Klopp ubeseiret mot City i Premier League

Jürgen Klopp har vunnet tre av fire ligakamper mot Manchester City som Liverpool-manager.

5. sep 2017 kl 12.53 Einar Kvande

Lørdag ettermiddag gjester Liverpool Etihad Stadium, vel vitende om at Jürgen Klopp har en knakende god statistikk mot de lyseblå fra Manchester.

Ser vi bort fra tapet på straffespark-konkurranse i ligacupfinalen på Wembley i februar 2016, så er faktisk Klopp ubeseiret mot City etter at han kom til Liverpool.

Hans første møte med City kom etter at han bare hadde sittet en drøy måned i sjefsstolen på Anfield. Liverpool nedsablet City hele 4-1 på Etihad, og hadde slått an tonen for møtene mellom lagene under Klopps ledelse, i en kamp der Philippe Coutinho og Roberto Firmino herjet med City-forsvaret.

City har tatt bare ett poeng

I hjemmekampen samme sesong var Liverpool like suverene. 3-0 ble sluttresultatet i de rødes favør den 2. mars 2016. Adam Lallana, James Milner og Roberto Firmino sørget for en komfortabel seier.

Forrige sesong ble oppgjørene mot City en god del jevnere enn i sesongen 2015-16. På nyttårsaften vant Liverpool 1-0 på Anfield takket være en tidlig scoring av Georginio Wijnaldum, mens Klopps eneste poengtap for City kom på Etihad den 19. mars i år. Den kampen endte 1-1. James Milner sendte Liverpool i føringen på et straffespark, mens Sergio Aguero utlignet med drøye tjue minutter igjen av kampen.

Manchester City v Liverpool ser du på TV 2 Sport Premium lørdag 9. september klokken 13.30

Har du innspill til journalisten?
[email protected]