Alt du trenger å vite før semifinale nummer to: Første ligacupfinale på seks år er i potten når Liverpool gjester Emirates

Med 0-0 fra det første oppgjøret er det helt åpent i semifinalen mellom Liverpool og Arsenal. Her kan du lese deg opp før returoppgjøret.

Det er duket for det avgjørende oppgjøret i ligacupsemifinalen mellom Liverpool og Arsenal. I kveld skal alt avgjøres på Emirates Stadium i London, etter at den første kampen endte 0-0 på Anfield for en uke siden. 

Begge lag mangler noen afrikanske stjerner og har hatt sine skadeproblemer de siste ukene, men bør ha muligheten til å sette sammen slagkraftige lag til kveldens kamp. 

Her gir vi deg alt du trenger å vite før kampen.

Hvilke regler gjelder? 

Bortemålsregel? Ekstraomganger og straffekonk? 

Hvor mange bytter kan man gjøre? 

De viktigste reglene som gjelder i kveldens kamp har vi omtalt i denne saken.

Hva sier managerne? 

Etter at Jürgen Klopp tok seg av pressekonferansen forrige uke, var Pep Lijnders tilbake denne uken, slik han ofte er når det skal spilles ligacup. Lijnders har alltid mye fint på hjertet. Han kom med en påminnelse om gamle triumfer som motivasjon inn mot kveldens kamp. Spesielt kampene mot Bayern München og Barcelona kunne han dra paralleller til. Førstnevnte fordi det også da var 0-0 etter hjemmekampen. Sistnevnte fordi det ble gjort uten viktige spillere. 

Lijnders sier at trenerteamet har vært opptatt av å prøve å bli enda mer uforutsigbare i angrep. Det kan se ut til å ha lyktes, for målene har rent inn for Liverpool denne sesongen.

– Vi visste, spesielt etter forrige sesong, at vi måtte skape forskjellige våpen og skape mål fra overalt, den siste pasningen fra overalt, driblinger fra overalt og angrep fra overalt. Ikke bare basert på kontringer eller farten til de to guttene, sa Lijnders.

Lijnders minnet på at det bare er pause i semifinalen som avgjøres i kveld. 

– Vi trenger optimisme i troppen fordi semifinalen avgjøres over to kamper. Nå er vi halvveis. Det er 0-0 og ingen bortemål, sa han.

Mikel Arteta sier det virkelig er en stor begivenhet som skal skje i kveld. 

– Vi har muligheten til å nå en finale, og derfra få et trofé, mot en stor motstander på vår egen stadion, så vi er veldig spent før kampen, sa Arteta på sin pressekonferanse. 

Han setter sin lit til at supporterne gir hjemmelaget et løft. 

– Fansen har evnen til å endre energien og momentum i en kamp og gi et stort løft til spillerne. De gir dem selvtillit ved å mane lage frem som de har gjort de siste ukene. De er viktige når vi jakter finalen, sier han. 

Hvordan er skadesituasjonen? 

Liverpool må klare seg uten Alex Oxlade-Chamberlain, som ble skadet mot Brentford i helgen. Heldigvis var det ikke snakk om en alvorlig skade, og han kan være tilbake allerede til helgen. Kampen kommer for tidlig for Harvey Elliott og Nat Phillips, som trente for første gang tirsdag etter sine skader. Thiago og Divock Origi er fremdeles skadet, mens Mohamed Salah, Sadio Mané og Naby Keita er i Kamerun der de har kvalifisert seg til åttedelsfinalen i Afrikamesterskapet. 

IKKE MED: Alex Oxlade-Chamberlain spiller ikke mot gamleklubben.

IKKE MED: Alex Oxlade-Chamberlain spiller ikke mot gamleklubben.

Skadesituasjonen hos Arsenal førte til at de fikk helgens nordlondonderby mot Tottenham utsatt. Nå ser det lysere ut, men Mikel Arteta holder kortene tett til brystet. Bukayo Saka, Emile Smith Rowe, Takehiro Tomiyasu, Calum Chambers og Cedric Soares har status som tvilsomme, men bli ikke overrasket om flere av dem spiller kampen mot Liverpool. Mohamed Elneny og Nicolas Pepe er fremdeles i Afrikamesterskapet. Thomas Partey røk ut av gruppespillet sammen med Ghana, men det virker tvilsomt at han skal rekke semifinalen i kveld. Pierre-Emerick Aubameyang måtte reise hjem fra mesterskapet på grunn av koronasmitte og hjerteproblemer. Granit Xhaka er suspendert. 

