Dette har ikke skjedd siden 2010

Darwin Nunez og Joe Cole deler en skjebne som få misunner dem.

Da Darwin Nunez så rødt mot Crystal Palace ble han den andre spilleren til å bli utvist i sin første Premier League-kamp for Anfield-klubben på nettopp Anfield.

Joe Cole var den første som fikk denne tvilsomme æren, i en kamp mot Arsenal i 2010. Også det den 15. august, og også den kampen endte 1-1.

Coles Premier League-debut for Liverpool varte bare i 45 minutter før han ble utvist på Anfield. Den tidligere Chelsea-spilleren fikk det røde kortet for en takling på Arsenal-stopper Laurent Koscielny like før pause. Taklingen var mer et uhell enn noe annet, men Cole traff Arsenal-forsvareren med strake bein, og dommer Martin Atkinson nølte ikke med å dra frem det røde kortet.

Da var stillingen 0-0. David N'Gog scoret Liverpools mål rett etter pause, mens et selvmål av keeper Pepe Reina sørget for at Arsenal fikk med seg det ene poenget i kampens siste minutt.

Her blir Darwin Nunez utvist mot Palace

Andre som ikke fikk noen god start på Liverpool-karrieren

Nunez og Cole er ikke de eneste Liverpool-spillerne som har fått rødt kort helt i startfasen av Liverpool-karrieren. 

Igor Biscan, Salif Diao, Josemi, Antonio Nunez, Sotirios Kyrgiakos, Charlie Adam og Lazar Markovic led alle samme skjebne.

Det er lov å håpe at Nunez sin Liverpool-karriere blir langt mer suksessrik enn Liverpool-karrierene til denne buketten, og at uruguayaneren kommer sterkt tilbake etter å ha sonet karantenen på minst tre kamper.

Lagkamerat Virgil van Dijk tror i alle fall så vil skje.

– Vi føler med ham. Han vet at det der ikke kan skje igjen, og forhåpentligvis blir det slik kommenterte nederlenderen etter 1-1 mot Palace.

– Han må definitivt klare å kontrollere aggresjonen sin. Han kan ikke la seg provosere. Han må være klar over at ting som dette kan skje, spesielt i Premier League. Dette blir en læringsprosess for ham, og forhåpentligvis skjer det aldri igjen, la midtstopperen til.

Karantenetiden skal benyttes godt

Sky Sports spurte Jürgen Klopp om Nunez hadde sviktet lagkameratene sine.

– Det er han smertelig klar over. Jeg vil snakke med ham. Men det gir ingen mening å snakke offentlig om dette. Det var ikke reaksjonen du ønsker å se fra en spiller. Midtstoppere i Premier League gjør ting som dette mot deg. De ønsker å provosere ham. Han er vanskelig å stoppe, men han må ikke reagere på den måten, sa Liverpool-manageren.

– Vi vet ikke hvor lenge han vil bli suspendert, men vi vil benytte tiden til å jobbe med fysikken hans. Det er ingen straff. Det handler om å gjøre ham sterkere, og det skal vi forsøke å gjøre.