Dette skriver avisene etter Brighton-kampen:«Liverpool har startet sesongen ved å vinne kamper de ofte kaster bort»

Det var ikke Liverpool på sitt beste. Likevel var det kanskje hvordan laget håndterte problemene underveis, som viser at Klopp har skapt en ekte tittelutfordrer.

26. aug 2018 kl 09.06 Arve Vassbotten

«Liverpool måtte jobbe smertefullt hardt for å slå Brighton. Det var uorganisert, det var usammenhengende og det var langt fra overbevisende», skriver James Pearce i Liverpool Echo i innledningen til sin «dom» over 1-0-seieren mot Brighton lørdag.

Nøkkel i titteljakten

«Men det viktigste var at Liverpool fant en måte å vinne på etter at Mohamed Salahs mål i første omgang sikret en perfekt start på sesongen. Evnen til å grave ut seieren når man ikke er i nærheten av sitt beste er en nøkkel til enhver tittelutfordring, og Liverpool har vist den siste uka at de kan gjøre akkurat det.»

At Liverpool er serieleder etter tre runder har liten verdi, men Pearce mener laget har alle muligheter til å beholde plassen også utover sesongen.

«Liverpool trenger ikke lenger være på sitt aller beste når de angriper for å vinne kamper, for Klopp har lagt til defensiv motstandsdyktighet til gnistrende angrepsspill.»

Det var ikke vakkert, men Liverpool fikk gjort jobben.James Pearce i Liverpool Echo

Liverpool har nå holdt nullen på Anfield i Premier League fra februar, mens det er scoret 20 mål i riktig mål. Det er den beste perioden på hjemmebane siden 1987/1988. Og Pearce er full av ros til Alisson Becker.

«Alisson er komfortabel med ballen i beina, og kommanderer feltet. Han lever opp til prisen. Oppgraderingen er enorm.»

Pearce mener Joe Gomez også fortsetter å vokse ved siden av Virgil van Dijk, og Georginio Wijnaldum trekkes også fram fra defensiv midtbane der han bare hadde en feilpasning på 76 forsøk.

«Det var ikke vakkert, men Liverpool fikk gjort jobben», konkluderer han med.

ENROM OPPGRADERING:
ENROM OPPGRADERING:  Det er dommen over Alisson Beckers start på sesongen.

Minner om Cech og de Gea på sitt beste

Paul Joyce i The Timesmener det så ut som Chris Hughton bare ville bli ferdig med kampen da Liverpool gikk i ledelsen etter 23 minutter, og de allerede hadde hatt en rekke store sjanser før det. Men at da sluttsignalet lød hadde det snudd til at det var Liverpool som følte lettelse.

«For en gangs skyld ga ikke Liverpools angrepsbølger det andre målet», skriver han.

Minner om Peter Cech på høyden av karrieren i Chelsea eller David de Gea da Manchester United var gode.Paul Joyce om Alisson

Han påpeker hvordan Liverpool har spilt uavgjort i 20 seriekamper og tapt fem på Anfield de siste tre sesongene. Sju av poengdelingene kom sist sesong, men det har bare skjedd en gang siden februar da West Ham var det siste laget som scoret på Anfield.

«Alisson gjorde bare det som er forventet av ham: å vinne poeng for laget sitt på en måte som minner om Peter Cech på høyden av karrieren i Chelsea eller David de Gea da Manchester United var gode», skriver han.

Inkarnasjonen av Ray Clemence

«Få vil være overrasket over at Liverpool har blitt fartsholderen i denne sesongens Premier League. Men mindre forutsigbart er det hvordan de har tatt en tidlig ledelse», skriver Chris Bascombe i The Telegraph.

Han peker på at The Kop denne gangen kunne glede seg mer over de bak enn de foran.

Om redningen på forsøket fra Pascal Gross like før slutt skriver avisen at den «ble mottatt som om han var inkarnasjonen av Ray Clemence, som Liverpool har ventet to tiår på.

Det lover bra for Liverpool at de har startet sesongen ved å vinne kamper de ofte kaster bort.Chris Bascombe i The Telegraph

«Det er fortsatt en tynn linje mellom å vise selvsikkerhet og være for avslappet, men spilleren til 65 millioner pund er på riktig side av det akkurat nå».

Med tre strake kamper uten baklengs, er Alisson den fjerde Liverpool-keeper til å klare bragden.

«Det lover bra for Liverpool at de har startet sesongen ved å vinne kamper de ofte kaster bort. Det vil få dem til å føle seg enda bedre, når de starter å vinne på den måten de er vant med».

AVGJORDE IGJEN:
AVGJORDE IGJEN:  Mohamed Salah viser at han fortsatt kan score mål.

«Han vil være like fornøyd med den bestemte måten laget hans forsvarte seg på, som samspillet mellom sine fab three foran», skriver Joe Bernstein i The Mail on Sunday om Jürgen Klopp.

Alex Richards i The Mirrorpeker på at Liverpool nå ikke har tapt hjemme på 16 måneder!

Sløvt og hang ikke sammen

«Tre kamper, tre seire. Sju scorede mål, ingen innsluppet. Toppen av tabellen. Alt høres så enkelt ut for Liverpool. Men det var langt fra det», skriver Andy Kelly i The Independent.

«Dette var ikke Liverpool på sitt elektrisk beste. Til tider var det sløvt og hang ikke sammen, pasningene slet med å nå fram, noe som ga Brighton håp der det sannsynligvis ikke burde vært noe».

Alt høres så enkelt ut for Liverpool. Men det var langt fra det.Andy Kelly i The Independent

Likevel mener Kelly, var det akkurat disse problemene som gjorde at man på slutten fikk følelse av at det var en ekte tittelutfordrer som vant 1-0.

«Det er vanskelig å ikke være positiv til det som skjer på Anfield. Klopps lag ser ut som de bare vil bli bedre også», skriver han og påpeker at Liverpool tidligere har hatt en tendens til å ikke ta muligheten når konkurrentene har mistet poeng.

«Noen ganger er bare ett mål nok», oppsummerer han sin kommentar med.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]