Hektisk forberedelser  Jürgen Klopp skal snekre sammen og forberede sin spillerstall de neste ukene.

Å få alt i orden

Jürgen Klopp lovet å ha kontroll før sesongen 2016/17 startet. Fortsatt er det huller og usikkerhet tilknyttet spillerstallen på Anfield.

Loris Karius, Joel Matip og Sadio Mané, tar vi med unge Marko Grujic fra sitt avtalte utlån, da er det kommet en ny spiller i hver lagdel. Utlegg om lag £40M.

Foreløpig er bare unggutter som Jerome Sinclair og Jordan Rossiter solgt av de i nærheten av førstelaget, samt at spillere som Kolo Touré og José Enrique er frigitt. Hvis vi runder av til et foreløpig benyttet netto beløp på transfers i 2016 til £35M, ville jeg anta at det er et nokså logisk «budsjett». Med ca £10M opp i forhold til hva Liverpool gjerne har brukt årlig under FSG, som følge av en lukrativ TV-avtale.

Vil spille for Liverpool

Matip og Mané vil en forvente er med fra start mot Arsenal 13.august. Nå blir det ikke noe OL på Karius så da vil han få en fair sjanse til å overbevise i målet til Liverpool under pre-season, selv om jeg tror Klopp er oppriktig når det blir sagt at han skal gi Simon Mignolet kamp om plassen og i utgangspunktet ikke er ment som noe direkte førstevalg.

Piotr Zielinski og Mahmoud Dahoud nevnes fortsatt til stadighet, og Ante Coric er enda en ung midtbanespiller som blir linket. Klopp og Liverpool er ute etter en ung og løpssterk midtbanespiller, noe annet ville være overraskende. Det kan heller ikke være noen tvil om at en venstreback ønskes inn, hvor de mer pålitelige kildene stadig oppgir Ben Chilwell hos Leicester som førstevalget.

Rapportene utenfra antyder at Udinese ikke er så villig til å selge Zielinski til Anfield, men at spilleren selv er klar til å komme. I det hele tatt synes det som at Liverpool for øyeblikket spiller på at de vet at Zielinski og Chilwell ønsker å spille for Jürgen Klopp.

Utover det er det ikke noen klare signaler om hva Klopp har i kikkerten. En og annen link til en mer robust og erfaren midtbanetype har det vært, som Axel Witsel, men lite å henge på knaggen. Det samme med et og annet rykte til en spiss. 

Mange på vei ut

Jeg husker ikke nøyaktig tidspunkt og sammenheng, men jeg vet jeg hørte at Klopp underveis i forrige sesong sa at det var noe uoversiktelig angående troppen som han hadde arvet i Liverpool. Det inkluderte en rekke spiller på utlån. Det var imidlertid noe en skulle få orden på innen ligastart 2016/17.

Følelsen er at det tyske regimet helst vil ha det meste på plass til førstelagstroppen reiser til USA om to uker, og da blir det noen hektiske dager fremover. Kanskje ikke minst med å trimme stallen med spillere som vurderes som overflødige.

£30M for Christian Benteke, £14M for Joe Allen og £7M for Luis Alberto skal være priser som er blitt satt på Anfield, mens det allerede synes avklart at Martin Skrtel går til Fenerbahce for om lag £5M. I tillegg har en spillere som Adam Bogdan, Tiago Ilori, Andre Wisdom og såpeoperaen Mario Balotelli. Kanskje også Lazar Markovic og Lucas Leiva, selv om jeg kan se for meg at begge blir i klubben. Zeljko Buvac, høyrehånden til Klopp, er fra samme del av verden som Markovic og det vil være litt underlig om han ikke får en reell sjanse i det minst under pre-season. Rutinen til Lucas er heller ikke å kimse av, spesielt nå som populære Kolo Touré er ute.

Nå vil nok ikke alle de nevnte bli solgt, noen vil nok for eksempel gå på utlån, men hvis vi nøyer oss med de tre førstnevnte snakker vi altså om £50M pluss. Du får noen unge sentrale midtbanespillere og venstrebacker for det.

Må fullføre

Jeg vil neppe være den eneste som kommer til å føle irritasjon dersom Chilwell og Zielinski bare er de som kommer inn, Liverpool har knapt brukt penger netto i transfervinduet, og en ser for seg at det ville vært midler til å hente inn en tysk landslagsback i Jonas Hector og i tillegg et etablert midtbaneanker.

Det er også et spørsmål om angrepskabalen. Kan en stole på Daniel Sturridge gjennom en hel sesong, vil Divock Origi score nok mål om han får hovedansvaret på topp, og noe av det samme med Danny Ings. Sadio Mané er et spennende kjøp, selv om han virket ustabil i Southampton, men vil være ment ute på en av kantene eller bak en senter.

Så langt synes jeg sommerens transfervindu har vært greit, men det skal fullføres. Det kan i tillegg bli en prøvelse å se de forventede økonomiske musklene som Manchester-klubbene og Chelsea har startet med vise, og helt sikkert vil fortsette å vise de kommende ukene.

Jürgen Klopp må få alt i orden, og de to neste ukene kan bli viktige i så måte.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
16.01.2018 kl 11:46

Dette er keeperne Liverpool vurderer

Til sommeren skal Jürgen Klopp på keeperjakt. Disse to er de heteste kandidatene slik det ser ut nå.

+
16.01.2018 kl 09:35

– Jeg kan ikke miste mer tid

Simon Mignolet er ikke fornøyd med å ha blitt vraket til kampene mot Everton og Manchester City, og forteller om samtalene med Klopp.

+
16.01.2018 kl 08:06

«Sannsynlig med keeperkjøp i sommer»

Loris Karius starter sannsynligvis også mot Swansea, men til sommeren kan det skje ting på keeperplass.

+
16.01.2018 kl 07:26

Vil ha spilletid-garanti for å låne ut Grujic

Jürgen Klopp ser fortsatt Marko Grujic som en spiller for framtiden, men vil nå låne han ut til klubber som vil gi ham startplass.

+