Alt du trenger å vite før Liverpool - Newcastle

Manchester City utklasset Leeds tirsdag kveld, og dermed er Liverpool fire poeng bak serielederen med en kamp mindre spilt foran hjemmekampen mot Newcastle.

Newcastle vant sin første Premier League-kamp på Anfield i april 1994, men siden den gang har skjærene fra nordøst ikke vunnet noen av sine 25 siste besøk på Anfiled. Det har endt med 20 tap og fem poengdelinger. 

Mohamed Salah har scoret i samtlige hjemmekamper han har spilt i Premier League for Liverpool mot Newcastle, og har gjort ett mål i alle fire kampene. Dersom egypteren scorer i kveld vil han tangere Jamie Vardys rekord med scoring eller målgivende i 15 Premier League-kamper på rad.

Hva sier managerne? 

Eddie Howe beskriver kampen mot Liverpool som en stor utfordring for hans lag.

– Det blir en stor utfordring for oss, men vi ser frem til kampen. Liverpool er i kanonform, og angrepsrekka deres er veldig bra for øyeblikket, men jeg tror vi har lært en lekse fra Leicester-kampen, sa Newcastle-manageren.

– Vi må være godt organiserte. Om ikke vil Liverpool finne hull i forsvaret vårt. Men vi har spillere som kan gjøre skade for Liverpool, og på overgangene kan vi være en skikkelig trussel for dem. Vi har en plan, og vi skal reise dit og forsøke å utføre den.

– Dette er en fin mulighet til å møte et av de beste lagene i landet, og se hvor vi står. Vi får se hvilken trussel vi kan være for dem. Det er slik vi må se på det. 

– Dette er en stor mulighet for oss. Vi skal ta vare på den første muligheten vi får, og det er borte mot Liverpool. Kveldskamp på Anfield garanterer for god stemning, og er en strålende begivenhet, men vi må spille opp mot vårt beste. Alle spillerne må prestere over deres vanlige nivå skal vi ha en sjanse til å få et positivt resultat.

Newcastle klarte 1-1 på Anfield i fjor.

Jürgen Klopp har registrert en klar endring hos Newcastle etter at Howe tok over etter Steve Bruce.

– De har mer ballinnehav, flere skudd på mål og flere avslutninger. De er blitt mer offensive. Jeg har kjent Eddie ganske lenge som kollega nå. Vi spilte ofte mot hans Bournemouth, og du ser glimt av spillestilen han hadde der. Han har vært der et par uker, og du ser hva han gjort allerede, sa Klopp under sin pressekonferanse.

Hvordan er skadesituasjonen?

Federico Fernandez vil gå glipp av flesteparten av Newcastles kamper i adventstiden og julen, på grunn av en lårskade, avslørte Eddie Howe under sin pressekonferanse onsdag.

Newcastle-manageren svarte slik da han fikk spørsmål om skadesituasjonen i klubben:

– Paul Dummett er langtidsskadet, men har fin fremgang. Vi håper å få ham tilbake i trening snart. Vi har mistet Fernandez på grunn av en skade. Vi er ikke sikker på omfanget av skaden ennå, men han vil helt sikkert gå glipp av denne kampen, og trolig også majoriteten av kampene i julen. Han har et lite prbolem med et lår.

32 år gamle Fernandez var ubenyttet reserve da Newcastle tapte 4- 0 for Leicester på søndag.

– Jeg liker egentlig ikke å snakke om skader, for når jeg sier at nå ser det bra ut, så får jeg melding om en ny skade. Men det ser greit ut for øyeblikket. Vi har ikke noen nye skader, sier Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

– Bobby er tilbake i full trening, og Curtis deltok på mesteparten av gårsdagens økt. Da har vi Harvey som er langtidsskadet. Divock har et lite problem, og det har Adrian også selvsagt. Resten er i fin form.

Klopp glemte da Nat Phillips som brakk kinnbeinet mot AC Milan i begynnelsen av måneden, og som dermed er satt ut av spill til midten av januar.

Hvordan har det gått så langt?

