Alt du trenger å vite før kvartfinalen mot ForestLiverpool skal tilbake til City Ground der de ikke har vunnet på over 37 år

Liverpool skal spille sin første kvartfinale i FA-cupen under Jürgen Klopp.

Liverpool har allerede vunnet ligacupen, og henger med i de tre andre turneringene denne sesongen. Søndag kveld skal de røde møte Nottingham Forest på bortebane, der en plass i semifinalen på Wembley 16. eller 17. april står på spill.

Dette er første gang Liverpool er i kvartfinalen av FA-cupen under Jürgen Klopp, og de røde møter det eneste Championship-laget som er igjen i turneringen. De trenes av Steve Cooper, en ung manager som har en lang fortid som akademitrener i Liverpool FC.

De røde er nok klar over hvilken trussel Forest er. Cooper har tatt laget fra jumboplass i Championship etter ett poeng på sju kamper under Chris Hughton, til å kun være poenget bak playoff-plassene. De ser ut til å være en reell opprykkskandidat, og har i tillegg slått ut Arsenal, som er mestvinnende i FA-cupen, og Leicester City, som er regjerende mestere.

Liverpool og Nottingham Forest er to klubber som har en lang historie, og som var store rivaler på 70- og 80-tallet. Lagene har ikke møttes siden Forest rykket ned fra Premier League i 1999 – men da de var oppe, var City Ground et stadion der Liverpool trivdes dårlig. De røde har ikke vunnet noen av sine 12 siste kamper på stadion, og vi må helt tilbake til oktober 1984 for å finne forrige seier!

Regler og trekning

I FA-cupen har Jürgen Klopp mulighet til å gjøre fem bytter – og det vil han nok sette pris på. Det er VAR i kvartfinalene i FA-cupen, selv på Championship-stadionene. Nottingham Forest har ikke tidligere spilt kamp der det har vært videodømming.

Liverpool måtte ut i omkamp sist de var i kvartfinale, og tok seg i 2015 videre etter to kamper mot West Ham. Det var siste gang det var omkamper fra kvartfinalene, etter en regelendring i 2016. Nå skal det spilles ekstraomganger og eventuell straffesparkkonkurranse dersom det er uavgjort.

Liverpool og Forest vil vite hvem de eventuelt skal møte i semifinalen på Wembley 16. eller 17. april allerede før kampen spilles. Trekningen er satt opp kl. 18.30, en halvtime før avspark på City Ground.

Hva sier managerne?

Steve Cooper har fått en del ekstra spørsmål om Liverpool, fordi det er hans tidligere arbeidsgiver.

– Jeg tenker aldri på hva dette betyr for meg, men jeg tenker på hva det betyr for klubben jeg jobber for. Jeg tror alle er oppglødd over at Liverpool er i byen, spente før cupkampen, og glade for at det er på hjemmebane. Vi ønsker at det skal bli en god kamp på og utenfor banen, sa Cooper på pressekonferansen da han fikk spørsmål om hvordan det ville bli å møte gamleklubben på søndag, sier 42-åringen

Han ser frem til å møte et Liverpool-lag han har stor beundring for.

– Liverpool har vært strålende å se på, og spesielt så lenge Jürgen har ledet dem. Jeg tror alle har beundret måten de har spilt på, og turneringene de har vunnet. Vi vet at det kommer til å bli en av de tøffeste kampene vi kan spille, og vi er nødt å være klare for det.

FORTID I LIVERPOOL: Steve Cooper jobbet for Liverpool frem til 2013.

FORTID I LIVERPOOL: Steve Cooper jobbet for Liverpool frem til 2013.

Sist Liverpool møtte Forest, var to år før Jürgen Klopp tok sin første managerjobb i Mainz. Liverpool-manageren snakket om at dette blir første gang han besøker Nottingham.

– Dette blir første gang jeg er der. Jeg kjenner bare til Nottingham fra da jeg var barn, og leste Robin Hood. Vi tenkte på hvordan det ville se ut der. Jeg får trolig ikke tid til sightseeing, men jeg gleder meg til det likevel, sa manageren på fredagens pressekonferanse.

Han har latt seg imponere av det Forest har vist så langt.

– De er et Championship-lag, men er i veldig god form. Steve Cooper gjør en strålende jobb der. Du kan se hvordan de har satt opp et system. De har også store talenter i laget, som trolig hele Premier League etter ute etter, sier Klopp om søndagens motstander.

Hvordan er skadesituasjonen?

Liverpool må klare seg uten Trent Alexander-Arnold, som har fått en hamstringskade og kan være ute i flere uker. Det kan åpne døren for Joe Gomez, som har fått veldig lite spilletid denne sesongen.

