Jubel på Anfield  Mye å feire under 4-1 seieren.

Hvor mye kan vi stole på dette Liverpool?

Med unntak av kampen mot Burnley, det har vært en god sesonginnledning for de røde fra Anfield, men en undrer på hvor stabilt mannskapet til Klopp vil være.

«Når vi er gode er vi veldig gode», sa Jürgen Klopp etter 4-1 mot Leicester. Få vil være uenig i det. Offensivt har Liverpool et tempo og en bevegelse i sitt spill som er helt i toppetasjen når det fungerer.

Manageren møtte pressen før og etter kampen Leicester, og det var første gang etter avslutningen av transfervinduet. Han hadde fått en følelse av at det var en stemning som dreide mot at Liverpool ikke hadde gjort nok på overgangsmarkedet.

Klopp mener opplagt at sommerens kjøp har gjort Liverpool sterkere enn hva som kanskje er en noe generell oppfatning ute blant fansen, til tross for at det ble solgt for mer enn det ble handlet inn. Jeg tilhører nok den gemene hop i så måte, da jeg har gitt uttrykk for at det hadde vært på sin plass med ytterligere to-tre forsterkninger istedenfor å la pengene være i banken.

Når Liverpool spiller som mot Leicester, da har imidlertid Jürgen gode argumenter. Innerst inne er jeg imidlertid fortsatt usikker på hvor mye en kan stole på dette laget, hvor lenge det går før en igjen opplever en kamp som mot Burnley?


Forsvaret

Lucas vil trolig aldri gjøre en slik tabbe for Liverpool igjen, men missen rett før pause synes å både gi Leicester fornyet tro og rystet vertene aldri så lite. Mignolet misset en gang ute i feltet og det spredde seg usikkerhet, kanskje ikke minst på tribunene.

Et av mange pluss under 4-1 seieren var Joel Matip. Rolig og sikker, og dersom Pool skal bli mer stabile vil det være helt vesentlig at han greier å skape et godt midtstopperpar sammen med Dejan Lovren. Ære være til Lucas, han ristet av seg blunderen og gjorde en god 2.omgang, men må være en nødløsning. Jeg sliter for øvrig litt med logikken om at Ragnar Klavan var frisk nok til å være innbytter, men ikke kunne spille i midtforsvaret, men la nå det være. Klopp har gjort det rimelig klart at Matip og Lovren er paret han nå satser på, og starten har vært lovende.

James Milner tar du med deg i krigen, og når du møter et Leicester som ikke ligger like dypt som Burnley får en også mer utnyttet hans gode fremspill fra venstrebacken, mellom leddene. Jeg liker Nathaniel Clyne på andre siden, men hadde ønsket at han kunne bidratt enda mer offensivt og da tenker jeg på assist og tellende innlegg.

Apropos krigen, Simon Mignolet fikk seg noen trykker mot Leicesters midtstoppere og avsluttet kampen med å spytte blod. Det var i grunn litt godt å se. Simon er klar for en kamp, og det kan bare være til Liverpools fordel uansett om det ender opp med han eller Karius mellom stengene denne sesongen.

Liverpool har sluppet inn mål i alle de fire ligakampene så langt, selv om baklengsmålet mot Leicester da faktisk skulle vært annullert. Jürgen Klopp sa at det nå var opp til hans tropp å bevise at de holdt mål, til tross for at man gikk i overskudd på overgangsmarkedet, og forsvaret kan bli hans vanskeligste argument. Matip og midtforsvaret gir imidlertid håp om en tryggere fremtid.


Midtbanen

Jeg synes Jordan Henderson og Georginio Wijnaldum gjorde sine beste kamper denne sesongen mot Leicester. Jordan virker å bli kvitt alle skadeplagene fra forrige sesong og da blir han straks mer rå i sitt spill. Han var fremme og avsluttet med et skudd som endte opp på The Kop, og jeg husker et løp tilbake da han hentet opp en motstander i eget straffefelt. Det at han nå «skoleres» som et anker er jeg mer usikker på, men en får et bedre svar på om det funker borte mot Chelsea i neste kamp enn hjemme mot Leicester.

Wijnaldum har fysikk og han plasseres seg godt, og i går synes jeg han også var litt mer på tærne enn i de første kampene hvor han for ofte mistet ballen i sårbare posisjoner. Skal han forsvare en plass over tid må han også bidra med scoringer, men to målgivende til Lallana så langt er likevel en start.

Midtbaneanker er noe som gjerne blir brukt mot Klopp og manglende innkjøp i sommer, og det henger et spørsmål der om hvor mye den sentrale midtbanen hjelper Liverpools indre forsvar. Emre Can er imidlertid også i bakgrunnen, og kanskje er det mer å spille med her enn fryktet.

Angrepet

Philippe Coutinho og Divock Origi var blant dem som satt på benken. Firmino, Mané og Lallana synes jeg var meget bra mot Leicester, og Daniel Sturridge både skapte og kom til sjanser på topp. Det er vanskelig å sette Phil utenfor når han har ristet av seg jetlag fra Brasil, så hvem setter du da ut? Emre Can kan også bli klar til neste kamp.

Det er et såkalt hyggelig problem. Hvis vi snakker Chelsea og alle de nevnte er klare, ville jeg tippe at Klopp går for Can, Henderson, Lallana, Mané, Firmino og Coutinho. Da er Wijnaldum og Sturridge ute, et sommerkjøp til £25M og lagets mest scoringshungrige.

Nå er det noe som skriker i meg at Daniel Sturridge skal spille, men på Stamford Bridge ser jeg for meg at manageren går for den løsningen. Og at han trolig går for noe annet i påfølgende ligakamp hjemme mot Hull.

Jeg har etterlyst flere våpen lengst fremme, eller i klartekst en stabil målscorer til med litt andre kvaliteter som et alternativ, men hvis offensive midtbanespillere, vinger, playmakere, hva du måtte kalle dem, står i kø for å bidra i målprotokollen er det lettere å være enig med Jürgen at «vi kan spille med det vi har».

Ikke minst Sadio Mané har bidratt til å sette fart i angrepsspillet, men andre nyervervelser som spesielt Joel Matip må være med å sørge for mer trygghet og stabilitet. Kampen mot Leicester ga Jürgen Klopp grunn til å peke på noen argumenter for at så kan faktisk skje.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
19.01.2018 kl 19:18

Se hvem som var tilbake på treningsfeltet i kveld

Jürgen Klopp kjørte kveldsøkt på Melwood. Se bildene her.

+
19.01.2018 kl 17:48

Det er lite sannsynlig at Liverpool kjøper flere spillere i januar

Virgil van Dijk ser ut til å bli det eneste spillerkjøpet av betydning i dette transfervinduet.

+
19.01.2018 kl 17:13

Spilleren alle vil ha på laget sitt

På Melwood er det en spiller det er mer rift om enn alle andre.

+
19.01.2018 kl 15:48

På vakt mot undervurdering

Jürgen Klopp vil ikke ha fokus på Liverpools lange rekke med ubeseirede kamper før møtet med Swansea.

+