MYE I POTTEN:  Liverpool vil med seier over Middlesbrough søndag være sikret fjerdeplass.

Disse lagene bør Liverpool håpe på

Mens rødtrøyene fokuserer på søndagens viktige avslutning, ser vi på hvilke klubber som også ligger an til å nå Champions League-kvalik.

Veien til Champions League er ikke lenger lang, men det er fortsatt åpent om hvem Liverpool møter i en eventuell kvalikrunde, og om de røde blir seedet eller ei.

Havner laget på 3. plass i Premier League, får de en direktebillett til Champions League-gruppespillet. Blir det 4. plass, venter en kvalifisering.

Og dersom Liverpool taper hjemme for Middlesbrough samtidig som Arsenal vinner sin kamp, er det ingen muligheter for noe annet enn Europaligaen.

Fem seedet, fem useedet

Grunnet Premier Leagues høye UEFA-koeffisient kommer 4.-plasslaget rett inn i sommerens fjerde og siste kvalikrunde før gruppespillet. Der vil det være ti lag, hvorav halvparten seedet og useedet. Vinnerne går til Champions League.

Her inkluderes ikke lag som har kvalifisert seg til fjerde runde som ligamestere. De møter isteden hverandre i en såkalt «Champions»-rute parallelt med ikke-vinnerne.  

I fjerde runde kommer lagene fra 4. plass i Spania og Tyskland, samt 3. plass fra Italia og Portugal. De fem øvrige lagene utgjøres av vinnerlag fra tredje kvalikrunde.

Tredje runde, også det med fem seedede og useedede, dannes av 3. plassen fra Frankrike og 2. plassen fra Nederland, Ukraina, Russland, Belgia, Tsjekkia, Tyrkia, Sveits, Romania og Hellas.

Som i Premier League er det fortsatt mange steder hvor det fortsatt ikke er bekreftet hvem som lander på flere av Europa-plassene, men noen er allerede klare.

Liverpool Echo har oppsummert hvordan det ligger an rundt om i Europa for øyeblikket. Disse lagene vil havne i tredje kvalikrunde slik situasjonen er i dag:

Nice (bekreftet), Dynamo Kiev (bekreftet), CSKA Moskva, Club Brugge, Viktoria Plzen, Istanbul Basaksehir, Young Boys (bekreftet), Steaua Bucuresti (bekreftet) og AEK Athen.

Ajax er også bekreftet en plass i tredje runde, men vil med eventuell seier over Manchester United i Europaliga-finalen gå direkte til Champions League-gruppespillet.

Hva skjer med LFC i en kvalik?

Disse lagene ligger an til å slå følge med Liverpool til fjerde runde: Sevilla (bekreftet), Napoli, Hoffenheim og Sporting Lisboa (bekreftet).

Men vil Liverpool bli seedet eller useedet dersom de havner der? Her blir ting enda mer komplisert.

«Alt avhenger av hvem som kommer med i trekningen», skriver Echo, ettersom det kommer an på hvor høye koeffisienter klubbene har.

Som situasjonen er i dag, vil Sevilla og Napoli være lagene rett inn i fjerde runde som har høyere koeffisient enn Liverpool, og av lagene som kan komme inn fra tredje runde har Ajax og Dynamo Kiev høyere enn de røde.

Selv om begge de lagene skulle nå siste kvalikrunde, vil Liverpool fortsatt være blant de med fem høyest koeffisient, og følgelig bli seedet, ifølge lokalavisen.

I Tyskland og Russland

Hvordan kan situasjonen endre seg? Hovedsakelig om Dortmund, på 3. plass, kommer bak Hoffenheim, som de er foran på målforskjellen, og om Zenit – med høyere koeffisient – tar igjen CSKA Moskva i Russland.

Verst mulig scenario i fjerde runde er altså at Dortmund kommer på 4. plass og Zenit på 2. plass. Det vil gjøre at Sevilla, Dortmund, Napoli allerede er seedet. Med avansement av minst to av Dynamo Kiev, Ajax eller Zenit fra tredje runde vil Liverpool dermed havne i useedet gruppe.

I Italia kan for øvrig Napoli styrke Liverpools sjanser ved å passere Roma og sende dem ned til kvalikplass. Deres koeffisient er lavere enn Liverpools, noe som gjør det er mer sannsynlig at de helrøde blir seedet.

Ajax-seier gir rød fordel

Hvis Ajax vinner Europaligaen og følgelig tar seg rett til Champions League-gruppespillet, får ikke PSV Eindhoven ta kvalikplassen deres via ligatabellen. Det har UEFA bekreftet, ifølge Liverpool Echo.

I stedet er det sannsynlig, men ikke bekreftet, at franske Nice flyttes fra tredje til fjerde kvalikrunde. Og klubben til Mario Balotelli har lavere koeffisient enn Liverpool.

Så hvilke kamper og resultater bør røde supporterne følge med på? Echo har plukket ut følgende, og med fet skrift markeres hvilke utfall som er best for Liverpool.

Rubin Kazan v CSKA Moskva (onsdag)
Zenit v FC Krasnodar (onsdag)
Chievo v Roma (lørdag)
Napoli v Fiorentina (lørdag)
Dortmundv Werder Bremen (lørdag)
Hoffenheim v Augsburg(lørdag)
CSKA Moskva v Anzji (søndag)
Lokomotiv Moskva v Zenit (søndag)
Liverpoolv Middlesbrough (søndag)
Arsenal v Everton(søndag)

Premier League

Hovedkamp i siste serierunde

Liverpools hjemmekamp mot Middlesbrough skal vises på TV 2 Sport Premium.

Sjelden stor poengfangst på bortebane

Kun to ganger tidligere har Liverpool tatt flere bortepoeng i Premier League.

– Må vise hvor mye vi ønsker det

Sisteskansen er forberedt på en «rar» kamp mot ferdig nedrykkede Middlesbrough.

Champions League

Slik seedes Liverpool i Play-Off til Champions League

Blir det fjerdeplass i Premier League har Liverpool en klar egeninteresse av at Ajax vinner finalen i Europa League!

Nye spilletidspunkter i Champions League

Det blir endringer i Champions League fra 2018-2019-sesongen.

Champions League for første gang på TV 2

Fra høsten 2018 vil to Champions League-kamper hver runde sendes på TV 2.

comments powered by Disqus 
Siste Til vår nyhetsoversikt
26.05.2017 kl 18:39

Bare nesten for juniorene i Tyskland

Liverpool-ungguttene ble slått ut av Volksbank Cup før semifinalen.

+
26.05.2017 kl 17:10

– Veldig positive samtaler

Liverpool lar seg ikke skremme av prislappen til Naby Keïta, og leder kampen om van Dijk.

+
26.05.2017 kl 15:34

Mener Coutinho bør forlate Liverpool

Den brasilianske landslagssjefen oppfordrer Barcelona til å kjøpe Philippe Coutinho.

+
26.05.2017 kl 14:59

Videre som gruppevinner

England med Ovie Ejaria og Sheyi Ojo på laget slo vertsnasjonen Sør-Korea 1-0 i U20-VM.

+