MÅL, MÅL, MÅL:  Det løsnet virkelig for Divock Origi da han nettet sine første Liverpool-mål forrige sesong. Kan det løsne for belgieren igjen på søndag?

Ikke slått Soton siden Origis drømmekveld

Liverpool har ikke vunnet på fire forsøk mot Southampton etter å ha brukt St. Mary’s som lekeslott forrige sesong.

Det var Sadio Mané som sendte The Saints i ledelsen før minuttet var passert i ligacupkvartfinalen den desemberkvelden i 2015. Samme mann hadde sørget for at sørkystklubben fikk med seg poeng fra Anfield en drøy måned tidligere, og her tok det bare 40 sekunder før kalddusjen var et faktum.

Hjemmelaget var heller ikke langt unna å doble ledelsen, men på motsatt halvdel spilte Jürgen Klopps utvalgte seg varmere i takt med klokka. Og i løpet av fire minutter før halvtimen viste Daniel Sturridge seg fra sin beste side – to ganger. To rappe avslutninger plasserte Liverpool i førersetet.

Likevel var det ikke Sturridge som stakk av med overskriftene på St. Mary’s. Sekunder før pause sprakk nemlig Divock Origi nullen i Liverpool-trøya, og noterte seg for sin første nettkjenning med en så liten touch på et skudd fra Alberto Moreno at spanjolen kunne få kreditert scoringen.

Ti målløse kamper – så løsnet det

– Jeg fortalte dommeren at dersom han ville gi målet til Alberto, så hadde det gått helt bra, for jeg liker å involvere alle sammen, fortalte belgieren i etterkant.

Men spissen ble stående i målprotokollen. Etter å ha gått målløs av banen fire ganger i Premier League, like mange i Europaligaen og to ganger i ligacupen, stemte det endelig for Origi – og ketsjupflaska ble åpnet.

Foran de tilreisende supporterne ble unggutten spilt frem av Jordon Ibe, som hadde kommet inn for Sturridge, og fra en nokså vrien posisjon hamret han like godt ballen i nettet via tverrliggeren.

Ibe satte selv inn kveldens femte bortemål, før Origi satte prikken over i-en og fullførte sitt hat-trick med pannebrasken fire minutter før slutt.

– Jeg har jobbet så hardt for å komme hit, og jeg er glad for å kunne vise kvalitetene mine i dag, fortalte en ydmyk Origi like etter kampslutt.

Kollaps

Festkvelden for 17 måneder siden er imidlertid siste gang Liverpool har vandret fornøyde av gresset mot Southampton.

I mars samme sesong så det riktignok svært lyst ut da Philippe Coutinho og Sturridge ga laget en tomålsledelse til pause på samme arena i Premier League, men Mané (2) og Graziano Pellè påførte Liverpool tre harde knyttnever den siste halvtimen, og Southampton vant 3–2.

Denne sesongen har de røde null scoringer på 37 avslutninger og 270 minutter mot Southampton.

BARE NESTEN:  Fraser Forster har ikke sluppet inn på tre kamper mot Liverpool denne sesongen.

Uavgjort og to tap

På St. Mary i november skapte gjestene det meste, men lagene spilte målløst for første gang på over 16 år. Så møttes dem i ligacupsemifinalen over to kamper i januar, der Liverpool igjen ikke brøt gjennom. Nathan Redmond var isteden nådeløs da han ble frispilt etter en feil i forsvaret.

I returkampen fortsatte frustrasjonen for de helrøde, som aldri slo tilbake, men heller så Shane Long smadre det lille håpet om Wembley på overtid.

Nå står Southampton igjen i veien for Klopps mannskap, når rødtrøyene på søndag skal forsøke å holde fast i overtaket om den svært viktige Champions League-plassen foran The Kop. Dersom ikke Liverpool løsner den ekle Southampton-floken, får Manchester-klubbene igjen alt i egne hender.

Avspark på Anfield er søndag klokka 14.30 norsk tid.

Del

Divock Origi

19.10.2017 12:37

Har ikke hatt kontakt med Klopp

Divock Origi har ikke hørt et ord fra Jürgen Klopp etter at han kom til Wolfsburg.

15.10.2017 19:56

Fornøyd med sin andre scoring i Bundesliga

15.10.2017 17:36

Poengdeling for Origi

Southampton

15.10.2017 19:12

Uavgjort mellom Southampton og Newcastle

21.08.2017 15:32

Håper stopperkjøp forandrer Southamptons ståsted

Samtidig skal Liverpool ikke ha noen andre navn på blokken, og Julian Draxler-interessen avkreftes.

18.08.2017 11:05

Pellegrino må selge før han kan kjøpe

Dette kan påvirke Southampton-manageren til å selge Virgil van Dijk.

Siste Til vår nyhetsoversikt
18.02.2018 kl 23:09

Vil tilby Mané og Firmino nye kontrakter

Liverpool vil starte samtaler med angrepsduo.

+
18.02.2018 kl 18:38

– Kritikken mot Moreno er urettferdig

Jürgen Klopp snakker ut om sine to venstrebacker.

+
18.02.2018 kl 17:35

Har du kontroll på Liverpools tidligere spillere?

Hvor er de nå?

+
18.02.2018 kl 12:38

Prøver å lære fra Roberto Firmino

Danny Ings fikk oppfylt drømmen om å spille i Champions League.

+