Jürgen Klopp  har ledet Liverpool til fire strake seire i ligaen.

Gode og vonde bekreftelser

Det var et gufs av fortiden, og forhåpentlig en smak av fremtiden, da Liverpool snudde det på en kronglete dag i Swansea.

«Vi virket dårlig forberedt», sa Jürgen, og ingen virket mer utilpass enn Loris Karius mot Swansea. Den unge, relativt sett, keeperen som manageren hadde satt rett inn på laget etter skadeopphold og én kamp i Ligacupen.

Det kommer Klopp og trenerstaben til å gruble mye på de neste dagene. Vokst opp med Ray Clemence i mål, som på 70-tallet knapt hadde noen konkurrent, har jeg alltid likt den keeperen som har suveren tillit.

Nå er neste kamp mot Manchester United og Jürgen Klopp må vurdere om han skal bytte keeper nesten umiddelbart igjen. Noe annet føles som en stor gamble, så shaky som Karius virket sør i Wales. På den ene siden vil det være stor mistillit til den keeperen han har kjøpt inn og etter alle solemerker ser på som sin førstekeeper de nærmeste årene, på den andre siden tror jeg det er mange med meg som tross alt vil føle seg mer sikre om Simon Mignolet blir kalt tilbake.

Det var urovekkende hvor lett Swansea tilsynelatende fikk de røde ut av stilen på lørdag. Joel Matip begynte å bli upresis med fremspillene da han ble satt under press og Dejan Lovren virket også stresset. Framover fikk gjestene ikke til noe rytme.

Klopp var sammen med Jamie Carragher på Sky Sport sist mandag og forklarte hvordan Liverpool stilte opp i sone ved corner i mot. Liverpool hadde tre av sine beste hodespillere i soner langs 5-meteren, to spillere foran 5-meteren vendt mot der corneren kom fra, mens «Clyne har sonen bakenfor 5-meteren hvis det er noen der». Vel, det var noen der og Borja Baston headet inn foran mål slik at Leroy Fer kunne tuppe ballen over målstreken, etter at Nathaniel Clyne var blitt knust i hodeduellen. Jeg bare undrer på om noen fra Swansea så det programmet…

Skaper sjanser

«Skal du vinne fotballkamper må du skape sjanser», sa en klok mann til meg en gang. Er det noen andre i Premier League som har et bedre firkløver enn Sadio Mané, Philippe Coutinho, Roberto Firmino og Adam Lallana til å skape sjanser? Tygg litt på det.

Nå har jeg Burnley fortsatt nokså friskt i minne, men der spilte ikke Sadio Mané. For meg er han Liverpools beste spiller. Intet mindre, så håper jeg at han kan være like stabil gjennom hele sesongen. Han var ikke gnistrende mot Swansea, men han så hele tiden ut som en trussel. Det har vært snakket om John Barnes og Luis Suarez og jeg kvier meg litt for å ta for store ord i min munn, men Sadio har utvilsomt utgjort en forskjell.

Jeg har ikke tatt med Daniel Sturridge, og er litt usikker på hvor jeg skal plassere ham. Han er en ressurs, også hvis han skal være en spiller som er et våpen fra benken, men hvor lenge vil han være beredd til å godta det? Vil han noen gang være i stand til å komme i en slik fysisk form at han kan gjøre en arbeidsinnsats som førsteforsvarer på linje med for eksempel Firmino? Vil Klopp være interessert i å godta noe annet?

Liverpool truet med å score mot slutten av 1.omgang og da de la inn et par gir til tidlig etter pause kom snart utligningen. Jeg følte meg relativt rolig på at det ville komme en scoring til fra de røde, etter hvert som de malte sin motstander i senk. Det er noe annet med årets lag. Det er ingen som løper mer, med Tottenham som trolig den største konkurrenten i «press-konkurransen».

Jeg var langt mindre trygg på at det ikke ville bli sluppet inn et mål til. En blir knapt genierklært hvis en skal dra de nå så populære «Fem ting vi lærte» og et av dem er svakhet på defensive dødballer. Kanskje kommer at det er blitt sluppet inn mål i hver kamp også.

Skadeproblemer

Det ble en oppoverbakke på Liberty Stadium, også ved at Adam Lallana ble skadet og Dejan Lovren skal ha fått føling med noe helt mot slutten av kampen. I ettertid er det også kommet fram at Nathaniel Clyne har slitt med et vondt kne. Nå er det heldigvis drøye to uker til å puste ut og forberede en av sesongens klassikere mot Manchester United, under flomlysene på Anfield.

Vi har behov for alle tre, men Lallana er nok den jeg tror er lettest å erstatte. Vi har best dekning blant «poeng-kameratene» på den offensive midtbanen. Selv om Mamadou Sakho spiller U23-kamper vil nok Ragnar Klavan være en eventuell vikar for Lovren. En stødig forsvarsspiller, men Matip/Lovren ser utvilsomt best ut.

Kanskje den verste å dekke opp for av alle i troppen er Clyne, hvor 17-årige Trent Alexander-Arnold tar sjumilssteg på reservelaget, men vil være veldig fersk i Premier League. Connor Randall er et mer begrenset alternativ som har vist at han kan gjøre en stødig jobb mot garvede proffer. Svaret vil nok likevel ikke være noen av de to scouserne, men at James Milner blir flyttet over på høyre og Alberto Moreno kommer inn på venstrebacken.

Nå blir alle tre klare, forhåpentligvis. Det gir likevel et tegn på at Liverpool har et stort potensial som Jürgen Klopp så langt i sesongen har utviklet på en utmerket måte, men at det er svakheter.

Begge deler kom til syne i Swansea.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
18.02.2018 kl 23:09

Vil tilby Mané og Firmino nye kontrakter

Liverpool vil starte samtaler med angrepsduo.

+
18.02.2018 kl 18:38

– Kritikken mot Moreno er urettferdig

Jürgen Klopp snakker ut om sine to venstrebacker.

+
18.02.2018 kl 17:35

Har du kontroll på Liverpools tidligere spillere?

Hvor er de nå?

+
18.02.2018 kl 12:38

Prøver å lære fra Roberto Firmino

Danny Ings fikk oppfylt drømmen om å spille i Champions League.

+