Første Jorge Mendes-spiller siden 2010

Portugiseren regnes som verdens mektigste fotballagent.

30. mai 2018 kl 09.03 Arild Skjæveland

52 år gamle Jorge Mendes regnes som en av få «superagenter» i fotballen, og gjennom firmaet sitt GestiFute har han kontroll på noen av de største spillerne i fotballen.

SUPERAGENT:
SUPERAGENT:  Jorge Mendes regnes som en av de mektigste fotballagentene i verden.

I stallen sin har han spillere som Cristiano Ronaldo, James Rodriguez, Diego Costa, Angel Di Maria, Ederson og Falcao, og managere som Nuno i Wolverhampton, Paulo Fonseca i Shakhtar Donetsk og José Mourinho i Manchester United.

Sjelden blitt noe av

Liverpool har tidligere vært kraftig linket til flere spillere tilknyttet portugiseren. Cristiano Ronaldo før han havnet i Manchester United, og Simao var linket gang på gang da Rafael Benítez var manager.

Den målfarlige midtbanespilleren fra Benfica fikk forlate Portugals treningsleir for å dra til Liverpool på medisinsk sjekk sommeren 2005, men en avtale ble aldri noe av.

Den ene

ETT ÅR:
ETT ÅR:  Raul Meireles, til høyre, var i Liverpool i ganske nøyaktig ett år, før han dro videre.

Den ene gangen Liverpool har kjøpt en av spillerne GestiFute representerer var sommeren 2010, da klubben skulle erstatte Javier Mascherano like før overgangsvinduet stengte. Roy Hodgson var manager, og Liverpool la 10,7 millioner pund på bordet for Raul Meireles fra Porto.

Midtbanespilleren scoret muligens årets mål da han banket til på volley og sendte ballen i krysset mot Wolverhampton, og ble kåret til PFA Fan’s Player of the Year i 2010/11 sesongen under Hodgson og Kenny Dalglish, men så var det slutt.

På deadline day, ett år etter at han kom til Liverpool, ble han solgt til Chelsea for 12 millioner pund.

Turbulent forhold

Sent mandag kveld sprakk nyheten om at Liverpool hadde sikret seg den 24 år gamle midtbanespilleren Fabinho, for en sum som kan stige til 43,6 millioner pund.

Da Fabinho var på Melwood og signerte sin kontrakt, var Jorge Mendes tilstede. Det samme var den tidligere midtbaneeleganten Deco, som også jobber for GestiFute ifølge Liverpool Echo.

I fjor sommer så det ut til at Fabinho skulle havne i Paris Saint-Germain, men avtalene med å få både Kylian Mbappé og Neymar inn samme sommer gjorde det for komplisert for PSG å få til, og det gikk i vasken. Han måtte bli i Monaco en sesong til.

Ifølge L’Equipevar midtbanespilleren da så skuffet at han vurderte et bytte av agent. Det har tydeligvis da ikke skjedd, og han fikk en overgang sommeren etter.

Det er første gang Liverpool kjøper en spiller fra stallen til «superagenten» på åtte år.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]