Har ikke tapt på hjemmebane for Manchester City siden 2003

Liverpool har vunnet de seks siste kampene mot Manchester City på Anfield.

4. okt 2018 kl 18.28 Einar Kvande

Liverpools hjemmestatistikk i den perioden Manchester City har vært for et topplag å regne er bemerkelsesverdig god. De fem siste Premier League-kampene mellom klubbene på Anfield har endt med Liverpool-seier, og plusser vi på kvartfinalen i Champions League i april har Liverpool faktisk seks strake seiere mot City i sin egen lekegrind.

Manchester City har faktisk ikke vunnet en eneste kamp på Anfield siden Sheikh Mansour tok over klubben i 2008. Vi må helt tilbake til 2003 for å finne sist de lyseblå vant over de røde på Merseyside!

Houllier var manager sist det ble tap

Den gangen gjorde Nicolas Anelka to mål, og senket dermed et Liverpool-lag som ble ledet av landsmannen Gerard Houllier.

Liverpool og City har møtt hverandre hele 17 ganger i løpet av de drøye 15 årene siden den maidagen i 2003 hvor City seiret 2-1.

Etter det tapet vant Liverpool 5 strake kamper. Så kom en periode med en rekke uavgjort-kamper (5 i tallet), ispedd en Liverpool-seier, før Liverpool altså har vunnet de siste 6. Totalt har altså Liverpool vunnet 12 av de siste 17 kampene mellom lagene på Anfield, mens fem har endt uavgjort.