Jürgen Klopp vs Pep Guardiola– Nå skal vi møte Manchester City, som er en av de vanskeligste kampene i verden

Liverpool og Manchester City har vært topp to i Premier League de to siste sesongene, og lagenes managere har stor respekt for hverandre.

Forrige sesong tok Jürgen Klopp og Pep Guardiola en seier hver. Liverpool vant 3-1 på Anfiled, men tapte 4-0 på Etihad etter at Premier League-tittelen var sikret.

– Søndagens kamp er ikke i nærheten av å være avgjørende for hvor tittelen vil havne. Det er bare en fotballkamp. Det er bare 8. serierunde. Ingen kan vite hva stillingen vil være etter 38 runder. Det er fortsatt så mange kamper som skal spilles, at uansett hva som skjer på søndag vil det ikke avgjøre ligaen. Det er så mye som kan skje. Spesielt denne sesongen, uttalte Jürgen Klopp under sin pressekonferanse i dag.

– Du trenger flaks i forhold til skader. Du må finne en måte å slå motstanderen din på hver tredje dag. Med forrige kamp i beina er det vanskelig. 

– Både vi og City har hatt fire dager til å forberede oss, noe som føles som å ha en sommerferie og en preseason før en kamp. Det er bra, for da har vi ingen unnskyldninger, bortsett fra at City er veldig gode. Vi må spille opp mot vårt absolutt beste for å han en sjanse.

Ifølge Transfermarkt har Jürgen Klopp ledet Liverpool i 16 kamper mot Manchester City. Det har endt med åtte seiere, tre uavgjortresultater og fem tap. Målforskjellen er 31-29 i favør Liverpool.

Mot Pep Guardiola har Klopp ni seiere, to uavgjorte resultater og åtte tap på 19 kamper totalt.

– Dette er en veldig, veldig vanskelig kamp, forhåpentligvis for begge lag, da begge prestere på et høyt nivå. Det er tidlig i sesongen, og mange ting er annerledes denne sesongen. Du kan ikke sammenligne den med forrige sesong. Så alt er annerleedes. Vi må bare komme oss gjennom disse intense periodene, stille med de mest uthvilte spillerne, og spille den beste fotballen som vi kan.

– Nå skal vi møte Manchester City, som er en av de mest vanskelige kampene vi kan spille i verden. Jeg liker disse kampene. Jeg nyter forberedelsene til kampene, men det er en veldig tøff oppgave.

Ingen har gitt Guardiola mer hodebry

Etter at Guardiola tok over som City-manager fra og med 2016/17-sesongen viser statistikken at Klopp har fem seiere, to uavgjorte resultater og fire tap mot Guardiola.

Tyskeren er den eneste manageren som Guardiola ikke har positiv statistikk mot. 

Etter å ha kommet ett poeng bak Pep Guardiolas lag i 2018/19-sesongen slo Klopp og Liverpool kraftig tilbake forrige sesong. Til slutt stoppet de røde på 99 poeng - 18 poeng foran Manchester City.

– Den tøffeste motstanderen jeg har hatt i min karriere er dette Liverpool-laget, uttalte Guardiola i sommer.

– Dersom du lar dem dominere stenger de deg inne, og du slipper ikke unna. Når du dominerer dem løper de inn i rom som ingen andre, la han til.

City-manageren trekker frem sin kollega i Liverpool som den manageren som har gitt ham mest hodebry i karrieren.

– Liverpool er veldig raske til å komme tilbake i forsvar. De er sterke strategisk, og spillerne er mentalt veldig sterke.

– Klopp er den rivalen som har fått meg til å tenke mest på hvordan jeg skal slå ham.

– I hele min karriere har jeg sagt at Real Madrid er et veldig sterkt lag, og de har hjulpet meg til å bli en bedre manager med tøffe kamper og rivaleri med José Mourinho, Manuel Pellegrini og de andre trenerne de har hatt – men dersom du spør meg om hvem som har vært tøffest å møte, så er det Liverpool.

– Det første året jeg kom til England, var Liverpool litt svakere enn nå, og Real Madrid var sterkere. Nå er dette Liverpool-laget det tøffeste jeg har møtt i hele min trenerkarriere.

Klopp toner ned favorittstempelet

Klopp vil imidlertid ikke være med på at Liverpool og City er de største favorittene til å vinne Premier League denne sesongen.

– Jeg ser det ikke slik. Hver sesong starter vi på null, og alle har samme sjansen. Det handler om hvordan du går gjennom de vanskelige delene av sesongen, hvordan du klarer å holde sammen som lag, som spillergruppe, og hvor heldig du er med skader og slike ting.

– Jeg vil ikke være med på at det står bare mellom to lag. Jeg har ikke engang tenkt tanken. Jeg er kun interessert i ett lag, og det er oss. Alle de andre kan gjøre som de vil, og det de klarer. Vi møter dem to ganger for året i Premier League. 

– Chelsea og Tottenham er veldig gode. Arsenal er veldig gode. Leicester er veldig gode. Everton også dessverre. Det er mange gode lag. Kanskje glemte jeg noen. Og Manchester United er gode. Folk avskriver lag ganske tidlig, men til slutt vil de være der oppe.  Det er fortsatt så tidlig i sesongen at du vet ikke hvem som vil vinne til slutt.

Manchester City v Liverpool spilles på Etihad Stadium søndag 8. november klokken 17.30, og blir vist direkte på TV 2 Sport Premium.