– Klopp har fått betalt for å vise ham tillit nå

Endelig fikk Cody Gakpo presentert seg skikkelig for både lagkamerater og supportere.

Sadio Mané/Roberto Firmino/Mohamed Salah.
Mané/Diogo Jota/Salah.
Luis Diaz/Mané/Salah.
Luis Diaz/Firmino/Salah.

Det har vært mange kombinasjoner og varianter av Liverpools fronttrio de siste årene i kortere eller lengre perioder.

Mandag så vi endelig konturene av det som igjen kan bli en suksessfull angrepstrio for Liverpool med Darwin Nunez, Cody Gakpo og Salah.

Den virkelige introduksjonen til Gakpo

I Gakpos tilfelle var dette på mange måter første gangen man virkelig fikk øynene opp for hvem nederlenderen er, og hvorfor han ble kjøpt inn i januarvinduet. Og det handlet absolutt ikke bare om at han fikk sitt debutmål.

Da Gakpo ble handlet inn fra PSV for potensielt 44 millioner pund og med 13 mål og 17 målgivende i bagasjen denne sesongen, var det med en tro om at det var som venstreving han ble hentet inn. En posisjon som var svekket med skadene til Luis Diaz og Diogo Jota.

Det var også der han startet Liverpool-karrieren, men raskt ble han flyttet inn mer sentralt i banen, slik han ble brukt av Nederland under VM.

– Jeg føler at Klopp har fått litt betalt for å vise ham så mye tillit nå. Hvis vi skal være ærlige så var ikke den innledningen han viste veldig imponerende, men Klopp har stått ved ham, og brukt ham i litt forskjellige posisjoner. Det ser vel ut som han ender opp som en «ny Roberto Firmino», en som liker å gå litt dypt i banen sentralt, sier Torbjørn Flatin i «Pausepraten – The Kopite Podcasten» denne uken.

Fronttrioen er bare ett av flere temaer som diskuteres i denne ukes «Pausepraten - The Kopite Podcasten». Hør hele episoden her eller søk den opp der du liker å høre på podcast:

Flatin er en av grunnleggerne av supporterklubben og tidligere redaktør for bladet The Kopite.

– Jeg tror den scoringen var veldig bra for ham, og man så han løftet seg med en gang. Jeg liker typen, og jeg tror han har mer fart enn mange er oppmerksom på eller fikk en følelse av i de første kampene.

– Han er stor og fysisk sterk. Jeg tror det kan bli en veldig nyttig spiller, sier Flatin.

– Har funnet hverandre

– Det virker som om Klopp har fått belønning for å holde ut. Han har latt de tre få finne ut av det på egenhånd, holdt jeg på å si. Salah og Nunez har definitivt funnet hverandre, men mandag så man også hvordan Gakpo passer inn.

– Jeg synes at han gradvis har blitt bedre og bedre. Mandag ble det veldig tydelig. Selvsagt spesielt ved at han scoret, men han var også langt framme på den mye omtalte 1–0-scoringen, sier Liverpool.no-journalist Mari Lunde i den samme podcasten.

Jordan Pickford ble åpenbart fintet ut av at både Salah og Gakpo sto klare til å ta innlegget fra Nunez på den kontringen. Keeperen satset på at feil spiller skulle få ballen, og egypteren kunne nærmest plassere ballen i åpent nett.

Se høydepunktene fra Liverpool – Everton her:

– Den første scoringen var verdensklasse. Trioen framme er nødt til å spille en ganske stor rolle framover, men det lignet virkelig noe mot Everton, sier Flatin.

– Det er noe ekstra deilig med sånne kontringsmål, synes jeg. Det var to Klopp-mål. Jeg synes det andre også er det. Vi vinner ballen høyt i banen etter hardt press, som starter med Robinson, før Trent legger pasningen på bakerste stolpe. Man må vel egentlig si at det var to mål vi har sett for lite av denne sesongen.  

Rått å se Salahs forvandling

Ifølge Opta er det ingen i Premier League som skaper flere sjanser for hverandre enn det Nunez og Salah gjør. I snitt skapes det en sjanse dem imellom hvert 52. minutt de er på banen. Nunez har fire målgivende pasninger for Liverpool i alle turneringer denne sesongen, og alle har vært til Salah, også Salah har skapt farligheter for Nunez, men der har som kjent effektiviteten manglet noe.

GJORDE GODT: Det er ikke bare nye spillere som trenger scoringer for å finne seg selv igjen, også Mohamed Salah hadde tydelig godt av å sette inn et mål mot Everton.

GJORDE GODT: Det er ikke bare nye spillere som trenger scoringer for å finne seg selv igjen, også Mohamed Salah hadde tydelig godt av å sette inn et mål mot Everton.

Og det var ikke bare Gakpo som hadde godt av å få en scoring mot de blå. 

– Mohamed Salah har vært litt ute av det. Jeg har egentlig aldri tenkt på han som en selvtillits-spiller. Jeg har bare tenkt at han er dritgod! Men denne sesongen har han vært en skygge av seg selv, han har nesten sett litt puslete ut, men så fort målet kom så var det en total forvandling. Han bare ble seg selv igjen. Det var rått å se på, sier Mari Lunde.

– Nunez er jo en skikkelig plageånd, som det må være et mareritt å spille mot. Han er så kjapp, og The Kop elsker Nunez. Det er hans navn det ropes mest om for tiden.

Nå er det langt fra sikkert dette blir den siste angrepstrioen vi får se i rødt denne sesongen, med Jota og Firmino tilbake i spill og snart Luis Diaz tilbake på banen har Klopp mange kombinasjoner å velge fra når Liverpool for alvor må starte klatringen på tabellen.