ØNSKET:  Liverpool forhandler om Mohamed Salah.

– Salah bør passe godt i et Klopp-lag

Roma-ekspert tror Mohamed Salah kan havne i Liverpool, men håper han tar feil.

Michael Edwards fra Liverpool og «Monchi» fra Roma sitter nå i forhandlinger om Mohamed Salah. De helrøde fra Anfield fikk i går avslått et bud på 28 millioner pund for spilleren.

Vi har tatt en prat med Roma-supporter og Serie A-ekspert Thomas Høy om hvordan egypteren er som spiller, og hva han har gjort i Serie A de siste sesongene.

– Det er vanskelig å omtale Salahs tid i Serie A som noe annet enn en stor suksess. Fiorentina hentet ham på lån ut sesongen vinteren 2015, og hadde opsjon på mer, både forlengelse av lån og permanent overgang. Salah hadde imidlertid sikret seg et forbehold om å takke nei til en slik forlengelse, og havnet i stedet i Roma den påfølgende sommeren. Fiorentina klaget det inn til FIFA, men fikk ikke medhold, forteller Høy, som for tiden ferierer i nettopp Italia.

ROMA-FAN:  Thomas Høy er veldig glad i AS Roma, og håper klubben kan beholde Mohamed Salah.

Meget god i Roma

Salah var lånt ut til Roma for 2015-16 sesongen, før overgangen ble gjort permanent i fjor sommer. Det har blitt rapportert at prisen italienerne måtte betale var 15 millioner euro. En tredjedel av hva de nå krever for spilleren.

– De to sesongene i Roma har vært meget sterke. I debutsesongen ble det 14 mål etter en spesielt god vårsesong. Årets sesong var enda bedre, med 15 mål og 11 målgivende. Han kåres nesten alltid til banens beste på Romas hjemmesider, men det kan han først og fremst takke ivrige fans i hjemlandet for, sier Høy.

Salah har spilt en lignende rolle for Roma som Sadio Mané har hatt for Liverpool.

– Roma spiller som regel med tre angripere, med Salah på høyrekanten. Han er nokså énbeint, og liker derfor å skjære inn for å avslutte med venstrefoten. Heldigvis kommer han seg også ned til linjen fra tid til annen, slik at det ikke blir alt for forutsigbart.

– Dersom Roma spiller med to spisser, ligger han i rommet rundt Edin Dzeko. Han har vært effektiv i begge roller, men i mine øyne er han først og fremst en kantspiller.

SLO IKKE TIL:  Mohamed Salah slo ikke til i Chelsea på sitt første forsøk i Premier League, og forsvant til Serie A.

Voldsomt hurtighet

Liverpool har fra før én ekstremt hurtig spiller i angrepet sitt, i Sadio Mané. Skulle man få tak i 24 år gamle Salah vil en kunne spe på med en ekstra.

– De mest iøyenfallende styrkene er naturligvis farten og intensiteten. Han har såpass høy akselerasjon og toppfart at det sjeldent er en god idé å gi Roma mye rom. Han kan også ta overraskende mange av disse sprintene i løpet av en kamp. Kombinasjonen høy fart, intensitet og tilstrekkelig god teknikk gjør ham til en utfordrende spiller å forsvare seg mot.

Høy tror han vil passe godt inn i et Klopp-lag.

– Basert på inntrykket jeg har av Klopps Liverpool, så tenker jeg også at disse ferdighetene i utgangspunktet skal passe godt. Som person gjør han ikke så veldig mye ut av seg, men fremstår som både uselvisk og profesjonell.

ØNSKET:  Liverpool jakter Mohamed Salah, har allerede fått ett bud avslått.

Ikke den beste avslutteren

Høy trekker frem avslutningene som en av vingens svakheter.

– Svakhetene må sies å være avslutningene, pasningsfoten og taktiske avgjørelser, som ikke alltid står i stil til forarbeidet. Han er imidlertid klart mer effektiv enn forgjengeren Gervinho.

– Videre må det sies at han ikke akkurat er en veldig stor ressurs defensivt, mest fordi han kanskje ikke er utpreget taktisk klok i denne fasen av spillet. Samtidig kompenserer han med nevnte intensitet og vilje til å legge ned en innsats for laget.

