En annerledes start

Det laget som Liverpool starter treningskampene med på lørdag blir veldig annerledes i forhold til starten av pre-season for et år siden.

4. jul 2018 kl 14.05 Torbjørn Flatin

12.juli 2017 var starten av fjorårets treningskamper, da Liverpool tok den korte turen over Mersey for å møte Tranmere.

Jürgen Klopp valgte da å begynne med en ganske sterk startoppstilling, med: Karius, Alexander-Arnold, Matip, Lucas, Milner, Henderson, Grüjic, Wijnaldum, Ojo, Firmino og Sturridge.

I pausen ble det ti nye utespillere i form av: Clyne, Gomez, Klavan, Flanagan, Stewart, Woodburn, Chirivella, Markovic, Kent og Solanke. Den unge keeperen Kamil Grabara spilte en halv omgang for Karius, mens Connor Randall var ubenyttet reserve i den 23 manns sterke troppen.


Karius tilbake

Nå er åtte spillere opptatt med VM, mens det i fjor ikke var noe internasjonalt sluttspill sommerstid. I tillegg har nederlenderne Virgil van Dijk og Georginio Wijnaldum litt ekstra spilletid etter å ha vært involvert med privatlandskamper.

Fem av disse ti startet mot Tranmere. I tillegg er Lucas borte fra startoppstillingen, og Jon Flanagan og Kevin Stewart fra fjorårets tropp. Connor Randall er heller ikke med, uvisst av hvilken grunn.

Det gjør at 12 spillere av de 26 som Klopp har kalt inn til Melwood denne uka også var med i fjor. Oppkjøringen til sesongen blir ikke minst viktig for flere av disse. Karius, Matip, Milner, Gomez og Klavan de som var mest involvert forrige sesong, men alle opptatt av å gjøre et godt førsteinntrykk av ulike årsaker. Joel Matip har for eksempel pleiet en skade som gjorde at han mistet innspurten på forrige sesong, Milner, Gomez og Klavan ikke noe faste startvalg, mens vi vet alle hvor mange øyne som vil rettes mot Loris Karius etter hva som skjedde i finalen i Champions League.

Andre seniorspillere som var med for et år siden er Daniel Sturridge, Lazar Markovic og Nathaniel Clyne, hvor det ikke er noen hemmelighet at de to førstnevnte er i salgsvinduet, mens Clyne fikk forrige sesong ødelagt med en ryggskade.


Fabinho og Keita

Unggutter som også var med i fjor er Ojo, Grabara, Woodburn, Chirivella, Kent og Solanke. Innsatsen under treningskampene kan bli helt avgjørende for flere av disse angående hva de kommer til å gjøre resten om sesongen, om det blir med Klopp & Co på Melwood eller om det blir salg eller utlån.

De øvrige som er kommet til blant de 26 som trener på Melwood denne uka er unge Rafael Camacho (18), Caoimhin Kelleher (19-årig keeper), Curtis Jones (17), Nathaniel Phillips (21) og Harry Wilson (21).

Av ulike årsaker er det også Fabinho, Danny Ings, Naby Keita, Adam Lallana, Alberto Moreno, Divock Origi, Andy Robertson og Danny Ward.

Publikum vil strømme til den første kampen borte mot Chester, som fortsatt er satt opp samtidig med England-Sverige i VM på lørdag ettermiddag, ikke minst for å se nyervervelsene Fabinho og Keita. Ings, Lallana, Moreno og Origi vil håpe å få en god start etter å ha vært ute av førstelagstroppen mye forrige, selv om Danny Ings skal ha gitt uttrykk for at han ønsker seg til en klubb hvor han kan få mer spill. Av ungguttene er ikke minst den 17-årige scouseren Curtis Jones en spennende type.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]