Sadio Mané og Philippe Coutinho  med hver sin flotte scoring mot Hull.

Inn i tetstriden – ut med Sakho

Liverpool bekreftet mot Hull at de er et topplag, mens Mamadou Sakho synes å ha brent det som er av broer.

De røde skulle igjen testes, på Anfield mot en motstander som var ventet å parkere bussen. Denne gang ble de fleste spørsmål besvart med positivt fortegn. Hull ble feid av banen slik jeg forventet at de ville bli det.

Hvorfor føler jeg meg tryggere på at et Anfield med 53-54.000 tilskuere nå er i ferd med å bli et fort igjen? Fordi dette er Jürgen Klopps lag. Allerede, et halvt dusin ligakamper etter den første sesongoppkjøringen under den tyske manageren, har han greid å sette sitt klare stempel på Liverpool.

Av de som avsluttet i 5-1 seieren mot Hull var det seks spillere innkjøpt av Klopp. Matip og Klavan i midtforsvaret, Wijnaldum på midtbanen sammen med den unge innbytteren Grüjic, og stjernespilleren Sadio Mané. I tillegg til ligadebutanten Loris Karius i mål.

Sammen med disse var det de beste og mest pålitelige spillerne som Klopp «arvet», hvis vi tar med de som både var på banen og var blitt byttet ut og spart til senere oppgaver. Clyne som høyreback, Milner som kandidat til banens beste ved å være omskolert venstreback og kaptein Henderson ikke langt etter som midtbaneanker.

Teknikk, fart og ikke minst løpsstyrke i Coutinho, Firmino og en «forvandlet» Adam Lallana som nå ser ut som han er verdt £25M. I tillegg innbytterne Can og Sturridge, hvor førstnevnte har behov for kamptrening for å utfordre de sentralt på midtbanen og den andre må være en av de bedre i Europa å ha som våpen fra benken.

Slanket tropp

Ingen løper mer enn disse spillerne. Det er statistisk bevist, og Klopp vil uansett ikke tillate noe annet. Når vi er inne på troppen mot Hull, de fire ubenyttede reservene var Simon Mignolet, Alberto Moreno, Lucas og Divock Origi. Og der har du i det store og hele troppen til Jürgen. Nesten skadefri, bank i bordet.

Du har en syk Dejan Lovren inn for Klavan, mens Danny Ings gjør alt riktig med å smelle inn scoringer for reservene mens han kjemper seg tilbake i kampform. Kevin Stewart og Sheyi Ojo er i grenseland, og Joe Gomez vil ventelig melde seg på når han endelig blir skadefri igjen. Siden har du unggutter som Trent Alexander-Arnold, Marko Grüjic og Ben Woodburn, som kanskje kan få en benkplass i en cupkamp.

Totalt sett er imidlertid stallen blitt slanket, og det er slik Klopp ønsker å ha det. Han har fått inn sine typer, og det ser unektelig meget lovende ut. Mané er allerede en profil og Matip er i ferd med å bli det, mens Wijnaldum sakte men sikkert bidrar i større grad på midten. Jeg synes også Ragnar Klavan hadde en bra kamp, om ikke av de vanskeligste, hvor han var våken og stadig kom i posisjon til å bryte foran de få gangene Hull antydet et angrepsforsøk. Han kan slå en pasning også, som da han spilte fram Milner en gang i 1.omgang og du tok deg i å spørre, «var det Ragnar som sendte den?».

En som ikke fikk gitt noe svar var Loris Karius, som var så godt som arbeidsledig men likevel måtte se en unødvendig corner bli utnyttet av gjestene. Nå har Klopp sagt at Karius også skal stå mot Swansea, i første omgang. Det ligger imidlertid i kortene at 23-åringen nå må spille seg ut av laget.

Sakho ferdig

Bevisst har jeg ikke nevnt Mamadou Sakho i oppsummeringen av troppen. Som en av dem som har forsvart franskmannen i det meste ble jeg innerst inne ganske forbannet over hva han presterte å sende ut på sosiale medier ved inngangen til helgen.

Om han føler seg urettferdig behandlet eller ikke, hvis han trodde det å gå bak ryggen på Jürgen Klopp og Liverpool ville gjøre at han scoret noen plusspoeng hos fansen tar han skammelig feil. Dette er slikt du tar internt. Det ligger i kortene at Sakho har spilt sin siste kamp med en liverbird på brystet.

Med 13 poeng og opp på 4.plass etter fire bortekamper og to hjemmekamper, vil Liverpool marsjere videre uten Mamadou Sakho. Med et lag som har vist at de kan vinne mot sterke lag borte, og nå sendte ut et forsterket signal om at «nye» Anfield ikke bare ser fint ut men også er i ferd med å bli en uinntagelig borg hvor de fleste motstandere vil bli løpt og spilt i senk . Mentaliteten og spillertypene gjør at en føler seg stadig tryggere på at dette mannskapet ikke vil falle i sammen.

Det er langt derfra og til å være favoritt til ligagullet. Det er nesten så jeg finner det litt komisk hvor fort noen «eksperter» har slått over til den melodien. Jeg tippet Manchester City som ligavinner før sesongen og ikke bare fastholder den spådommen, men synes City nå ligner en nokså klar favoritt.

Liverpool plasserte jeg på 4.plass, men det var mest et håp om at de røde med et fotballår i flyt kunne være med å kjempe om topp fire. Nå er jeg villig til å revurdere allerede etter seks ligakamper. Nå tror jeg på at laget til Jürgen Klopp vil ende blant topp fire.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
18.08.2019 kl 20:55

Kapteinen var ikke tilbake i seng før halv fire etter Supercup-triumfen

Det var flere grunner til at Jordan Henderson satt på benken på St. Mary’s.

+
18.08.2019 kl 20:35

Nå har spillerne to dager fri

Liverpool-troppen er ikke tilbake på Melwood før på tirsdag.

+
18.08.2019 kl 17:46

Liverpool går «bare» glipp av €5 millioner dersom Coutinho aldri spiller for Barca igjen

Philippe Coutinho lånes ut til Bayern München - og hausses opp av en tidligere lagkamerat.

+
18.08.2019 kl 11:04

Ingen har scoret flere mål i Premier League i 2019

Etter kampen beklaget Sadio Mané til sin gamle arbeidsgiver.

+