Alt du trenger å vite før kveldens Community Shield-finale

Liverpool har en kjempemulighet til å vinne sitt første trofe i kveld, når de reiser til King Power Stadium for å møte Manchester City i den engelske supercupen.

Det nærmer seg avspark i Liverpools aller første tellende kamp for sesongen, og det er ikke hvilket som helst oppgjør som venter de røde på King Power Stadium i kveld.

Jürgen Klopp og hans mannskap skal opp mot forrige sesongs ligamestere Manchester City for å kjempe om sesongens første trofe i England. Det blir ikke enkelt, for i sommer har Pep Guardiola forsterket spissplassen med Erling Haaland, og tidligere Leeds-spiller Kalvin Phillips er også blitt en del av det lyseblå laget.

De to lagene møttes ved tre anledninger forrige sesong. De to oppgjørene i Premier League endte 2-2 på både Anfield og Etihad Stadium. På Wembley, i FA cupens semifinale, trakk de røde det lengste strået og overkjørte til tider Manchester City. Det er lov å håpe på en reprise i kveld.

Det skal selvfølgelig nevnes at dette er den første tellende kampen etter oppkjøringen, eller som Klopp har sagt tidligere, det er en del av en pågående pre-season. Det kan bli mye bytter i kveldens finale, fra begge lag. Når det er sagt er det likevel to av klodens absolutte beste lag som møtes på King Power Stadium.

Hva sier managerne?

Jürgen Klopp holdt sin pressekonferanse på torsdag, og da fortalte han at laget ser på oppgjøret som en viktig kamp for sesongen, selv om det er midt i oppkjøringen for begge lag.

– Det er en viktig kamp, men vi må forberede oss til sesongen også. Det er intenst for øyeblikket. Vi må utvide sesongoppkjøringen til starten av sesongen, sa Klopp.

– Det er snart ikke tid til trening lenger. Kampen på lørdag vil vise to gode lag, og i går så jeg laget mitt i god forfatning, men det blir vanskelig å spille 90 minutter på lørdag. Vinner du er det viktig, taper du er det ikke så viktig.

– Vi kan ikke være på vårt beste, det er helt umulig. Den eneste gode nyheten er at City er i den samme situasjonen som oss, fortsatte han.

Selv om Liverpool-troppen fremdeles er i en oppkjøringsmodus gleder tyskeren seg til kveldens kamp,  og han vil naturligvis ta med seg enda et trofe hjem til Anfield.

– Dager som i dag er så spesiell. Dette er kanskje bare starten, men det er likevel starten og det er en stor grunn til å være spent, sier han i dagens kampprogram.

Pep Guardiola valgte å fokusere på sin egen spillestil på sin pressekonferanse før kampen.

– Vi kommer til å tilpasse oss kvalitetene som disse spillerne har slik at de kan passe inn i måten vi spiller på, men vi kommer ikke til å endre måten vi spiller, sa Guardiola.

– Hvorfor skulle vi forandre måten vi spiller på når vi har gjort det ganske godt i de siste sesongene?

Han vil, som Jürgen Klopp, naturligvis vinne et trofe i kveld.

– Ja, for oss er er det alltid bra å vinne en tittel. Det er iallfall bedre enn å tape. Å vinne trofeer er bra for City, og ikke bare for spillerne, men for alle sammen.

Hvordan er skadesituasjonen?

De fleste har nok allerede fått med seg at det blir Adrian som står i mål for Liverpool i kveld. Alisson har vært ute med en skade i et par uker og Kelleher har ikke deltatt på en trening gjennom hele oppkjøringen. Førstnevnte er forventet å være tilbake i spill mot Fulham neste helg, og Kelleher skal være ute i to til tre uker til, bekreftet Klopp i går kveld.

I tillegg til de to keeperne er Alex Oxlade Chamberlain ute med en alvorlig hamstring-skade. Det er ikke forventet at engelskmannen blir å se på gressmatten i den nærmeste fremtid. 

På pressekonferansen torsdag fortalte også Liverpool-treneren at Diogo Jota blir ute en stund til med sin skade. Portugiseren har ikke spilt en kamp for de røde i oppkjøringen. Det samme gjelder ny signeringen Calvin Ramsay.

Sistemann ut på listen er Kostas Tsimikas. Grekeren var ikke en del av troppen som møtte RB Salzburg på onsdag, men venstrebacken har vært med på så godt som alle treningene i oppkjøringen. Det er ventet at 26-åringen er tilbake i kveldens kamp.

For Manchester Citys del er det bekreftet at midtstopper Aymeric Laporte er ute for de lyseblå. Da har Pep Guardiola Nathan Ake, Ruben Dias og John Stones som alternativer på stopperplass i kveldens kamp.

Utenom den spanske midtstopperen kan Manchester Citys spanske trener mønstre en skadefri tropp inn mot Community Shield-finalen.

Hvordan har det gått så langt?

De to storklubbene er fremdeles midt i en sesongoppkjøring. Liverpool startet oppkjøringen hjemme på Merseyside før de reiste til Asia for å turnere. På det asiatiske kontinentet spilte de røde to kamper, i to forskjellige land. En i Thailand og en i Singapore. Jürgen Klopp beskrev turen som slitsom, men veldig gøy.

Tyskeren dro med seg troppen tilbake til Merseyside i noen dager før turen bar videre til Tyskland og Østerrike for to møter med Red Bull-klubbene i midt-Europa. Der har Liverpool-troppen oppholdt seg den siste uken. Spillerne har etter ryktene trent veldig hardt i Østerrike, og skal være ganske klare for å møte Manchester City.

