Alt du trenger å vite før Cardiff gjester Anfield i FA-cupen

Det er endelig kamp igjen etter vinterpausen!

Etter en to uker lang pause, er det endelig klar for Liverpool-kamp igjen foran et utsolgt Anfield. I «vinterpausen» har de fleste spillerne fått en velfortjent ferie, noen har klart å bli skadefrie, mens andre har vært på landslagsoppdrag.

Det gjelder fortsatt for Sadio Mané og Mohamed Salah, som spiller finale i Afrikamesterskapet i kveld – men for første gang på veldig lenge kan Jürgen Klopp velge fra en helt skadefri stall!

De røde tok seg videre fra FA-cupens tredje runde ved å slå Shrewsbury. Det var en kamp der Klopp gjorde en del endringer på laget, og med Leicester City på torsdag før et veldig intenst kampprogram, kan en nok forvente at det ikke bli et toppet mannskap i dag heller.

Det er likevel veldig spennende, for det er varslet at Harvey Elliott skal gjøre comeback etter skrekkskaden han fikk mot Leeds United i september! I tillegg sitter det kanskje et storkjøp på benken, klar for sine første minutter i helrødt. Det er i alle fall all grunn til å glede seg.

Det er lenge siden sist Liverpool sist gikk hele veien i FA-cupen, og det er i år ti år siden forrige finale. Vi har laget en egen sak på det som kan leses her.

Det er ikke omkamp i FA-cupens fjerde runde denne sesongen. Står det uavgjort etter ordinær tid, skal det spilles 30 minutter ekstraomganger. Er det fortsatt ikke avgjort, avgjøres det med straffesparkkonkurranse.

Trekningen av femte runde blir gjort allerede før kampen sparkes i gang på Anfield. Den blir gjort ca kl. 12.40, og vi kommer naturligvis til å følge den her på liverpool.no.

Hva sier managerne?

Manager Steve Morison har selv spilt på Anfield, og det virker som Cardiff-manageren først og fremst ser på det som en veldig stor anledning for seg og spilleren sine.

– Det er fantastisk, og en av drømmene mine gikk i oppfyllelse da jeg fikk dra dit som spiller. Det vil bli en helt annen ramme. Spillerne vet hva som er i vente, og vi må nyte det. Vi kan ikke dra dit fra og angre på noe, sa Morison på sin pressekonferanse på fredag.

– Vi får se hva som skjer, men vi har noen veldig, veldig talentfulle spillere. Det blir utrolig, og kommer til å bli en stor dag for alle som er involvert. Som manager for denne fotballklubben er det et stolt øyeblikk, og jeg er sikker på at Cardiff-supporterne vil nyte det.

På Jürgen Klopps pressekonferanse handlet det lite om Cardiff som motstander, men om en skadesituasjon som virkelig er i ferd med å lette, et januarkjøp det ble noe av, og et januarkjøp som gikk i vasken. Han langt på vei lovet at vi skulle få se Harvey Elliott.

– Vi må takke vår rehabiliteringssjef, og Harvey har vært perfekt hele veien og gjort alt han ble bedt om. Vi får se om det er riktig å starte eller å være innbytter, men han er i troppen mot Cardiff. Han er veldig nære, sa Klopp. Vi fulgte pressekonferansen.

Hvordan er skadesituasjonen?

Cardiff må klare seg uten kaptein Sean Morrison, som er ute for sesongen etter en ACL-skade. Ute er også Alfie Doughty, som ble kjøpt fra Stoke City så sent som mandag. Han vil være ute i seks uker etter å ha blitt taklet stygt mot Barnsley i midtuken.

Joe Ralls mistet kampen mot Barnsley, og Curtis Nelson har også vært ute med skader, men de regnes bare som usikre. Uche Ikpeazu og Cody Drameh kan ikke spille fordi de har spilt i denne turneringen for andre klubber.

For Liverpool er det altså INGEN skader i skrivende stund. Thiago Alcantara skal ha fått en infeksjon i brystet etter at han kom tilbake fra sin langtidsskade, men det var ikke mer alvorlig enn at han trente igjen for fullt på fredag. Divock Origi er også tilbake – og Harvey Elliott da så klart!

Salah og Mané er i Afrikamesterskapet. Luis Diaz kan få debuten sin dersom manageren ønsker det. Papirarbeidet er i orden, og han sier selv at han er klar – men han vil da kun ha hatt én økt sammen med laget før kampen, så det avhenger nok av kampbildet.

Hvordan har det gått så langt?

Cardiff har hatt en vanskelig sesong i Championship. Les egen sak om det her.

I FA-cupen tok de seg videre etter å ha slått Sepp van den Berg og Preston North End i tredje runde. Det var en kamp som måtte spilles foran tomme tribuner, på grunn av koronarestriksjonene i Wales. De ble siden løftet, og Cardiff har spilt foran publikum igjen.

Kampen gikk til ekstraomganger, der Mark Harris scoret vinnermålet fire minutter før slutt.

Liverpool henger med i alle fire turneringer denne sesongen. Klopp sitt lag tok seg til fjerde runde etter å ha slått Shrewsbury 4-1 på Anfield.

Det var gjestene som tok ledelsen ved Daniel Udoh, men Kaide Gordon svarte kort tid etter med sin første scoring på seniornivå. Fabinho scoret to ganger, og Roberto Firmino ett.


Liverpool og Cardiff har ikke møtt hverandre veldig mange ganger, men de siste oppgjørene har vært underholdende. Vi har mimret tilbake til gåstol-feiring, Solskjær-kommentar og Gerrards fetter. Les om de tidligere møtene med Cardiff her.

Hvem skal starte? 

Vi ba leserne på liverpool.no stemme frem sitt lag. De ønsker Luis Diaz og Harvey Elliott rett inn!

Jürgen Klopp har langt på vei bekreftet at Elliott kommer til å få spilletid, og at Luis Diaz kan det. Paul Joyce i The Times skriver at colombianeren er i kamptroppen!

Vi så ikke Alisson Becker på fredagens trening, men vet at han befinner seg på Merseyside. Trolig har han og Fabinho fått noen dager ekstra fri, etter at de spilte VM-kvalifisering i Sør-Amerika. Fabinho var i Madrid sammen med sin kone på torsdag, så det vil gi mening at de står over denne, og at Caoimhin Kelleher får en ny kamp i mål.

Det kan være grunn til å anta at Virgil van Dijk og Joel Matip også får stå over denne, med tanke på de seks andre kampene som kommer denne måneden, med Premier League, Champions League og ligacupfinale. De røde skal spille sju kamper på 22 dager.

Bobby Clark er en spiller som har trent med førstelaget den siste uken, men han spilte U18-kamp på lørdag. Det gjorde også to av spillerne som var med i troppen mot Shrewsbury, som Isac Mabaya og Malkamu Frauendorf. Med skadefri tropp mot Championship-motstand blir det fort spilletid på de mer rutinerte.

Dersom vi skal våge oss å tippe på et lag, kan noe slikt kanskje være aktuelt: Kelleher; Alexander-Arnold, Konate, Gomez, Tsimikas; Jones, Henderson, Milner; Elliott, Firmino, Jota.

Hvordan kan du følge kampen?

Liverpool - Cardiff City har avspark kl. 13.00, og blir vist på V4 og Viaplay i Norge.

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter.

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE – lagoppstilling og scoringsvarsel!
Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.
Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:

LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).