Jürgen Klopp’s mest betrodde menn

Hvem har spilt flest kamper for Liverpools tyske manager under hans tid på Anfield? Vi har svarene.

20. feb 2018 kl 17.48 Torbjørn Flatin

Under tiden til Jürgen Klopp i LFC har de røde spilt 138 offisielle kamper i liga og cup.

52 kamper etter at han kom inn i oktober 2015, og hvor laget gikk til to cupfinaler. 47 kamper i fjorårssesongen, da det som kjent ikke var spill i Europa, mens det i 2017/18 så langt har vært 27 ligakamper, ni oppgjør i Champions League, to møter i FA-Cupen og exit på første forsøk i ligacupen, totalt 39 kamper.

På de 138 kampene har Roberto Firmino enten startet eller kommet inn som innbytter i 120 av dem. Dermed er han den spilleren som har spilt flest ganger under Klopp i Liverpool.

De neste på listen er Emre Can (110 kamper), Philippe Coutinho, Simon Mignolet og James Milner. En kan i sitt stille sinn undre hvor mange av den kvartetten som kommer til å spille neste sesong(!)

Av de spillerne som kom foran forrige sesong har Gini Wijnaldum vært flest ganger på banen med 78 opptredener av 86 mulige. Det gjør at han har vært ute på det grønne gresset i 90,7 % av Liverpools offisielle kamper, som er mer enn hva Firmino har totalt med 87%. Deretter følger Joel Matip med 62 kamper og Sadio Mané med 57.

Det bør også nevnes at hvis en hadde tatt oppsummeringen etter de to første sesongene til Jürgen Klopp, ville Nathaniel Clyne toppet sammen med Firmino etter 83 opptredener av 99 mulige.

Denne sesongen har scoringssensasjonen Mohamed Salah spilt i 36 av 39 kamper, hvor han bare har mistet en kamp i Premier League og ikke var med mot Everton i FA-Cupen samt i ligacupen. Det gir hele 92,3% spill.

Kollegaen i angrepet, Roberto Firmino, har bokført 37 av 39 kamper, hvor han også har vært borte i en kamp i ligaen og en i ligacupen. Det gir intet mindre enn 94,9% og hvis vi regner Premier League og Champions League blir tallet 97,4%.

Det viser med all tydelighet at de to spillerne Jürgen Klopp vil gjøre alt han kan for å ha på banen i de gjenstående kampene er Mohamed Salah og Roberto Firmino.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]