Alt du trenger å vite før Liverpool - Leicester: Kan et slagkraftig Liverpool slå tilbake mot et formsvakt Leicester?

Får Liverpool revansje for det sure tapet i romjulen? Svaret får vi torsdag kveld. I mellomtiden kan du lese deg opp før hjemmekampen mot Leicester.

For første gang på nesten en måned er det duket for Premier League-fotball på Anfield. Liverpool står med to strake seiere i ligaen, fire totalt, og vil fortsette den gode formen når Leicester kommer på besøk torsdag kveld. 

De røde kjemper fremdeles på fire fronter og har nå begynt på det som er et ellevilt kampprogram. Elleve kamper gjenstår før det blir landslagspause mot slutten av mars. 

Kampene fordeler seg på fire turneringer - Premier League, Champions League, FA-cup og ligacup, og stort sett alle kamper må vinnes. Det starter i kveld klokken 20.45.

Hva sier managerne? 

Leicester-manager Brendan Rodgers har selv vært Liverpool-manager, og vet dermed bedre enn de fleste hva det innebærer å besøke Anfield.

– Vi skal spille mot et topplag, med topp spillere. Vi må løpe, jobbe, og ta vare på sjansene våre, og i tillegg trenger vi litt flaks. La oss se om vi kan prestere på et mye høyere nivå enn vi gjorde i helgen, sa Rodgers under sin pressekonferanse onsdag.

Før kampen har han også innrømmet at han begynner å kjenne på presset etter en rekke svake resultater i det siste.

– Jeg har nok erfaring til å vite at hvis du vinner kamper er alt bra, mens hvis du taper er du gjenstand for kritikk. Du er alltid under press hvis du ikke får resultater, sa Brendan Rodgers søndag.

KJENNER PRESSET: Brendan Rodgers sitt lag er ute av form.

KJENNER PRESSET: Brendan Rodgers sitt lag er ute av form.

Jürgen Klopp lar seg ikke påvirke av at Leicester har hatt en svak sesong. Han tror fremdeles det kommer til å bli en tøff kamp. 

– Leicester handler ikke om hvor de er på tabellen eller hvordan sesongen går. De har et lag som er full av kvalitet. De vil slå tilbake etter tapet mot Nottingham Forest. Nå vil manageren ha et svar i form av en god kamp mot Liverpool, sa Klopp på sin pressekonferanse.

– De spiller bra fotball og er sterke på kontringer og baller inn bak forsvaret. Det blir en skikkelig fotballkamp, men det er på Anfield. Vi må skape en spesiell atmosfære som kan sette i gang en viktig periode av sesongen. Vi har tolv kamper før landslagspausen i mars. Hvis vi vil nå vårt maksimum, må vi skape atmosfære på høyeste nivå, sa Klopp. 

Les alt Klopp sa på pressekonferansen her.

Hvordan er skadesituasjonen?

Begge lag har tidvis slitt med skader denne sesongen, og verst har det vært for Leicester. Faktisk er situasjonen lysere enn på lenge, og det sier sitt om hvordan det har vært når vi vet at Wesley Fofana, Timothy Castagne, Jonny Evans, Ryan Bertrand og Jamie Vardy er ute til kveldens kamp. Nampalys Mendy var med på å vinne Afrikamesterskapet sammen med Senegal, og spørsmålet er om han har rukket hjem i tide til å bli med i troppen.

Det har som kjent ikke Sadio Mané. Han fikk selvsagt lov til å bli igjen i hjemlandet noen dager for å feire sitt eget og landet sin største triumf i fotballhistorien. Mané kom til Liverpool onsdag kveld og rekker ikke å bli klar til Leicester-kampen. Han er eneste bekreftede forfall hos Liverpool. Jordan Henderson er usikker på grunn av ryggproblemer.

IKKE MED: Sadio Mané har feiret AFCON-triumfen og rekker ikke å bli klar til kveldens kamp.

IKKE MED: Sadio Mané har feiret AFCON-triumfen og rekker ikke å bli klar til kveldens kamp.

Hvordan er formen?

