Sjonglering for Jürgen

3-0 mot Southampton var en god start på en aldri så liten maratonperiode for Liverpool, hvor Klopp allerede hadde begynt å tenke framover.

«Det var perfekt» hevdet Jürgen Klopp i etterkant, og det var i hvert fall en av de mest komfortable ettermiddager som Anfield har opplevd.

«Er Liverpool sterke nok» spurte jeg i denne spalten før kampen, og det må noe sterkere tester til før det svaret kan gis med stor troverdighet. Begynnelsen var imidlertid lovende, hvor alle spillerne gjorde sin jobb om motstanden var aldri så moderat. Benken og tribuneslitere ga inntrykk av at dette er en tropp som kan være sterk nok til minst topp fire og slå bra fra seg i cupene.

Mer konservative

Liverpool hadde begynt å komme litt mer opp og frem da Mohamed Salah tok sikte og satte ballen i krysset etter en drøy halvtime. Trøkket og viljen til å sende mange spillere inn i motstanderens felt hadde imidlertid ikke vært særlig synlig, og ei heller de store sjansene.

En del av en litt mer forsiktig holdning av Jürgen Klopp? Jeg vet ikke, men jeg tror ikke så mange vil bli veldig skuffet om Liverpool av og til holder litt mer igjen med backene sine, eller i hvert fall en back, og være litt mer konservative sentralt på midten som Henderson og Wijnaldum lenge var mot Southampton.

Det virket komfortabelt, men mest fordi Southampton var tannløse. Når Salah traff første gang åpnet imidlertid låsen seg og det var tid for «the fab four» til å slippe seg mer løs. Jeg var litt overrasket av å lese før kampen at det var første gang som Coutinho, Salah, Firmino og Mané startet sammen i en ligakamp. Jeg tenkte antagelig som Virgil van Dijk vil ha gjort det utover i kampen, «her har jeg gått glipp av mye».

Tenkte fremover

13-1 på de fire siste kampene, tre strake seire i ligaen for første gang i 2017, 12-1 på seks hjemmekamper etc., men jeg tør fortsatt ikke helt å stole på dette laget. Det også til tross for at laget ikke har sluppet inn mer enn et mål i de ti siste kampene, med unntak av fadesen mot Tottenham.

Jeg sier det med visshet om at den kommende uka har kamper som Sevilla borte og Chelsea hjemme, og som kan bli nøkkelkamper både i gruppespillet i Champions League og hvordan det tar i vei angående topp fire i Premier League.

To gode resultater der og jeg skal være villig til helt å friskmelde årets mannskap til Jürgen Klopp. Det var interessant å se at sjefen allerede begynte å tenke fremover ved å la Joe Gomez hvile, og som forteller at han definitivt kommer til å bruke den mer robuste forsvareren mot Sevilla på bekostning av Trent Alexander-Arnold. Bruken av de to ungguttene i fravær av Nathaniel Clyne har for øvrig fungert helt som vi håpet på, i og med at vi nå er i ferd med å få fram to spillere som virker mer og mer klar for både Premier League og Champions League.

Har Jürgen kanskje en plan om å spille mer gjerrig i Spania, noe likt som mot West Ham, med et nærmere 4-4-2 som ligger ganske lavt og skal kontre? Kan vi forvente at Emre Can kommer inn sentral, og en hardt arbeidende Alex Oxlade-Chamberlain på kanten? Og så hviler han minst en av «firerbanden» til møtet mot Chelsea som kommer tilbake fra en slitsom reise til Aserbajdsjan?

Bedre tropp

Han har litt å spille med Klopp nå. Det forteller en benk med Gomez, Milner, Can, Ox, Solanke og Sturridge, og med Joel Matip og Adam Lallana på tribunen og forhåpentligvis også tilgjengelige med det første.

Det er vanskelig å ikke være enig i at troppen ser bedre ut enn på samme tid i fjor, selv om det er mulig å argumentere for at det ikke minst i forsvar kan være en skjørhet. Å si at en savner en toppscorer begynner å falle aldri så lite på stengrunn når sensasjonelle Mo Salah er toppscorer i Premier League.

Ragnar Klavan var nok tenkt som partner til Joel Matip, før Matip ikke ble spilleklar av en liten strekk. Dejan Lovren virket veldig klar for denne oppgaven, mot sin gamle klubb som ikke liker ham, med det som mange antar vil bli hans erstatter på den andre siden av banen, og etter en i det hele tatt nokså utskjelt sesong. Når kroaten er skrudd på som han var på lørdag er han en bedre spiller enn Ragnar. Vel, han er det i hvert fall i mine øyne. Blir så Lovren og Matip igjen paret når sistnevnte blir klar igjen, uten at Klavan har spilt seg ut? Ja, jeg tror det.

Firer med mer å gå på

Liverpool valset til tider over Southampton i 2.omgang, til tross for at det bare ble med en scoring. Sadio Mané virket rusten etter sitt opphold, men gjorde nok til å legge vekk bekymringer om hans hamstring fremover. Roberto Firmino arbeidet igjen steinhardt, men har mistet selvtilliten foran mål og brenner sjanser han bør sette om han ikke er en goalgetter aldri så mye.

Philippe Coutinho var god, og Mohamed Salah er i sitt livs form, og da kan Mané spille seg tilbake i form og Firmino bli gitt tålmodighet med å finne tilbake til scoringstøvlene. Det må være toppen en håndfull klubber til i verden som kan vise til en slik fremre firer, og som i tillegg har bl.a. Lallana og Oxlade-Chamberlain å bytte på med.

Det gir en god følelse i en periode som Klopp mente ville bli helt avgjørende for hvordan denne sesongen kom til å bli. En periode som for alvor begynner til neste uke.

90 minutter mot Southampton ga inntrykk av at Liverpool er bra klare for det.