Skuffelse -  bare et poeng mot Southampton legger ytterligere press på Liverpool før de to siste kampene.

Torbjørn Flatin etter at de røde igjen snublet:Hvor mye hjelp behøver Liverpool?

Et ufarlig hjemmelag rotet bort en ny mulighet til å sette topp fire skapet på plass, og nye nervekamper ventes for utålmodige supportere.

Det er sesongen hvor Liverpool har slått de beste, tapt for mange kamper mot de mindre gode, før avslutningen er preget av gode skippertak på bortebane og bananskall foran egne fans.

Det høres ut som en heller raklete sesong, men Jürgen Klopp vil nok vite at det allerede er det nest beste ligaåret som Liverpool har hatt på de åtte siste forsøkene. Det virker bare ikke slik, og manageren synes å være omtrent like nervøs som mange fans. For de røde kan fortsatt surre bort hva som i noen uker nå har synes å være en rimelig sikker vei til topp fire.

Seier mot Southampton og Liverpool kunne hatt råd til uavgjort mot West Ham og fortsatt styrt alt selv før avslutningen mot Middlesbrough. Ja, selv et tap i London kunne ha blitt rettet opp på Anfield i siste kamp. Det kan fortsatt skje, men per nå ligger presset der om at de to siste kampene må vinnes.

Aldri farlige

Jürgen Klopp har begynt å legge inn en og annen unnskyldning både før og etter kamper nå, og det kler ham ganske dårlig. Denne gang var det bl.a. at man ikke hadde fått vannet gresset nok. Manageren virker preget av at en totalt sett bra ligasesong langt på vei kan ødelegges ved at målet om spill i Champions League ikke blir oppfylt.

Manageren virker preget av at en totalt sett bra ligasesong langt på vei kan ødelegges ved at målet om spill i Champions League ikke blir oppfylt.

Jeg kan til en viss grad forstå det. Uten Sadio Mané, skader for Adam Lallana og ujevne prestasjoner av brasseparet Coutinho og Firmino har rytmen i Liverpools strålende angrepsspill fra sist høst blitt fullstendig borte.

Det overrasket meg derfor ikke at Klopp ville være noe forsiktig mot Southampton, som under inspektør Clouseau kopien Claude Puel har blitt ekle å møte. For et Liverpool med få angrepsvåpen de siste ukene ville det ha vært meget farlig å komme under.

Likevel, jeg forventet ikke at Klopp ville begynne med Adam Lallana på benken. Jeg ville ha startet med Daniel Sturridge også, og med fasiten i hånd vil nok de fleste være enige med meg i det. Nå fikk en inntrykk av at Jürgen Klopp først og fremst ville sørge for at gjestene ikke scoret, og så håpe at Coutinho/Firmino kunne fikse noe i den andre enden, eller at noen kunne få et «Can-øyeblikk». Philippe Coutinho hadde imidlertid en av sine dårlige dager, muligens fortsatt preget av den kraftige lårhøna han fikk forrige kamp, og noen spede forsøk med å få fram backene løp som regel tidlig ut i sanden. Da ble det en håndfull forsøk på langskudd igjen.

Nå fikk en inntrykk av at Jürgen Klopp først og fremst ville sørge for at gjestene ikke scoret.

Misset straffe

Bakover virket det aldri farlig. Dejan Lovren synes alltid å være «up for it» mot supporterne som hater ham etter den tidligere kontroversielle overgangen fra sør, og Joel Matip var ikke langt etter.

En scoring virket imidlertid langt unna med over timen spilt og hvor Liverpool ikke hadde kommet med mer tempo og driv etter pause, slik en ville ha forventet. Laget var det samme også, merkelig nok. Vinnerloddet synes likevel å komme da Stephens hadde et crazy øyeblikk inne i feltet og feide vekk ballen med armen rett foran Origi og Can. For øvrig en klar straffe i min bok.

James Milner har vært en av Liverpools beste straffeskyttere de siste årene, og jeg vil påstå at de fleste ganger ville forsøket mot Southampton også gått inn. Det at den fungerende kapteinen ikke fikk trykket ballen helt langs gresset gjorde imidlertid at svære Forster kunne innkassere en god redning etter å ha gjettet riktig.

James virket oppriktig lei seg etterpå. Milner jobbet og slet i kjent stil, men det ble lite ut av det. Det begynner i det hele tatt å bli lenge siden James Milner gjorde en virkelig god kamp, etter til tider å ha imponert som vikar på venstrebacken i første halvdel av sesongen. Med alternativer som Moreno og 18-årige Alexander-Arnold, ville jeg ha kastet en av dem utpå når alt skal avgjøres de to siste kampene? Neiii, tror ikke det.

Det begynner i det hele tatt å bli lenge siden James Milner gjorde en virkelig god kamp, etter til tider å ha imponert som vikar på venstrebacken i første halvdel av sesongen.

Kan få hjelp

Da sendte Klopp utpå Lallana og Sturridge. For lite, for sent, skulle det vise seg. Tre poeng ville så godt som ha sikret topp fire, mens de med glasset halvt fullt vil peke på at et poeng hjemme mot Southampton kan vise seg å bli det poenget som sikrer kvalifisering til Champions League.

Etter en bra liten periode før påske med seire mot Arsenal og Everton, samt uavgjort borte mot Manchester City, har Liverpool vunnet borte mot Stoke, West Bromwich og Watford, og ikke vunnet noen av hjemmekampene mot Bournemouth, Crystal Palace og Southampton. Hvem så den komme?

Hvor mange føler seg rimelig sikre på seks poeng mot West Ham og Middlesbrough? Nå spiller Arsenal borte mot Southampton og Stoke før Liverpool tar turen til østkanten av London, og det må være lov til å håpe på litt hjelp der. Et Manchester United, som synes å ha bestemt seg for å satse på Europa League, møter i tillegg Tottenham borte samme dag som de helrøde er i hovedstaden.

Liverpool har en tradisjon for å gjøre det vanskelig for seg, men at de løser flokene til slutt. Magefølelsen sier at topp fire fortsatt går, mens snubletråden mot Southampton har økt favorittstempelet til Manchester City når vi snakker om tredjeplassen.

Del

Southampton

15.10.2017 19:12

Uavgjort mellom Southampton og Newcastle

21.08.2017 15:32

Håper stopperkjøp forandrer Southamptons ståsted

Samtidig skal Liverpool ikke ha noen andre navn på blokken, og Julian Draxler-interessen avkreftes.

18.08.2017 11:05

Pellegrino må selge før han kan kjøpe

Dette kan påvirke Southampton-manageren til å selge Virgil van Dijk.

Siste Til vår nyhetsoversikt
20.01.2018 kl 23:18

– Vi trenger ikke vise folk at vi ikke sover

Jürgen Klopp vil ikke forhaste seg med å bruke Coutinho-pengene. Han peker isteden på spillere han mener kan fylle tomrommet.

+
20.01.2018 kl 19:08

Ingen blemmer for topplagene

Målene rant inn for Liverpools konkurrenter lørdag.

+
20.01.2018 kl 17:56

Er det riktig å selge Daniel Sturridge nå?

Liverpool.no-redaksjonen om keepersituasjonen, Daniel Sturridge og laget mot Swansea.

+
20.01.2018 kl 17:03

Slått ut i Anfield-debuten til Tagseth og Gerrard

Steven Gerrards første møte med Anfield som manager endte i tap etter ekstraomganger.

+