnet minst én bortekamp i ligaen hver sesong siden 1903.

Forrige trepoenger på fremmed gress var det Danny Ings som sørget for i ligaavslutningen i 2015, med 1–0 mot Aston Villa.

Halvparten av de vinrødes åtte bortescoringer denne sesongen har kommet fra straffemerket.

Sean Dyche sitt mannskap møter Liverpool uten å ha vunnet noen av sine fem siste kamper, cup inkludert, men har tegnet seg for scoringer i ni av de ti siste.

Etter å ha scoret én gang i samtlige sju kamper i forveien, nettet de to ganger da Swansea vant 3–2 forrige helg.

Kilder: burnleyfootballclub.com, Ged Rea (liverpoolfc.com), lfchistory.net, Opta

Har du innspill til journalisten?
[email protected]