Nytt lag skapt av Jürgen Klopp

Vi har sammenlignet det Liverpool dagens manager tok over for nesten tre år siden, med det mannskapet som ventes å starte sesongen 2018/19 og som kan bestå av 11 forandringer.

27. jul 2018 kl 18.33 Torbjørn Flatin

Den første kampen som Jürgen Klopp ledet var mot Tottenham 17. oktober 2015. Dette var de 11 som startet på White Hart Lane:

Simon Mignolet, Nathaniel Clyne, Martin Skrtel, Mamadou Sakho, Alberto Moreno, Lucas Leiva, Emre Can, James Milner, Adam Lallana, Philippe Coutinho, Divock Origi.

Hvis vi skal ta et tips på det laget som vil være foretrukket startoppstilling kommende sesong for Jürgen Klopp, så blir det noe slik:

Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Dejan Lovren, Andy Robertson, Fabinho, Gini Wijnaldum, Naby Keita, Mohamed Salah, Roberto Firmino, Sadio Mané


Skader i begynnelsen

Det er 11 utskiftninger og altså et helt lag det. Hvis en ser litt nærmere på det er det likevel ikke fullt så revolusjonerende etter 34 måneder med Klopp.

Til den første kampen mot Tottenham var det store skadeproblemer. Spillere som Dejan Lovren, Jordan Henderson, Christian Benteke og Roberto Firmino var ute. Det var også Joe Gomez og Danny Ings, som hadde blitt skadet under de få dagene som Jürgen hadde rukket å være på Merseyside.

Firmino ville vært på en startellever da Klopp kom også, selv om han og Benteke var i troppen til neste ligakamp mot Southampton, men startet på benken i 1-1 kampen på Anfield. Mannen som utlignet for gjestene i 86. minutt og så ble utvist i 90. minutt het for øvrig Sadio Mané(!)


Stor utvikling

Faktisk kan det bli slik at både Clyne og Gomez vil være med fra avspark når Liverpool åpner mot West Ham 12.august, men det vil i så fall være mye fordi Trent Alexander-Arnold og Dejan Lovren kom langt i VM, samt at Joel Matip er skadet.

Gini Wijnaldum vil definitivt ikke være noen banker til et toppet mannskap pr. i dag, og vil kjempe med bl.a. Jordan Henderson, Adam Lallana og James Milner.

I det hele tatt er det en del spillere som Klopp har vært lojal mot. Clyne, Gomez, Lovren, Moreno, Henderson, Milner, Lallana og Firmino er alle fortsatt med i troppen. Mignolet, Origi og Ings er også pr. i dag i klubben, men ventes å bli solgt innen ligastart.

Det er likevel liten tvil om at store og profilerte kjøp spesielt de siste månedene nå virkelig begynner å prege laget til Jürgen Klopp. Alisson, van Dijk, Robertson, Fabinho, Keita, Salah og Mané virker å være klare valg i et toppet Liverpool. Alexander-Arnold er det lokale håpet som Klopp har vært med å utvikle, mens Lovren har nytt godt av managerens tillit og tålmodighet. Plassen til Gini Wijnaldum kan som sagt absolutt diskuteres, og kanskje hadde vi tippet Jordan Henderson om ikke kapteinen hadde spilt bronsekamp i VM, mens Roberto Firmino har utviklet seg til en enda større stjerne under ledelse av Jürgen Klopp.

Utviklingen kan kanskje best illustreres hvis en ser på benken mot Tottenham for snart tre år siden: Adam Bogdan, Connor Randall, Kolo Touré, Joe Allen, Jordon Ibe, Joao Teixeira, Jerome Sinclair.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]