Stoppes ofte i topp-seks-bortekampene

Tottenham skal forsøke å bryte en skuffende rekke når de gjester Anfield.

3. feb 2018 kl 21.32 Marius Rabben

Helgas storoppgjør i Premier League byr på de to lagene som hadde plukket flest poeng på de seks siste rundene, med 15 til de røde og 14 for londonerne.

Tottenham er også det eneste laget i ligaen som ikke har tapt på sine sju siste runder. Sist de gikk poengløse av banen, var i en toppkamp på bortebane – mot Manchester City.

Ti på rad

Og det er ingen tilfeldighet, viser resultatene de siste sesongene.

Spurs har nemlig ikke vunnet en bortekamp mot topp seks på snart to år: 14. februar 2016. Den gang sørget Harry Kane og Christian Eriksen for 2–1 mot nettopp City på Etihad.

Siden har laget spilt ti bortekamper mot «eliten» i Premier League uten å vinne.

Denne sesongen har de vært i aksjon mot ligaens øvrige fem store seks ganger. Det har resultert i to seire og fire tap. På hjemmebane slo de som kjent Liverpool hele 4–1 i oktober, og de vant overbevisende 2–0 over Manchester United onsdag kveld.

Bortekampene mot United (0–1), City (1–4) og Arsenal (0–2) har derimot alle endt uten poeng. Den eneste scoringen kom i tillegg på overtid i det største tapet – mot City i desember.

Den øvrige topp-seks-kampen hittil denne sesongen, hjemme mot Chelsea, ble tapt 1–2 i august.

To uavgjort og tre tap forrige sesong

Forrige sesong gjorde de liljehvite det generelt bra i storkampene – vel å merke dersom man utelukker bortekampene.

På eget gress var de ubeseiret med full pott mot både City, United, Arsenal og City, og ett poeng mot Liverpool. På bortebane tok de poeng mot City og Arsenal, og tapte resten.

På Merseyside møtte de opp med et offensivt lag og ble nådeløst straffet av Liverpools gjenvinningspress og en målkåt Sadio Mané, som scoret to ganger på to minutter etter kvarteret.

Nå tar Tottenham igjen turen til Anfield, et sted de ikke har vunnet på sju år. Bryter de den vonde rekka, vil de ta igjen rødtrøyene på tabellen.

– Det er alltid tøft der og alltid en spesiell atmosfære, sier Spurs-manager Mauricio Pochettino til Spurs’ nettside før avreise.

Skryter av de røde

– I mine øyne har også Liverpool en av de beste stallene i England og Europa. De har glimrende spillere, manager og trenerstab, og de er veldig konkurransedyktige. Vi må nyte det, men samtidig forsøke å være sterke og gjenskape det samme prestasjonsnivået (som mot United på onsdag).

– Nivået på motstanderen er massivt, og dette er viktig på grunn av kampen om topp fire, som mot United, og det er så viktig å ta de tre poengene.

I likhet med Liverpool kommer Tottenham inn til kampen med en god opplevelse i midtuka. Oppvisningen mot José Mourinhos utvalgte på Wembley var imponerende nok til at 2–0 flatterte gjestene. Dagene i etterkant er nøye planlagt for å gjenskape den samme intensiteten.

– Hvile, se videoer og ikke for mye trening, forteller Pochettino om inngangen til kampen for dem som spilte.

– Det er helt vanlig at man hviler spillerne som var med på onsdag, for deretter å gi dem en god treningsøkt for å bli klare.

Manageren kan ogsåvelge fra en helt skadefri stall etter at Serge Aurier og Harry Winks var tilbake i full trening før helga.

Klarer Liverpool å stå imot og revansjere fadesen på Wembley i oktober? Avspark på Anfield søndag er klokka 17.30 på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]