Klopp har tre andre midtstoppere som er friske, og kanskje vil det bety Gomez på backen, der han har spilt en del tidligere. Før kampen har Klopp snakket om uflaksen 24-åringen har hatt denne sesongen. Conor Bradley og James Milner kan være andre kandidater for den posisjonen, om ikke manageren velger å flytte Andy Robertson eller Kostas Tsimikas over fra den andre backen, men det virker lite sannsynlig.

Det virker heller ikke sannsynlig at vi kommer til å se Mohamed Salah i kveldens kamp. Salah har slitt litt etter en fotskade han fikk mot Brighton. Han startet forrige kamp på benken, men kom inn mot Arsenal. Da skal han ha kjent skaden igjen. I den kommende landslagspausen har han også et enormt press på seg, når Egypt skal møte Sadio Mané og Senegal igjen, som de tapte mot i finalen av Afrikamesterskapet. Denne gang er det to playoff-kamper om én VM-billett til Qatar i november.

INN PÅ LAGET? Kanskje kommer Joe Gomez inn for skadde Trent Alexander-Arnold.

INN PÅ LAGET? Kanskje kommer Joe Gomez inn for skadde Trent Alexander-Arnold.

For Nottingham Forest er skadesituasjonen verre.

Forest må klare seg uten forsvarsspilleren Scott McKenna. Fra før er Steve Cook ute, og han har gjort det veldig bra etter overgangen fra Bournemouth. Venstreback Max Lowe vil miste kampen, og det er ventet at midtbanespilleren Jack Colback må komme inn i en uvant posisjon.

I tillegg er helten fra Arsenal-kampen ute, spissen Lewis Grabban.

Slik stilte Forest i forrige kamp mot QPR: Horvath; Spence, Worrall, Figueiredo, McKenna (nå skadet), Colback; Yates, Garner, Zinckernagel; Johnson, Davis

Hvordan har det gått så langt?

Forest kom inn i FA-cupens tredje runde, og har slått Arsenal, Leicester og Huddersfield på sin vei til kvartfinalen. Dette blir deres fjerde hjemmekamp av fire mulige i turneringen.

Se høydepunkter fra kampene under.

Liverpool har tatt seg til kvartfinale ved å slå Shrewsbury Town 4-1, Cardiff City 2-1 og Norwich City 2-1. Alle kampene har blitt spilt på Anfield.

Se høydepunktene fra kampene under.

Hvem skal starte?

Dette blir en av de vanskeligere kampene å spå et laguttak til denne sesongen, og uttaket vil si mye om hvor høyt FA-cupen nå blir prioritert i de to siste månedene av sesongen.

Klopp har brukt en del av spillerne som ikke spiller hver uke i rundene så langt, men det eneste han har bekreftet før kampen er at Alisson Becker skal stå i mål, at Trent Alexander-Arnold er ute, og at Mohamed Salah er usikker.

Kanskje blir det en mulighet for å gi spillere som Curtis Jones, Takumi Minamino og Divock Origi en sjanse fra start. Roberto Firmino kom inn som innbytter sist, og kan være aktuell. Det er vanskelig å se for seg at Thiago Alcantara, som en matcher forsiktig, skal bli involvert. Da virker det mer sannsynlig at Naby Keita får sjansen.

Det blir spesielt interessant å se hvem Klopp går for i midtforsvaret, og om Ibrahima Konaté kommer inn igjen på laget. Hvem han i så fall får som makker – om det blir Joel Matip, Virgil van Dijk eller Joe Gomez, eller om Gomez brukes på høyrebacken.

INN PÅ LAGET? Divock Origi og Takumi Minamino spilte i femterundekampen mot Norwich.

INN PÅ LAGET? Divock Origi og Takumi Minamino spilte i femterundekampen mot Norwich.

Hva kan du lese før kampen?

Det suverene mesterlaget i helrødt fra Merseyside fikk plutselig en motstander de ikke greide å score på. Torbjørn Flatin skriver om da Nottingham Forest plutselig dukket opp på radaren.

Liverpools 5-0-seier mot Forest i 1988 blir av mange sett på som klubbens beste kamp i historien. Forest lar 97 seter stå tomme i dag.

Reportasjen «Forest og I» ble vist hundrevis av ganger på NRK. Vi har snakket med han som laget den.

«We hate Nottingham Forest»: Nottingham Forest rykket opp og satt en stopper for Bob Paisleys Liverpool.

Hvordan kan du følge kampen?

Nottingham Forest - Liverpool har avspark kl. 19.00, og vises på V Sport 1 og Viaplay.

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter.

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE – lagoppstilling og scoringsvarsel!
Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.
Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:

LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).