Leicester har slitt hele sesongen og Brendan Rodgers er under litt ordentlig press for første gang siden han kom til klubben. Forrige ligaseier var den overraskende 1-0-seieren over Liverpool i romjulen. Siden da har de bare spilt fire kamper totalt i alle turneringer. Watford ble slått 4-1 i FA-cupens tredje runde, før Tottenham kom til King Power Stadium og vant etter et mirakelcomeback på overtid. Hjemme mot Brighton, i den siste kampen før vinterpausen, ble det 1-1. 

Forrige kamp var på grensen til skandaløs for Rodgers og co. De tapte hele 4-1 mot Championship-laget Nottingham Forest og forsvant rett ut av FA-cupen. 

I ligaen er de nummer tolv med 26 poeng fra 20 kamper. De har fått flere kamper utsatt som følge av koronautbruddene som herjet ligaen i desember.

Liverpool har klart seg veldig bra så langt i 2022, og seks kamper er spilt siden Sadio Mané, Mohamed Salah og Naby Keita dro til Kamerun for å spille i Afrikamesterskapet. 

To kamper i FA-cupen, to kamper i ligacupen og to kamper i Premier League har gitt fem seiere, én uavgjort og kun tre baklengsmål. Uavgjorten var uten betydning da den kom i det første av to oppgjør mot Arsenal i ligacupsemifinalen, og det endte som kjent med seier over to kamper. 

Forrige ligamøte mellom lagene husker vi dessverre fremdeles. Forrige møte på Anfield mellom disse to kom like før jul. Da var det ligacup, og med 3-3 etter ordinær tid vant Liverpool straffesparkkonkurransen.

Anbefalt lesestoff

Her er noen saker vi anbefaler å lese før kampen.

Mohamed Salahs ekstreme kampbelastning

Mohamed Salahs ekstreme kampbelastning

Liverpools toppscorer er ikke langt unna å nå fjorårets nivå når det gjelder minutter spilt.

Den lange veien til den beste dagen i livet til Sadio Mané

Den lange veien til den beste dagen i livet til Sadio Mané

Et innholdsrikt liv med gode og vonde opplevelser både på og utenfor banen har ført til søndagen der Sadio Mané opplevde sin største dag på fotballbanen.

Hvem tok best vare på sjansen i fraværet av Salah og Mané?

Hvem tok best vare på sjansen i fraværet av Salah og Mané?

Slik har vikarene levert i den fryktede måneden uten superstjernene i angrep.

Dette skjer i Liverpool i februar

Dette skjer i Liverpool i februar

Skal du til Liverpool i løpet av februar måned? Da er dette noen av konsertene, teaterstykkene og kunstutstillingene du kan ta turen til.

Reise 02.feb 2022 20:26
Fra helt til utskjelt: Grunnene til at Brendan Rodgers plutselig har havnet under press

Fra helt til utskjelt: Grunnene til at Brendan Rodgers plutselig har havnet under press

Skademareritt, formsvikt på viktige spillere og flaue resultater har ført til en skuffende sesong for Leicester, der manager Brendan Rodgers nå kjenner på presset.

«Det er et helt samfunn med folk som gjør dette laget til hva det er»

«Det er et helt samfunn med folk som gjør dette laget til hva det er»

Jürgen Klopp med fine ord i kampprogrammet der han skriver om prosessen med å få Harvey Elliott tilbake fra skade.

– Kan ikke se annet enn at dette skal bli vellykket

– Kan ikke se annet enn at dette skal bli vellykket

Tidligere Liverpool-spiller Marko Grujic har blitt godt kjent med Luis Diaz i løpet av tiden i Porto.

En presset Brendan Rodgers må klare seg uten Liverpool-Nemesis Jamie Vardy

En presset Brendan Rodgers må klare seg uten Liverpool-Nemesis Jamie Vardy

Bare Mohamed Salah og Diogo Jota har gjort flere mål enn Jamie Vardy i Premier League denne sesongen. Heldigvis slipper Liverpool å møte Leicesters toppscorer.

Hvordan kan du følge kampen? 

Liverpool - Leicester har avspark kl. 20.45, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter.

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE – lagoppstilling og scoringsvarsel!
Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.
Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:

LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).