– Midtbanetrioen vant kampen for Liverpool

Liverpools midtbane trekkes frem som den største årsaken til at det ble seier mot City.

11. nov 2019 kl 08.58Kenneth Baraas@KennethBaraas

De røde leverte en tilnærmet perfekt forestilling mot de regjerende mesterne. Samtlige lagdeler leverte prestasjoner til høye karakterer på spillerbørsen, men Alan Shearer og Peter Crouch, i BBCs Match of the Day, ønsker å fremheve viktigheten av treeren på midten.

Komplett midtbanetrio

– Hva ønsker du av den perfekte midtbanespilleren? Kreativitet, den defensive jobben foran eget forsvar, mål, kreative pasninger, og energi til å komme seg fra boks til boks, sier Shearer, før han fortsetter å utdype om Jürgen Klopps utvalgte trio.

– Du ønsker mål. Fabinho leverer et utsøkt skudd, hvor Bravo er sjanseløs. Du ønsker presspill. Henderson presser høyt og tvinger City-spillerne til å gjøre feil. Og på den siste tredjedelen har du Wijnaldum som kombinerer og skaper problemer inne i boksen.

Fabinho scoret sitt andre mål for Liverpool, sist var mot Newcastle på Boxing Day forrige sesong. Klopp sa etter kamp at han hadde etterlyst skudd fra utenfor seksten. Brasilianeren er lydig og fulgte instruksene til punkt og prikke.

– Og hva med Hendersons målgivende? Den er bare helt fantastisk.

Det var bekymring rundt rollen til Jordan Henderson etter at Fabinho ble et førstevalg som ankeret på midten, men kampen i går viser hvordan engelskmannen blomstrer i indreløperrollen.

- I neste situasjon er han nede og vinner ballen. Denne midtbanen har alt. Det var her Liverpool vant kampen, fortsetter Shearer.

VELFORTJENT HYLLEST:
VELFORTJENT HYLLEST:  Henderson spilte en meget god kamp som indreløper.

På nivå med Alonso og Gerrard

To andre bidragsytere som også var med på å vinne kampen for hjemmelaget var backene. Andy Robertson og Trent Alexander-Arnold hadde en strålende dag på jobben, og skapte det andre målet mer eller mindre på egenhånd.

– Trent slår pasninger like godt som en midtbanespiller. Jeg har spilt med Alonso og Gerrard, og jeg vil putte ham i samme kategori, sier Crouch.

På 2-0-scoringen, vendte Alexander-Arnold opp inne på egen banehalvdel, og med «feil» fot slo engelskmannen en nydelig tversoverpasning til Robertson. Venstrebacken dyttet ballen elegant foran seg, før han brukte blikket til å se Roberto Firmino og Mohamed Salah klare til å storme inn i feltet. Skotten brukte sin presise venstrefot og la ballen perfekt på bakre stolpe, hvor Salah hadde løpt fra sin oppasser og stanget inn tomålsledelsen.

Kampens betydning

Programleder, Mark Chapman, avslutter med å spørre hvor avgjørende denne kampen var.

– Jeg vet Liverpool-fans ikke snakker om det, siden det er lenge igjen av sesongen, men jeg kan si det. Jeg kan ikke se for meg at dette laget taper tre-fire kamper, avslutter Crouch.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]