Playoff-finale 17.30Liverpool vil møte ett av disse lagene i Premier League neste sesong

Fulham og Bournemouth er allerede klare for Premier League-spill neste sesong. Søndag ettermiddag avgjøres det hvem av Nottingham Forest og Huddersfield som slår følge med dem opp fra Championship.

Klokken 17.30 søndag ettermiddag barker de sammen på Wembley, Nottingham Forest og Huddersfield. I potten ligger en billett til Premier League neste sesong.

Forest spiller sin aller første playoff-finale i Championship, mens Huddersfield vant 4-3 på straffespark-konkurranse over Reading i playoff-finalen i 2017.

Forest tok seg til playoff-finalen ved å beseire Sheffield United 3-2 på straffespark-konkurranse i semifinalen, etter at lagene hadde vunnet hver sin kamp 2-1. 

Huddersfield tok seg til finalen ved å danke ut vesle Luton Town. Det første oppgjøret på Kenilworth Road endte 1-1, mens Yorkshire-klubben vant returen på The John Smith's Stadium 1-0.

Møtte hverandre også i FA-cupen

De to finalistene møttes sist i FA-cupen i mars. Da vant Nottingham Forest 2-1, før de ble slått ut av det som skulle bli FA-cupvinneren, Liverpool, i neste runde. 

Før FA-cupseieren i mars hadde ikke Liverpool vunnet på City Ground på 37 år.

Liverpool og Nottingham Forest er to klubber som har en lang historie, og som var store rivaler på 70- og 80-tallet. Lagene hadde ikke møttes siden Forest rykket ned fra Premier League i 1999 før den nevnte cupkampen, men da de var oppe var City Ground et stadion der Liverpool trivdes dårlig. De røde hadde ikke vunnet noen av sine 12 siste kamper på Forest sitt stadion, og vi må helt tilbake til oktober 1984 for å finne forrige seier før cupseieren i mars.

Forest tok første stikk mot Huddersfield i ligaen, da de vant 2-0 i Yorkshire i midten av september, men Huddersfield revansjerte seg med å vinne 1-0 på City Ground like før nyttår.

Huddersfield ble nummer tre i Championship, og går til playoff-finalen ubeseiret på sine ni siste kamper. En form som strekker seg helt tilbake til mars. Før det igjen klatret de fra 11. plass på tabellen og inn blant playoff-lagene ved å gå 17 kamper ubeseiret. 

Huddersfield var sist i Premier League fra 2017 til 2019.

Tidligere Liverpool-trener kan ta Forest til Premier League

Nottingham Forest sto med bare ett poeng etter sju kamper, og lå i bunnsjiktet av tabellen. Ironisk nok kom deres første seier i Huddersfield i september.

Tidligere Liverpool-trener Steve Cooper kom inn og har vært en magiker på City Ground. Han tok laget fra 23. plass til 4. plass, og Forest slapp inn bare 40 mål. Kun Bournemouth slapp inn færre med 35. 

Cooper ønsket seg en spillerkarriere, men det gikk ikke. Da manageren hans i Wrexham anbefalte Cooper å gå trener-veien i stedet, lyttet han.

Cooper fikk trenerlisens fra UEFA som 27-åring. Da han jobbet for lisensen tilbragte han blant annet en uke i Lyon samtidig som Gerard Houllier var manager der.

Etter at han fikk pro-lisensen sin ble han rekruttert tilbake i Wrexham hvor han jobbet på akademiet, før han ble hentet av Liverpool.

I Liverpool ble han trener på U12-nivå i 2008. Han gjorde jobben godt, og ble kjapt flyttet oppover i systemet og promotert til akademi-manager sommeren 2011. Der jobbet han med klubbens største ungdomstalenter, som Raheem Sterling og Trent Alexander-Arnold.

I 2013 ble Cooper trener for Englands U17-lag. Det ble en suksesshistorie. På laget hadde han spillere som Jadon Sancho, Phil Foden og Callum Hudson-Odoi, og de vant U17-VM i 2017.

Han har siden vært manager i Swansea.

Nottingham Forest var sist i Premier League i 1999, og det var også der fra 1995-1997.

Playoff-finalen sparkes i gang søndag klokken 17.30 norsk tid, og sendes på V Sport 2.