Slik har det gått i treningskampene:

Manchester United 0-4 Liverpool - Bangkok, Thailand

Liverpool 2-0 Crystal Palace - Singapore, Singapore (Jordan Henderson, Mohamed Salah)

RB Leipzig 0-5 Liverpool - Leipzig, Tyskland (Mohamed Salah, Darwin Nunez x4)

RB Salzburg 0-1 Liverpool - Salzburg, Østerrike

Manchester City og Pep Guardiola har valgt å trene seg opp på en helt annen måte i oppkjøringen. Liverpool har valgt å kjøre fire treningskamper før kveldens kamp. De lyseblå har bare spilt to, og begge ble spilt i USA. 

Den første delen av oppkjøringen til Guardiola var i Manchester på treningsfeltet før han tok med troppen over til Houston i USA. Der spilte de lyseblå en kamp før de reiste videre til Green Bay i Wisconsin for å spille sin andre og siste treningskamp. Spanjolen har tidligere likt å bruke sesongstarten som en slags oppkjøring, og det er ikke noe unntak i år.

Slik har det gått i treningskampene:

Manchester City 2-1 Club America - Houston, USA (Kevin De Bruyne x2)

Bayern München 0-1 Manchester City - Green Bay, USA (Erling Haaland)

Hvem skal starte?

Jürgen Klopp avslørte litt på onsdag hvem han sannsynligvis starter med mot Manchester City. Flere av de antatt reservespillerne fikk mange minutter mot den østeriske klubben, før førsteelleveren kom innpå i den siste halvtimen. Det er allerede bekreftet at Adrian står i Liverpool-buret.

Hvem tror du starter? Sett opp ditt lag her!

Mot RB Salzburg var det Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson, Virgil Van Dijk og Joel Matip som ble byttet inn da en halvtime gjenstod. Det er en firer vi er veldig vant til å se, og det forventes at det også blir denne kombinasjonen som starter mot de lyseblå.

På midtbanen er det Fabinho, Jordan Henderson og Thiago som er den sannsynlige trioen. Spesielt Thiago virket å være i kjempeform i sin halvtime mot RB Salzburg.

I frontrioen virker Luis Diaz på venstrekanten og Mohamed Salah på høyrekanten som ganske klinke valg. De to kantene har også hatt en god oppkjøring med troppen. På topp ryktes det at Roberto Firmino foretrekker fremfor Darwin Nunez, og brasilianeren har virket å være i brukbar form i de siste kampene. Det er likevel liten tvil om at Nunez vil få minutter i dag, men det er sannsynlig at det bli komme fra benken.

Liverpools benk vil uansett være råsterk i kveldens kamp, om Jürgen Klopp sender på laget som fikk en halvtime mot RB Salzburg. Det er en 12-mannsbenk i Community Shield, med flere bytter tilgjengelig.

Pep Guardola stilte opp slik i sin siste treningskamp før oppgjøret:

Ederson - Joao Cancelo, Nathan Ake, Ruben Dias, Josh Wilson-Esbrand (Kyle Walker) - Kevin De Bruyne, Rodri, Bernardo Silva - Riyad Mahrez, Erling Haaland, Jack Grealish

Hva kan du lese før kampen?

Mohamed Salah, i et intervju med Liverpool Echo, snakket om alt han hadde vunnet med Liverpool så langt og at han absolutt var sulten på mer før kampen mot Manchester City. Vi får se om det blir mer pokalfangst for egypteren i kveld.

I dagens kampprogram beskriver Jürgen Klopp starten på sesongen som spesiell. Tyskeren gleder seg enormt til å komme i gang igjen, selv om han likte å være på ferie etter den forrige sesongen. Liverpool-trenerne Vitor Matos og Pepjin Lijnders har også vært ute og snakket om hvordan Liverpools spillestil vil bli denne sesongen.

Du kan også lese litt om hvorfor Jürgen Klopp liker å fornye stallen litt hver sommer.

MØTES IGJEN: Jürgen Klopp og Pep Guardiola har blitt vant til å se hverandre i Premier League, Champions League og i alle de engelske cupturneringene.

MØTES IGJEN: Jürgen Klopp og Pep Guardiola har blitt vant til å se hverandre i Premier League, Champions League og i alle de engelske cupturneringene.

Jordan Henderson ble også intervjuet i sammenheng med kveldens kamp mot City. Liverpool-kapteinen er veldig interessert i å innkassere enda en pokal.

Harvey Elliott, som sannsynlig starter på benken i kveld, mener det er perfekt å starte sesongen som Manchester City.

Den siste uken har Roberto Firmino vært linket vekk fra Anfield. Juventus skal visst være veldig interessert i å hente brasilianeren. Det vil ikke Klopp ha noe av.

Det er muligheter til å lese seg litt opp på spillere som har forlatt Jürgen Klopp i Liverpool. Det er også skrevet en lenger sak om hvem ligger best an til en startplass i kveldens kamp. Og hvis det ikke var nok kan du lese deg litt opp på Liverpools juvel på midtbanen, Stefan Bajcetic.

Hvordan kan du følge kampen?

Liverpool - Manchester City spilles kl. 18.00, og vises på Viaplay og V Sport 1.

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter.

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE – lagoppstilling og scoringsvarsel!
Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.
Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:

LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).