TILBAKE I EUROPA?  Mye skal gå galt for Liverpool FC i sesonginnspurten om det ikke skal bli europacup på klubben neste sesong.

Nesten garantert europacupfotball

10 serierunder før slutt i Premier League er det nesten så godt som sikkert at Liverpool vil være tilbake i europacupene neste sesong.

Med Manchester United som vinner av ligacupen, og en av kvartetten Chelsea, Tottenham, Arsenal og Manchester City som vinner av FA-cupen, er det bare Leicester som vinnere av Champions League som kan forhindre at sjuendeplassen i Premier League får delta i Europa League neste sesong.

I skrivende stund, 10 serierunder før slutt, har Liverpool hele 15 poeng ned til West Bromwich på åttendeplass, så det må en total kollaps til for at Anfield-klubben ikke skal ende blant de sju beste i ligaen og dermed, med et ørlite forbehold, ikke skal få spille europacup neste sesong.

Premier League er garantert fire plasser i Champions League, mens laget som blir nummer fem i utgangspunktet skal inn i Europa League. De to andre Europa League-plassene til England går til vinneren av ligacupen (Manchester United) og vinneren av FA-cupen (Chelsea, Tottenham, Arsenal eller Manchester City).

På grunn av at alle de fire semifinalistene i FA-cupen og vinneren av ligacupen er å finne blant topp seks i Premier League, vil dermed den siste plassen i Europa League tilfalle laget som ender på sjuendeplass i ligaen. For øyeblikket er dette Everton, som har sju poeng ned til nevnte West Bromwich på åttendeplass.

Laget som ender på sjuendeplass vil komme med i tredje kvalifiseringsrunde i Europa League, som spilles 27. juli og 3. august. Dette vil i så fall trolig forpurre den aktuelle klubbens preseason-planer, da vedkommende klubb må spille offisielle kamper to og en halv uke før Premier League starter den 12. august.

Play-off runden i Europa League spilles 17. og 24. august, mens gruppespillet starter den 14. september. Play-off runden i Champions League spilles 15. og 16. august, med returkamper 22. og 23. august. Gruppespillet i Champions League starter 12 og 13. september.

Et nytt Leicester-mirakel vil gjøre nåløyet trangere

De eneste som kan forpurre muligheten for at laget som blir nummer sju i Premier League denne sesongen får spille Europa League er Leicester.

«Revene» tapte som kjent 2-1 for Sevillia i den første kampen i åttendedelsfinalen i Champions League på bortebane.

Dersom Craig Shakespeares lag skulle gå helt til topps i Champions League vil England få fem lag med i turneringen neste sesong, på grunn av at Leicester vil være kvalifisert som tittelforsvarere. England kan maksimum ha sju plasser i europacupene, og i så fall vil bare lagene som blir nummer fem og seks bli med i Europa League.

Del

Europa League

16.05.2017 14:16

Slik seedes Liverpool i Play-Off til Champions League

Blir det fjerdeplass i Premier League har Liverpool en klar egeninteresse av at Ajax vinner finalen i Europa League!

11.05.2017 09:20

Aspas åpner seg opp om tiden i Liverpool: – Jeg forstod at jeg ikke kunne spille på deres nivå

Iago Aspas sier det ikke plaget han at han ikke fikk flere sjanser i Liverpool. Men torsdag kveld vil han sørge for at han ikke huskes best for «den corneren» av supporterne.

14.04.2017 17:13

Enorm sesong for Aspas

Iago Aspas lyktes aldri i Liverpool, men nå har karrieren hans skutt fart igjen i barndomsklubben.

Champions League

29.06.2017 09:09

Gleder seg til tettere kampprogram

Roberto Firmino mener det viser at Liverpool har fremgang, og beskriver sesongen som en god bok.

19.06.2017 13:05

Champions League-trekning:Disse møtes i de første kvalifiseringsrundene

Mandag ble de to første kvalifiseringsrundene til Champions League trukket.

01.06.2017 09:42

Disse kan LFC møte i kvalifisering til Champions League

AEK Athen ble tiende lag i den useedede pulja.

Europacup

14.06.2017 22:43

Datoer i Europa

Forhåpentligvis Champions League, i verste fall Europa League, på en dag i terminlistenes tegn har vi satt opp kampdatoene til Liverpool i Europa kommende sesong.

27.05.2017 10:08

Vi mimrer:36 år siden Liverpool vant Europacupen for tredje gang

Det er i dag 36 år siden Alan Kennedy ble matchvinner da Liverpool slo Real Madrid 1-0 i Europacupfinalen på Parc des Princes i Paris.

25.05.2017 11:49

40 år siden triumfen i RomaGordon Wallace startet det hele

Det var ikke gått tre minutter en gang, under beskjedne forhold foran et entusiastisk publikum i Reykjavik, da Gordon Wallace scoret Liverpools første mål i Europa. Den trivelige skotten skrev dermed både klubben og seg selv inn i historiebøkene.

comments powered by Disqus
Siste Til vår nyhetsoversikt
30.06.2017 kl 13:35

Huddersfield får ikke låne Danny Ward

Huddersfield-manager David Wagner bekrefter at han ikke får låne Danny Ward fra Liverpool kommende sesong.

+
30.06.2017 kl 13:15

Må møte i retten etter nattklubb-bråk

Forsvarsspilleren Lloyd Jones er tiltalt for overfall etter en episode som fant sted mens han var utlånt til Swindon Town.

+
30.06.2017 kl 12:58

Palace har gitt opp Sakho

Liverpool-stopperen blir for dyr for London-klubben.

+
30.06.2017 kl 11:31

Mané og Henderson er skadefrie

Duoen ventes å være tilbake på Melwood når preseason-treningen starter onsdag.

+