Kampfiksinganklager og uten fans i bortefeltet

Det har vært mye støy rundt Liverpools neste motstander.

23. okt 2018 kl 11.07 Arild Skjæveland

Røde Stjerne og Liverpool er de to klubbene fra gruppe C som har vunnet Champions League eller Serievinnercupen tidligere.

I finalen 29. mai 1991 var det Røde Stjerne som skulle løfte det største klubbtroféet i europeisk fotball, etter å ha slått Marseille på straffer i finalen. Liverpool hadde vunnet serien året før, men var fortsatt utestengt fra Europa etter Heysel-tragedien i 1985.

1992 var siste gang klubben var med i Champions League. Nå er de tilbake, etter 26 år ute. Røde Stjerne startet sin kvalifisering til årets turnering allerede 11. juli, og gikk inn i første kvalifiseringsrunde samtidig som Kroatia møtte England i semifinalen i VM.

Tomt bortefelt

Et stort tall supportere av Røde Stjerne stormet banen da de slo RB Salzburg i den avgjørende kvalifiseringskampen tidligere i høst. Laget var under 0-2, men scoret to mål i den andre omgangen.

TOMT BORTEFELT:
TOMT BORTEFELT:  Røde Stjerne får ikke selge billetter til egne supportere på Anfield.

Banestormingen må de betale for nå, og klubben ble dømt til ikke å kunne ta med seg bortefans til bortekampene mot Paris Saint-Germain og Liverpool i Champions League.

Til Paris hadde de likevel med seg mer enn 1000 supportere, ifølge The Times. Dette var supportere som da ikke hadde billetter, og måtte kjøpe i hjemmeseksjonen.

På grunn av det store antallet som dro til den franske hovedstaden, har Merseyside Police ekstra bemanning på onsdag.

Borteseksjonen på Anfield blir likevel ikke helt tom på onsdag kveld. LFC har nemlig tilbudt plassene på Anfield Road End til røde supportere i aldersgruppen 17-21 år.

– Det å gi unge supportere en sjanse til å komme til Anfield har vært en prioritet for oss de siste sesongene. Det at vi har borteseksjonen til å bruke for Liverpool-supportere er en unik mulighet, sa klubbens daglige leder Peter Moore i en pressemelding.

MYE STØY:
MYE STØY:  Det har vært mye støy rundt Røde Stjerne i Champions League-comebacket.

Anklages for kampfiksing

Sist Røde Stjerne spilte i Champions League ble det 6-1 tap borte mot Paris Saint-Germain. Den franske sportsavisen L’Equipe skriver at franske myndigheter nå undersøker muligheten for kampfiksing etter den kampen.

Varselet om den mulige kampfiksingen skal ha kommet fra UEFA allerede før kampen. Ifølge avisen skal en person høyt oppe i den serbiske klubben ha forsøkt, sammen med andre, å vedde totalt 5 millioner euro på at de ville tape med fem mål i kampen.

Klubben avviser alle påstandene fra L’Equipe.

– Denne artikkelen kan gjøre stor skade på klubbens rykte, og vi ber UEFA og etterforskere fra Serbia og Frankrike om å undersøke hele saken for å få frem sannheten. Med dagens teknologi er det umulig å la denne saken stå uløst. Røde Stjerne forventer at sannheten kommer ut snart for å fjerne all tvil om at vi er involvert, sto det i pressemeldingen.

Liverpool - Røde Stjerne spilles onsdag kl. 21.00, og sendes på Viasport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]