Alt du trenger å vite før kvartfinalen mot Leicester

Liverpool tar imot Leicester City på Anfield.

Det er klart for kvartfinale i ligacupen, når Leicester City kommer til Anfield onsdag kveld. Manchester City, som har dominert denne turneringen de siste sesongene, ble slått ut av West Ham i forrige runde. Det gjør at det er flere lag som føler at dette er gyllen mulighet til å vinne et trofé denne sesongen.

Arsenal sikret sin plass i semifinalen ved å slå Sunderland 5-1 på tirsdag. Denne onsdagen spilles Liverpool - Leicester, Brentford - Chelsea og Tottenham - West Ham. Trekningen av semifinalene skal gjøres umiddelbart etter Tottenham - West Ham.

Etter planen skal semifinalene spilles hjemme- og borte, 5. og 12. januar, men det er snakk om å gjøre dette om til én kamp, på grunn av problemene med terminlisten etter de mange utsatte kampene i Premier League den siste tiden. Det er en periode der Liverpool uansett vil være uten Naby Keita, Sadio Mané og Mohamed Salah, som er i Afrikamesterskapet i Kamerun.

Finalen i ligacupen spilles søndag 27. februar.

Hva sier managerne?

Det er litt fascinerende – men før denne kampen har faktisk ikke managerne holdt pressekonferanse. I Leicester City har det ikke vært noen pressekonferanse – mens Jürgen Klopp sendte ut sin assistent Pep Lijnders på tirsdag.

– Vi ønsker å få til en cupkveld for fansen, full av lidenskap og med alt vi har, og derfor trenger vi friske bein, sa Lijnders på pressekonferansen.

ENESTE I TALE: Pep Lijnders er den eneste som har snakket med media før kampen.

ENESTE I TALE: Pep Lijnders er den eneste som har snakket med media før kampen.

– Vi forbereder oss på et sterkt Leicester-lag, og et typisk Brendan Rodgers-lag som ønsker å bruke ballen og åpne opp banen. Et lag som ønsker å være på motstanderens banehalvdel med tekniske spillere på midtbanen og fart på topp. Barnes, Daka eller Vardy som spiss. Vi forbereder oss på et godt Leicester-lag, sa han videre. Les alt Lijnders sa på pressekonferansen her.

Jürgen Klopp skrev mye pent om Leicester og Brendan Rodgers i sitt kampprogram. Les egen sak om det her.

Hvordan er skadesituasjonen?

Uten Leicesters pressekonferanse, er det vanskelig å si hva som er situasjonen der. James Justin og Wesley Fofana kommer ikke til å være med. Sist de spilte kamp, for 10 dager siden, måtte både Jonny Evans og Caglar Soyuncu ut med hamstringskader.

Situasjonen skal være usikker for spillere som Kelechi Iheanacho, Ademola Lookman, Jannik Vestergaard, Ayoze Pérez og Hamza Choudhury, mens de unge alternativene Vontae Daley-Campbell og Filip Benkovic virker uaktuelle. Vi har en egen sak om det her.

FRA START? Patson Daka er en spiller som ble linket til Liverpool i sommer. Han endte opp i Leicester, og har scoret en del i cupene.

FRA START? Patson Daka er en spiller som ble linket til Liverpool i sommer. Han endte opp i Leicester, og har scoret en del i cupene.

Liverpool har fire spillere ute med koronasmitte. Det er Virgil van Dijk, Fabinho, Curtis Jones og Thiago Alcantara. I tillegg virker det lite sannsynlig at Jordan Henderson risikeres her med tanke på programmet de røde har i julen. Han mistet Tottenham-kampen med forkjølelse.

I tillegg er Adrian, Nathaniel Phillips, Divock Origi og Harvey Elliott skadet, og Andy Robertson er suspendert. Les egen sak om Liverpools skadesituasjon, og se vår oversikt her. Oversikten oppdateres daglig.

Hvordan har det gått så langt?

Leicester har hatt en skuffende Premier League-sesong så langt, med seks seire, fire uavgjorte og seks tap. De ligger på niendeplass på tabellen, 19 poeng bak Liverpool med to kamper til gode.

Laget røk ut av Europa League, etter at de ble nummer tre i gruppen bak Spartak Moskva og Napoli, og dropper derfor ned til Conference League som eneste engelske lag etter at Tottenham ble slått ut. Der skal de møte danske Randers.

I ligacupen har Leicester slått Millwall på bortebane og Brighton på hjemmebane etter straffespark for å komme til kvartfinalen.

TIL CONFERENCE LEAGUE: Leicester ble slått ut av Europa League, og skal spille Conference League på nyåret.

TIL CONFERENCE LEAGUE: Leicester ble slått ut av Europa League, og skal spille Conference League på nyåret.

Liverpool er i kvartfinalen etter å ha slått Norwich City 3-0 på bortebane i tredje runde – og en 2-0-seier borte mot Preston i fjerde runde.

Det er Divock Origi og Takumi Minamino som har scoret alle Liverpools mål så langt i turneringen, og står med tre hver. Dessverre er det kun Minamino vi kommer til å få se i kveld.

Hvem skal starte for Liverpool?

Sjelden har det vært vanskeligere å spå et Liverpool-lag enn før denne kampen… Vi spurte leserne, og de ønsket følgende lag:

Kelleher – Williams, Gomez, Konaté, Tsimikas – Milner, Morton, Oxlade-Chamberlain – Gordon, Firmino, Minamino

Les egen sak om det her.

Det er sikkert at Caoimhin Kelleher kommer til å stå i mål, om ikke noe skulle skje i siste liten. Alisson Becker har ikke stått i de to foregående rundene, og pleier ikke å stå i denne turneringen. Samtidig er Adrián skadet. Kelleher har også bekreftet at han spiller kveldens kamp, i dette intervjuet.

I forsvaret skulle en tro Neco Williams får en sjanse på backen, mens Joe Gomez nå bør være klar for en startplass. Kanskje med Ibrahima Konaté ved sin side. Andy Robertson er suspendert – men vil Klopp bruke Kostas Tsimikas her, med tanke på at det kommer to tette kamper i ligaen med Leeds og Leicester, eller vil han bruke Conor Bradley på høyrebacken og Williams på venstre, der han har spilt for landslaget?

På midtbanen ligger det an til at Tyler Morton igjen kan få en start, etter at han startet mot Tottenham på søndag. Alex Oxlade-Chamberlain ble noe overraskende sittende på benken i hele den kampen, og kanskje var det med denne kampen i tankene? Er James Milner allerede klar for en ny kamp, tør en ta sjansen på Naby Keita igjen med hans skadehistorikk, eller får vi se enda en unggutt fra start? Det blir spennende å se.

Takumi Minamino vil også med all sannsynlighet starte kampen – og vi kan håpe å få se Kaide Gordon igjen for sin andre kamp fra start for de røde. Det er synd at Divock Origi er skadet, men det kan kanskje være riktig tidspunkt for å gi Roberto Firmino litt flere minutter i hans comeback etter skaden.

Hvordan kan du følge kampen? 

Liverpool - Leicester har avspark kl. 20.45, og vises på V Sport 1 og Viaplay i Norge.

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter.

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE – lagoppstilling og scoringsvarsel!
Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.
Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:

LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).