Viktige medlemmer av troppen -  Jürgen Klopp har nå spillere som Alex Oxlade-Chamberlain og Andy Robertson til alternative løsninger.

Flere gode svar

Liverpool med ny og stor borteseier, med tre midtstoppere «ute». Alle bekymringer er kanskje ikke slukket, men Jürgen Klopp fortsetter å få gode tilbakemeldinger.

4-1, 3-0 og 5-1 er resultatene som Liverpool har hatt i ligaen på fremmed gress, etter 1-4 borte mot Tottenham. Okay, West Ham, Stoke og Brighton er alle på nedre halvdel av tabellen, men det var første gang denne sesongen at Brighton slapp inn flere enn to mål i Premier League. Bare for å sette det litt i perspektiv.

I tillegg har det blitt hjemmeseire med 3-0 mot Huddersfield, Maribor og Southampton, mens det er blitt uavgjort mot sterke lag som Sevilla (3-3) og Chelsea (1-1). En må kunne si at de røde har slått rimelig bra tilbake etter fadesen på Wembley.

For å fortsette litt med tall, på de seks ligakampene som Tottenham har spilt siden møtet med Liverpool har det kun blitt fem poeng. Det gjør at mannskapet til Jürgen Klopp ligger på 4.plass med 29 poeng på 15 kamper. Skulle det bli seier mot Everton til søndag er det 32 poeng på 16 kamper, som gir to poeng i snitt etter åtte hjemme- og åtte bortekamper, og som jeg vil hevde er rimelig etter skjema ut fra forventningene.

Doblet opp på backen

Jeg må innrømme at det tok litt tid før jeg «oppdaget» at Liverpool spilte med tre bak mot Brighton, hvor Emre Can og Gini Wijnaldum var på hver siden at Dejan Lovren. Lovren den eneste midtstopperen vurdert startklar, med Joel Matip skadet, Joe Gomez syk og Ragnar Klavan heller ikke helt friskmeldt etter noen dager med sykdom.

I tillegg med en «tung» sentral midtbane med Henderson og Milner, mens «reservene» Alexander-Arnold og Robertson var vingbacker. Det var nok mange som hevet øyenbrynene i minuttene før avspark.

Problemene på midtstopperplass var utvilsomt en faktor i laguttaket, men jeg innbiller meg også at Klopp ønsket å prøve å nøytralisere vingene til Brighton og der igjen servicen til den bokstavelig talt britiske spissen Glenn Murray. Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson doblet opp hver gang Anthony Knockeart og Isaiah Brown antydet å være en trussel mot Can og Wijnaldum og det fungerte meget bra. De få gangene Murray fikk gode innlegg å arbeide med ble det også farlig.

Mål på cornere

Libero het det da jeg var gutt og Franz Beckenbauer hadde en fri rolle bakerst hos Bayern og Tyskland. Emre Can liker også å ha litt plass, og litt tid, til å time sine brytninger og velge sine forseringer. Det fikk han stort sett mulighet til mot Brighton, i hvert fall den første halvtimen da vertene valgte å holde seg litt på ærbødig avstand.

Noe av det samme med Georginio Wijnaldum på den andre siden, og det passet Dejan Lovren bra. Kroaten liker å ha noen ved siden av seg til å være spillefordeler, slik at han selv kan sette fram brøstkassa og konsentrere seg om duellspillet. 

Liverpool har begynt å score på cornere, og det er et uventet pluss. Åpningsmålet til Emre Can var det klasse over, da hans oppasser Shane Duffy bokstavelig talt ikke er noen smågutt i luftrommet.

En klassisk Liverpool-kontring noen sekunder senere og Liverpool hadde fått kampen helt inn i sitt spor. På Sky ble det nevnt at det var som en scoring gjort på playstation, og det var fart og stor presisjon over den utmerkede angrepstrioen Salah, Coutinho og Firmino.

Sterkere tropp

Kanskje kunne det blitt mer nervepirrende om Murrey hadde satt et sjeldent godt innlegg ypperlig reddet av Mignolet, hvorpå fartskameratene umiddelbart kontret inn 3-0.

Om ikke Mohamed Salah er verdens beste kontringsspiller for øyeblikket må han være veldig nærme. Robert Firmino vil være høyt oppe på en slik ranking også. Når Philippe Coutinho i tillegg hadde en kamp hvor ballen var limt til foten hans hadde Brighton mer enn nok å bestille.

Det hjalp ikke for dem at dommeren trolig hadde sett klipp fra Liverpools kamp i midtuka hvor Mignolet mirakuløst slapp unna gult kort, og forærte Brighton et forsøk fra 11 meter etter at Henderson hadde hatt handa på en spiller inne i feltet.

To mål til, inkludert et smart frispark fra Phil, sørget for et sjeldent resultat på utebane. Totalt gir det 19 mål på de siste seks ligakampene, og denne gangen hadde Klopp råd til å ha en spiller som Sadio Mané på benken.

I det hele tatt, en håndfull bytter til hver kamp gir inntrykk av at troppen ikke er like skjør som en kunne frykte. Alexander-Arnold og Robertson kom bra fra det, og med en fornyet Alberto Moreno, en fremadstormende Joe Gomez og en skadet Nathaniel Clyne virker vi straks bedre rustet på backene.

Fortsatt kunne det vært ønskelig med bedre dekning eller mer kvalitet sentralt på midtbanen og i midtforsvaret, men mot lag fra nedre halvdel av Premier League synes det å være mer enn godt nok.

Jürgen Klopp har i så måte fått flere gode svar fra sin tropp de siste dagene.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
12.12.2018 kl 13:13

Ny skade for uheldige Grujic

Liverpools utlånte midtbanespiller er skadeforfulgt i Hertha Berlin.

+
12.12.2018 kl 12:31

Frykter at Trent må stå over mot United

Liverpool står overfor en høyreback-krise foran storkampen på søndag.

+
12.12.2018 kl 11:22

Ancelotti mener at Van Dijk burde vært utvist

Det er ikke nederlenderen enig i.

+
12.12.2018 kl 10:08

– Hadde jeg visst at Alisson var så god hadde jeg betalt det dobbelte!

Se Viasports fotballekspert, Liverpool-legenden Jamie Carragher, intervjue Jürgen Klopp etter 1-0 seieren over Napoli.

+