Spenn fast sikkerhetsbeltene!

Klopp-fotballen er fortsatt løs, med sitt briljante offensive spill, og skjørhet defensivt. Dette er et Liverpool som kan være med i kampen om topp fire, men ikke å vinne pokaler.

«Har Klopp løst koden» var en tanke som for gjennom hodet mitt etter 52 minutter, men en håndfull minutter senere var det bare å undre seg selv over hvor naiv det overhodet er mulig å bli.

De 11 som startet var nøyaktig det laget jeg ønsket, og i en drøy omgang var de helt overlegne Arsenal. Topp seks rival på eget gress. Arsene Wenger omtalte sine gutter som «paralyserte», og de virket i hvert fall livredde for Liverpools «fabulous four».

Vel, på Emirates var det strengt tatt bare tre fabelaktige, da Sadio Mané fortsatt sliter, men det var uansett mer enn godt nok. Spesielt var brassekameratene gode med scoring fra Coutinho på hodet og med Firmino som en kjempe både fremover og også som førsteforsvarer og til og med som vinner av hodedueller i eget felt. Salah har vært mer glitrende før, men scoret igjen.

Å drepe en kamp

Og så våknet Arsenal fra de døde, men god hjelp fra de oransje gjestene. De drøyt seks minuttene fra Liverpool gikk opp til 2-0 og til det stod 3-2 til Arsenal vil utvilsomt bli analysert grundig på Melwood de nærmeste dagene.

De to tidligere forsvarskjempene Jamie Carragher og Gary Neville hadde oppgaven på Sky umiddelbart etter kampen, og de var nådeløse angående spillerne i Liverpools bakre firer sammen med keeper Simon Mignolet. De mente det nå var oppgaven til Jürgen Klopp å fjerne de som over tid hadde vist at de ikke var til å stole på i stressede situasjoner i høyt profilerte kamper.

Nå gikk det bare et minutt og sju sekunder fra Mo Salah la ballen i nettet via et forsvarsbein og til Arsenal fikk slengt over et innlegg som Sanchez utnyttet med en sovende Joe Gomez på bakre stolpe, men situasjonen skrek ut etter en ledende røst som kunne bidra til at Liverpool fikk «drept» kampen i noen minutter. Det samme gjaldt for så vidt på 2-1, men hvem kunne så vite at Simon Mignolet skulle gjøre sin brøler?

Må finne en keeper

Keepersituasjonen har lenge vært «interessant» i Liverpool. Det har hele tiden virket på meg at Simon Mignolet er en keepertype som Klopp ikke ønsker. Normalt god på streken, bra psyke, men som mangler pondus i feltet, en mot en, og som fortsatt kunne vært bedre med beina. Jürgen vil ha en mer offensiv keeper, som ønsker å dominere sitt felt og fungere som en sweeper i tillegg. Slik som Loris Karius, men problemet er bare at han totalt sett har prestert dårligere enn Mignolet.

Mange trodde nok at Simon Mignolet fikk et nådestøt da han ble vraket forrige sesong, men til belgierens forsvar kom han sterkt tilbake da han fikk plassen igjen som følge av feil fra Karius. Nå lukter det et snarlig keeperbytte nok en gang, og at dersom ikke det lykkes må Liverpool bare ut på transfermarkedet igjen for å finne en mer skikket siste skanse.

Det er vanskelig å være uenig med Carra i at Mignolet er en habil keeper i Premier League, men ikke i klasse med De Gea og Courtois, og at Klopp må gjøre som Pep Guardiola gjorde etter en skuffende sesong av Claudio Bravo og kjøpte ny førstekeeper i Ederson.

Åpenbare hull

3-3 var ikke et overraskende resultat, men når du leder med 2-0 på bortebane skal kampen vinnes. Nå føltes det som to poeng tapt, selv om det ikke svekker kampen om topp fire for Liverpools del. I store deler av kampen så gjestene ut som det beste mannskapet med god margin og det vil være overraskende om ikke Arsenal må være et av lagene bak på tabellen dersom det igjen skal kvalifiseres til Champions League.

En bør heller ikke glemme at en kom tilbake fra 2-3 og sikret hva som kan være et meget viktig poeng, samtidig som man fratok The Gunners to. Fullt fortjent, også at Roberto Firmino scoret mål, om det så var som følge av en ny keepertabbe personifisert av en falmende Petr Cech.

Melodien fra manager og spillere etter kampen var at man måtte lære fra denne kampen, eller rettere sagt fra de fem-seks fatale minuttene. Men det er begrenset hvor lang tid du kan bruke på å lære i Premier League, noen ganger må du bare ha spillere som kan.

Liverpool kan mye, og det heter seg at det vanskeligste i fotball er å score mål. For de røde er sjelden det noe problem, men igjen er det øverst på agendaen til Jürgen Klopp at han må sørge for at hans lag ikke slipper dem inn.

I så måte bekreftet bare kampen mot Arsenal hva Liverpool kan, og hva man fortsatt ikke kan stole på.

Det tegner til å bli en andre halvdel av sesongen med mye rød underholdning, hvor sjansene til topp fire virker rimelig gode, hvor det er grunn til å ha forventninger i Champions League, men hvor det fortsatt er åpenbare hull som det må lappes på om det skal skapes et mesterlag.