FERSK I PREMIER LEAGUE  Javier Gracia Carlos fikk jobben som Watford-manager i januar.

Har aldri krysset sverd med Liverpool tidligere

Til tross for en lang karriere både som spiller og trener har Watford-manager Javi Gracia aldri møtt Liverpool tidligere.

Den 21. januar i år ble Javi Gracia utnevnt som Marco Silvas erstatter i Watford. Spanjolen signerte en kontrakt på 18 måneder, og han ledet sitt lag i kamp bare seks dager sernere, da det ble tap 1-0 for Southampton i fjerde runde i FA-cupen.

Resultatene har vært mildt sagt varierende i de sju kampene som har vært spilt siden Gracia tok over Watford. Etter cuptapet er det blitt spilt seks Premier League-runder. Først en målløs kamp i Stoke, etterfulgt av en strålende 4-1 seier over Chelsea den 4. februar. Deretter ble det tap 2-0 borte mot West Ham, før to 1-0 seiere på hjemmebane over henholdsvis Everton og West Bromwich. Sist helg tapte Watford med klare 3-0 for Arsenal på Emirates. I Premier League er dermed Gracias statistikk 3 seiere, 1 uavgjort og 2 tap.

De ti poengene som spanjolen har ledet sitt lag til i løpet av seks kamper har ført Watford opp på 36 poeng, og dermed en relativt trygg 10. plass på tabellen. Det er hele 9 poeng ned til Crystal Palace og Stoke under streken når bare åtte kamper gjenstår å spille.

Var selv midtbanespiller

Javier Gracia Carlos spilte hele 430 kamper for seks forskjellige spanske klubber i løpet av sin aktive seniorkarriere. Den defensive midtbanespilleren startet karrieren for Athletic Bilbaos reservelag i 1989 og avsluttet i Cordoba i 2004. I mellomtiden var han innom Lleida, Valladolid, Real Sociedad og Villarreal. Ingen av disse klubbene spilte mot Liverpool mens Gracia var der.

Han spilte i den spanske toppdivisjonen med Real Valladolid, Real Sociedad og Villarreal. 

Javi Gracia fikk aldri A-landskamper for Spania, men han spilte tre ganger for Spania U20 og en gang for Spania U21.

Har ledet lag både i Hellas og Russland

1970-modellens managerkarriere startet for juniorlaget til Villarreal i 2004. Deretter gikk ferden videre til Pontevedra i Segunda Division B. Siden ledet han Cadiz, Villarreal B, de greske klubbene Olympiakos Volou og Kerkyra, Almeria, Osasuna og Malaga. Sistnevnte ledet han til han til henholdsvis niende- og åttendeplass i den spanske toppdivisjonen. Foran 2016/17-sesongen ble Gracia utnevnt som ny manager for Rubin Kazan, men forlot klubben etter at det bare ble en niendeplass i den russiske toppdivisjonen.

Heller ikke som manager har Gracia møtt Liverpool med noen av sine klubber.

Liverpool v Watford spilles lørdag 17. mars klokken 18.30 og blir sendt direkte på TV 2 Sport Premium.

Del

Javi Gracia

18.03.2018 09:27

– Liverpool er et av de beste lagene i Europa

Javi Gracia er raus med rosen av Liverpool, og Watford-manageren mener også at Mo Salah er en av Europas beste spillere.

16.03.2018 08:23

– Liverpool kan vinne Champions League

Watford-manageren mener at Liverpool har et av de beste angrepene i Europa.

16.03.2018 19:55

Før kamp i motstanderleiren:Everton ødela Watfords sensasjons-sesong

Resultatene har imidlertid bedret seg etter Javi Gracia tok over, men inn mot oppgjøret på Anfield er London-klubben rammet av skadekrise.

Siste Til vår nyhetsoversikt
17.06.2018 kl 20:03

Firmino-innhopp i poengtap

Brasil fikk bare uavgjort i åpningskampen mot Sveits.

+
17.06.2018 kl 11:13

Brewster enig om ny kontrakt

Spekulasjoner om stortalentets fremtid kan endelig legges død.

+
17.06.2018 kl 10:06

Alonsos oppskrift for rød suksess

Enda flere toppspillere som forstår Klopps filosofi er trikset for stabilt gode resultater, mener Xabi Alonso.

+
17.06.2018 kl 08:47

– Det er dette man drømmer om

Men Liverpool-angriperen kjenner fortsatt på frustrasjonen over tapet i Kiev.

+