Manchester City utklasset Leeds tirsdag kveld, og dermed er Liverpool fire poeng bak serielederen med en kamp mindre spilt foran hjemmekampen mot Newcastle. Derfor er kun seier godt nok for Jürgen Klopps mannskap mot skjærene fra nordøst. 

Eddie Howes gutter ble knust 4-0 av Leicester i helgen, og ligger nest sist i Premier League, med ti poeng på 16 kamper, noe som er det samme som bunnlaget Norwich.

Hvem skal starte?

Leserne av Liverpool.no håper at Jürgen klopp vil stille sterkt, men flesteparten ønsker å hvile Joel Matip og isteden få inn Ibrahima Konate. De har valgt denne startoppstillingen: Alisson Becker- Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Ibrahima Konate, Andy Robertson - Fabinho, Thiago Alcantara, Jordan Henderson - Mohamed Salah, Sadio Mané, Diogo Jota. 

Det kan imidlertid hende at Jürgen Klopp har Roberto Firmino i tankene til denne kampen, da brasilianeren har vært tilbake i trening en ukes tid nå, og trenger å komme i form igjen før Mohamed Salah og Sadio Mané drar til Afrikamesterskapet.

For Liverpool er Roberto Firmino tilbake i full trening etter en hamstringskade, mens Curtis Jones deltok på mesteparten av tirsdagens økt etter en øyeskade som har holdt ham ute av spill siden oktober. 

Liverpool må imidlertid høyst sannsynlig klare seg uten Divock Origi mot Newcastle.

– Bobby trente helt normalt tirsdag, så han er med i vurderingen til kampen. Curtis Jones hadde sin første økt med laget, og deltok i deler av den, så han er ikke så langt unna heller, sa Klopp til pressen onsdag. 

Det kan også hende at Klopp foretrekker å kjøre Matip i midtforsvaret i en kamp til, og han har også gode alternativer i Kostas Tsimikas på venstrebacken og Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain på midtbanen.

Det går rykter om at Liverpool må klare seg uten Virgil van Dijk i kveld – men det er så langt ikke bekreftet noe sted.

Hva skal du lese før kampen?

Hos Toon Army Norway er man ikke spesielt optimistiske før besøket på Anfield, og Anders Mork Limmesant i den norske supporterklubben akseptererer til og med et hederlig tap på Merseyide. 

– Jeg tror ikke vi skal regne med poeng på Anfield, selv om alt kan skje. Vi har hatt mange stygge tap på Anfield, og uavgjort er nok det beste jeg tørr håpe på. Jeg aksepterer til og med et hederlig tap. Etter å ha tapt 4-0 på King Power, er alt jeg håper på en bedring i spill og innsats. Liverpool er etter min mening ett av de tre beste lagene i verden, og det er ikke borte mot dem vi skal ta poengene.

– Vi har store defensive problemer, og har vel sluppet inn flest mål i ligaen, så jeg kan leve med et tap i denne kampen, dersom prestasjonen er god. Vi har en tøff periode nå, der vi møter topplag på rekke og rad, men jeg håper vi kan begynne å plukke poeng fra januar av, når terminlisten ser litt snillere ut for oss, sier Mork Limmesand, i denne saken hvor du også kan lese mer om hans syn på Newcastles nye eiere.

Liverpools vant 4-3 i to hjemmekamper på rad mot Liverpool på midten av 90-tallet, og de kampene går det gjetord om ennå. Tidligere redaktør Torbjørn Flatin mimrer om disse kampene i denne artikkelen.

Liverpools midtbane imponerer for tiden, og leverer meget imponerende tall. Da er det kanskje ikke like positivt at Newcastle har hentet en kampanalytiker fra Liverpools støtteapparat.

Mange Newcastle-supportere var imidlertid ikke født sist nordøst-klubben vant foran The Kop.

Hvordan kan du følge kampen?

Liverpool - Newcastle har avspark kl. 21, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play i Norge.

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE – lagoppstilling og scoringsvarsel!
Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.
Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:

LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).