Dette skriver avisene etter 4-0 mot Arsenal: «Liverpools mest komplette prestasjon på Anfield på lenge»

En hjemmekamp mot Arsenal var akkurat det Liverpool trengte, skriver avisene i England etter 4-0-seieren.

«Det er noe betryggende med Arsenal på Anfield for Jürgen Klopp. Ingen lag er i nærheten av å passe så godt for Liverpool som laget fra Nord-London, og det viste seg igjen på Anfield. En kamp som måtte vinnes ble vunnet i stil», skriver Paul Gorst i Liverpool Echo.

Arsenal var ubeseiret i ti kamper i alle turneringer og hadde ikke tapt siden bortekampen mot Manchester City i august, men det var ventet at Anfield skulle bli den store testen. Liverpool måtte på sin side slå tilbake etter fem tapte poeng mot Brighton og West Ham. 

«Det var liten tvil om utfallet så snart vertene kom i gang. Enhver frykt om at landslagspausen kom på et dårlig tidspunkt etter en liten formdupp ble fjernet da the Gunners på nådeløst vis ble feid av banen - noe vi har blitt vant til å de se de siste sesongene», skriver Gorst.

«Du kan sette denne ved siden av 5-0-utklassingene mot Watford og Manchester United. Dette var Liverpools mest komplette prestasjon på Anfield på lenge. Det var en forestilling som sendte en beskjed til rivalene og som latterliggjorde forbedringene Mikel Arteta har gjort på Emirates i det siste».

Virkelighetssjekk

Også Chris Bascombe i The Telegraph trekker frem at Arsenal på Anfield stort sett betyr tre trygge poeng. 

«For Mikel Arteta var den en virkelighetssjekk som viser at lite har endret seg etter tapene mot Chelsea og Manchester City tidlig i sesongen. Resultatene mot tittelkandidatene er stygg lesning i Nord-London. Jürgen Klopps lag fant tilbake vinneroppskriften på enkelt vis», skriver han. 

«Sadio Mané, Diogo Jota, Mohamed Salah og Takumi Minamino sine scoringer var et rettferdig bilde på det enorme gapet i kvalitet den siste halvtimen i en enveiskjørt 4-0-seier. Hadde det ikke vært for Aaron Ramsdale ville Liverpool scoret fire til».

Som vi skrev i vår kampkommentar på liverpool.no, peker Bascombe på at Arteta nok vil angre på at han fyrte opp hjemmelaget da han barket sammen med Jürgen Klopp etter en drøy halvtime.

«I 33 minutter gjorde Arsenal det relativt bra. Liverpool hadde kontroll på ballen, men gjorde ikke mye med den, og bortefansen stilte spørsmål ved om Anfield-atmosfæren kunne leve opp til sitt rykte».

«Arteta følte seg kanskje modig etter å ha sett forsvaret sitt stanse Liverpools spisser da han barket sammen med Jürgen Klopp på sidelinjen. Men da hisset han på seg hele stadion. Ikke den klokeste avgjørelsen, skulle det vise seg», skriver Bascombe.

Hyller Thiago

Mark Jones i Mirror trekker frem innsatsen til Thiago og Fabinho, som fremdeles er ubeseiret når de starter sammen på midtbanen.

«Han startet bare sin tredje kamp for sesongen, og sin tredje ved siden av Fabinho. Thiago kontrollerte spillet på Liverpools venstreside på midtbanen gjennom hele første omgang. Thiago og Fabinho er spillerne som dikterer hvordan en kamp skal se ut».

«Å få dem på banen sammen i de store kampene er noe Klopp har lengtet etter helt siden Thiago kom til klubben i fjor, men skader både for spillerne selv og i andre posisjoner har ført til at det har vært umulig», skriver Jones.

I noen få minutter av lørdagens kamp fikk vi se drømmemidtbanen med Fabinho, Thiago og Henderson.

«Trioen er utvilsomt den Klopp ville valgt i en Champions League-finale dersom alle er friske, og det å få alle tre sammen kan være en avgjørende faktor i Liverpools sesong. Men to av tre er mer enn nok for å slå de fleste lag de røde møter, inkludert Arsenal, som kom til Merseyside i godt humør, men som drar vel vitende om at de er langt unna å matche spillere av dette kaliberet». 

«Thiago var nok den de snakket om på flyet hjem. Spanjolen oste av klasse hver gang han fikk ballen, og han bidrar med stil til den hardtarbeidende midtbanen. Han kan ha en stor rolle å spille denne sesongen», skriver Jones.

Nytt mareritt for Arsenal

«Mikel Arteta yppet med Jürgen Klopp på sidelinjen, men en stor kløft skiller lagene på banen. Det ungdommelige oppsvinget til Arsenal ble effektivt stanset av Liverpool, som i kjent stil knuste gjestene da de tok en viktig seier», skriver Andy Hunter i The Guardian.

«Anfield har vært stedet for gjentatte mareritt for Arsenal de siste årene, og selv om de har fått mer selvtillit etter en rekke med kamper uten tap, var dette intet unntak. Liverpool tok sin sjette strake hjemmeseier i Premier League over Arsenal, og fortsatte rekken med å score minst tre mål hver eneste gang».

«Sadio Mané scoret først i det som var en første omgang med to lag på banen. I andre omgang var det enveiskjøring, og scoringer fra Diogo Jota, Mohamed Salah og innbytter Takumi Minamino viste hvilke høyder Artetas lag må sikte mot før de kan skape problemer for Premier Leagues beste. Det skilte én plass og to poeng mellom lagene før avspark, men det ga ikke et riktig bilde på situasjonen da Liverpool enkelt tok seg til andreplass på tabellen», skriver Hunter.