Tror spilleren selges

Roma har som kjent avslått Liverpools første bud, men Roma-supporteren tror likevel spilleren vil bli solgt.

– Det ser slik ut. Under amerikansk eierskap har Roma som regel pleiet regnskapet ved å selge en eller to viktige spillere hver sommer. Også denne sommeren kommer de garantert til å selge minst én av nøkkelspillerne. Jeg hadde i utgangspunktet forventet at Kostas Manolas, Antonio Rüdiger og Leandro Parades ville vært de naturlige spillerne å omsette i markedet, og hadde ikke forventet at noen ville gå etter Mohamed Salah.

– Ikke fordi han ikke er god, men fordi jeg ikke så for meg noen åpenbare kjøpere etter at han allerede hadde feilet i Premier League. Dersom en tar i betraktning at Roma til enhver tid er åpne for å vurdere salg av de aller fleste spillerne sine, så bør det være mulig for Liverpool å finne en løsning.

– Håper han blir

– Jeg håper i utgangspunktet at han ikke selges, men jeg vil heller ikke ta det fryktelig tungt dersom det skjer. Som Roma-supporter er dette tross alt bedre enn at Radja Nainggolan selges. På grunn av den voldsomme farten har Roma tidvis også blitt fristet til å spille i overkant enkelt og direkte, sier Høy.

Han tror Liverpool må betale dyrt dersom de skal få ham.

– Han har vært en stor ressurs for klubben, og i dagens marked vil jeg anse det som skuffende dersom han selges for mindre enn 40 millioner euro. 45 millioner euro slår meg som en rimelig pris ved salg til Premier League.

Del

Transfer vindu

02.02.2018 13:32

Neste overgangsvindu stenger før sesongstart

Med fotball-VM og tre uker tidligere frist kan det bli et intensivt sommervindu for Premier League-klubbene.

02.02.2018 00:12

– I sommer ser det annerledes ut

Manageren forklarer hvorfor Liverpool ikke punget ut for en mulig Coutinho-erstatter.

01.02.2018 14:09

Tre kjappe overgangsspesial:Hva tenker du om resten av sesongen nå?

Liverpool.no-redaksjonen om skadefrykt, hvem av rivalene som har handlet best og terningkast til overgangsvinduet.

Roma

05.05.2018 00:45

– Derfor vil topp fire være en massiv suksess

Klopp beskriver spillerne sine som enestående og eksepsjonelle på tampen av sesongen.

04.05.2018 00:33

– Klopp har gitt klubben stoltheten tilbake

Manageren har endret måten Liverpool-spillerne tenker på.

03.05.2018 23:25

Video:Sjekk den spontane jubelen når sluttsignalet går

Gjenopplev de herlige reaksjonene til spillere og fans rett etter kampslutt i Roma.

Mohamed Salah

13.05.2018 19:33

Klopp etter 4. plassen: – Dette har nesten vært en perfekt sesong for oss

Jürgen Klopp er klart på at stabilitet er lagets neste utfordring, for i de beste øyeblikkene er det ikke lett å spille bedre fotball enn nå.

13.05.2018 18:15

Rekord-Salah vant gullstøvelen:– Det er veldig spesielt å slå rekorden på Anfield

Etter en forrykende debut-sesong på Anfield ble «The Egyptian King» kronet til toppscorer i Premier League på historisk vis.

13.05.2018 11:27

Salah også årets spiller i Premier League

Mohamed Salah må snart utvide huset for å få plass til alle de individuelle premiene han har vunnet denne sesongen.

Siste Til vår nyhetsoversikt
20.11.2018 kl 07:45

Fabinho-rykter er bare tull

+
19.11.2018 kl 23:08

Solanke har full tiltro til Klopps plan

Dominic Solanke nekter å la seg frustrere av mangelen på spilletid i Liverpool denne sesongen.

+
19.11.2018 kl 21:44

Van Dijk sikret gruppeseieren

Nederland lå an til tap, men så dukket Liverpool-stopperen opp.

+
19.11.2018 kl 19:43

– Henderson klar til helga

Jordan Henderson sto over for England, men er sannsynligvis tilbake mot Watford.

+