Hvordan har det gått så langt? 

Arsenal kom inn allerede i ligacupens andre runde fordi de ikke spiller i noen europeisk turnering denne sesongen. De startet med å slå West Bromwich 6-0 på bortebane, før AFC Wimbledon ble slått 3-0 hjemme. I åttedelsfinalen var det Premier League-motstand i form av Leeds, og Artetas menn vant 2-0. I kvartfinalen slapp de inn sitt første og eneste mål i cupen denne sesongen da Sunderland var motstander på Emirates, men det hadde lite å si ettersom vertene scoret fem ganger selv. Semifinalen på Anfield for en uke siden var forrige kamp Arsenal spilte. Før det røk de ut av FA-cupen med 1-0-tap mot Nottingham Forest. Forrige ligakamp endte med 1-2 hjemme mot Manchester City. I ligaen er Arsenal nummer seks, men med gode muligheter til å klatre fordi de har kamper til gode. 

Dersom Liverpool vinner i kveld vil Arsenal kun ha Premier League å konsentrere seg om resten av sesongen.

Liverpool kom inn i tredje runde av cupen. Der ble Norwich slått 3-0 på bortebane. Bortekamp ble det også i åttedelsfinalen. Da ble Preston slått 2-0. Kvartfinalen på Anfield var dramatisk, og det så ut til at de røde skulle ryke ut mot Leicester før Takumi Minamino utliknet til 3-3 på overtid. Straffekonken ble vunnet og semifinalebilletten var i boks. Liverpool vant sin kamp i helgen da Brentford ble slått 3-0 på Anfield. 

Anbefalt lesestoff

Her er noen saker vi anbefaler å lese før kampen.

Trakk frem tidligere bragder for å minne om Liverpool-troppens styrke

Trakk frem tidligere bragder for å minne om Liverpool-troppens styrke

Liverpool fikk ikke drømmeutgangspunktet etter den første kampen mot Arsenal, men har kommet over langt større hindre før.

– Vet ikke hva jeg hadde gjort hvis den hadde gått inn

Gordons drømmeuke: – Vet ikke hva jeg hadde gjort hvis den hadde gått inn

Kaide Gordon har avgitt sitt aller første intervju. Der snakker han om drømmeuken, forholdet til Klopp og Lijnders og hvordan det er å ha Mohamed Salah som rollemodell.

Jevn kamp om keeperplassen i kveld

Jevn kamp om keeperplassen i kveld

Får Caoimhin Kelleher tilbake plassen i mål når det igjen er ligacup på menyen?

Hvordan vil du at semifinale-laget skal se ut?

Hvordan vil du at semifinale-laget skal se ut?

Liverpool har i morgen kveld sjansen til å ta seg til finalen i ligacupen. Hvilket mannskap mener du at Jürgen Klopp skal stille med i semifinalen mot Arsenal på Emirates?

Velg lag 19.jan 2022 16:43
– Vanligvis ville det vært kriminelt ikke å bruke ham hvis han trener som dette

– Vanligvis ville det vært kriminelt ikke å bruke ham hvis han trener som dette

Liverpool vil være tålmodige med Harvey Elliott, som på tirsdagens treningsøkt etter sigende viste hva vi har gått glipp av de siste månedene.

Oxlade-Chamberlains ufortjente skaderykte

Oxlade-Chamberlains ufortjente skaderykte

Alex Oxlade-Chamberlain har fått store deler av sin Liverpool-karriere sabotert av skader. Men skadene har ikke vært mange. Bare lange.

Kommentar 17.jan 2022 15:44
– Det er fint å være i januar og kjempe om finaler

Pressekonferanse før semifinalen:– Det er fint å være i januar og kjempe om finaler

Pep Lijnders møtte pressen før Arsenal-kampen.

Kjører på og «kveler» motstanderne

Liverpool vs Brentford 3–0:Kjører på og «kveler» motstanderne

For Liverpool var det nesten slik at det lønte seg med balltap høyt i banen, så de kunne gjenvinne ballen høyt og kontre.

Kommentar 19.jan 2022 10:14

Hvordan kan du følge kampen? 

Arsenal - Liverpool har avspark kl. 20.45, og vises på V Sport 1 og Viaplay.

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter.

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE – lagoppstilling og scoringsvarsel!
Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.
Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:

LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).