20 AV 24:  Liverpool har kun avgitt fire poeng denne sesongen.

Liverpool har aldri hatt en bedre sesongstart i Premier League

Det er tredje gang de helrøde står med 20 av 24 mulige poeng etter åtte serierunder.

Liverpool har avgitt poeng i sine to siste ligakamper, men er fortsatt ubeseiret i Premier League. Med 20 av 24 mulige poeng tangerer de sine beste starter på en ligasesong siden den engelske toppdivisjonen endret navn til Premier League i 1992.

To ganger tidligere har LFC stått med 20 av 24 mulige poeng etter åtte serierunder. Det var i 1996/97. Da endte det med fjerdeplass i ligaen og 68 poeng totalt.

I 2008/09 sto Rafael Benítez sitt mannskap med 20 poeng etter åttende runde, og endte til slutt som nummer to bak Manchester United med 86 poeng.

Den andre gangen i nyere tid der de helrøde har kjempet om ligagull, under Brendan Rodgers i 2013/14, hadde de helrøde 17 poeng på dette stadiet av sesongen og endte som nummer to med 84 poeng.

Den svakeste starten kom under Roy Hodgson i 2010/11. Da var LFC nummer 19 med fattige seks poeng.

Har møtt tre av fire i toppen

Liverpool er altså ubeseiret etter å ha møtt Tottenham og Chelsea på bortebane, og Manchester City hjemme på Anfield. Tre av de tøffeste kampene denne sesongen, mot lagene som er nummer én, to og fem på tabellen. Arsenal er på 4. plass, og skal møtes på Emirates Stadium 3. november.

– Jeg ville tatt 20 poeng etter åtte kamper dersom du tilbudte meg det på forhånd, sa Klopp på pressekonferansen etter City-kampen.

City, Chelsea og LFC står alle med 20 av 24 mulige poeng. Tottenham og Arsenal har 18 poeng.

Nå er det landslagspause, før programmet til Liverpool ser litt mer overkommelig ut enn den siste måneden.

Landslagspausen er ferdig i midten av oktober, og 20. oktober skal Liverpool møte Huddersfield på bortebane. Deretter følger hjemmekamp mot Røde Stjerne, hjemmekamp mot Cardiff, bortekamp mot Arsenal, bortekamp mot Røde Stjerne og hjemmekamp mot Fulham, før det er ny runde med landslagsfotball igjen.

Del