Jürgen Klopp  begynner å få virkelig sving på årets Liverpool.

Jürgen bygger videre

Liverpools spillerstall virker stadig sterkere under Jürgen Klopp, hvor nye kjøp, etablerte folk og unge fremtidsløfter skaper økt konkurranse i et lag som presterer.

«Det var et sterkt lag mot Derby i 3.runde av Ligacupen», var en tanke jeg hadde før 3-0 seieren i Midlands. Det var likevel uten Wijnaldum, Lallana og Sturridge i troppen, og med Mignolet, Lovren, Milner og Mané på benken. Dagen etter Liverpool U23 hadde vunnet 6-2 borte mot sine jevnaldrende hos Tottenham.

Kjøpene til Jürgen Klopp ser stadig bedre ut, og ikke mindre imponerende er det hvordan manageren synes å forbedre en del av de spillerne som allerede var i klubben da han kom. Ungdommen presser seg også på.

RUSTNE

Jeg tippet laget før Derby, og traff ikke veldig godt. Karius, Moreno, Grüjic, Origi og Firmino hadde jeg «inne», og også Lucas selv om jeg trodde han ville spilt midtstopper. Can og Ings ble byttet inn av min startoppstilling, mens Milner, Lovren og Lallana aldri var på banen.


Jeg hadde «satt ut» Matip og Clyne, med en tankegang om at de er to svært dyrebare spillere å miste, mens en andre veien har Milner og Lallana som synes å kunne løpe ustoppelig. Sadio Mané er en annen i den første kategorien, og han valgte manageren å pakke godt inn på benken. Han benyttet imidlertid Philippe Coutinho, som var banens beste i spann med landsmannen Firmino.

Emre Can og Danny Ings virket rustne da de kom innpå, slik at det var lett å se hvorfor de ikke startet kampen. Det gjorde som ventet 20-årige Marko Grujic. Serberen har fysikk og touch og en aner nok et vellykket kjøp. Jeg liker minst én høy spiller sentralt på midtbanen, da det er mye som «faller ned» i området foran midtforsvaret.

Lucas er en naturlig mann å bruke i kamper hvor Klopp har lyst til å la noen hvile mot antatt mer komfortabel motstand. Han gir alltid hundre prosent og tar ansvar. Brassen er god til å plassere seg, men ikke alltid like god til å time, og et unødvendig frispark eller to har en tendens til å komme. Slik også mot Derby.

UNGDOMSLINJE

Ovie Ejaria fikk sin debut og det er trolig en del av planen til Jürgen Klopp framover, at han tar med en unggutt eller to med tanke på å få prøve seg under de riktige forutsetningene. Personlig hadde jeg likt at 16 år gamle Ben Woodburn snart fikk sjansen.

Nevnte Ejaria (18) var også på benken i den foregående ligakampen mot Chelsea, hvor han hadde selskap av Karius (23), Moreno (24), Stewart (23), Grüjic (20), Origi (21), før Lucas «ødela» ungdomslinjen med sine 29 år.

Mot Derby følte jeg at vertene rett og slett ble løpt i stykker, av en arbeidsgjeng som lot en underlegen motstander aldri få ro til å danne sitt spill. I tillegg til en overlegen kvalitet ikke minst illustrert gjennom duoen Coutinho og Firmino. En ny dødball endte i scoring også, fra Ragnar Klavan. Det hele bygger seg opp til noe du liker, noe mer stabilt og solid sammenflettet med en aggressiv og sjanseskapende offensiv fotball.

Firmino og Coutinho -  formsterk duo fra Brasil

MER Å VELGE I

Hull og Swansea venter nå i ligaen, og skal gode kamper i London mot Arsenal, Tottenham og Chelsea være mye verdt må det bli poeng i de kampene som Liverpool «skal» vinne.

De største spørsmålene angående laget vil være lengst framme, og bakerst. Jeg tror mange røde supportere ivrer for at Loris Karius får en genuin sjanse til å etablere seg som førstekeeper, allerede nå. Hvor rettferdig det enn må være, men Simon Mignolet har generelt ingen stor stjerne blant fansen.

Jeg ble nesten litt overrasket over hvor klart Jürgen Klopp synes å hentyde på pressekonferansen før Derby at veien kunne ligge åpen umiddelbart for Karius. Nå synes jeg ikke en fikk noe svar i noen retning mot Derby, hvor tyske Loris Karius hadde en viktig utrusning og generelt nok virket noe mer offensiv i sitt keeperspill, men hvor han også hadde en skovtur i feltet som Mignolet ville ha blitt slaktet for.

Roberto Firmino har vært en av Liverpools beste spillere denne sesongen, mens Sadio Mané har vært den beste. Philippe Coutinho var fremst mot Derby, og du kommer ikke utenom den trioen. Da begynner det å bli vanskelig å finne plass til Daniel Sturridge, selv om Phil kan benyttes noe tilbaketrukket.

Det er et såkalt hyggelig problem for Jürgen Klopp, som synes å ha stadig flere strenger å spille på.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
19.01.2018 kl 19:18

Se hvem som var tilbake på treningsfeltet

Jürgen Klopp kjørte kveldsøkt på Melwood. Se bildene her.

+
19.01.2018 kl 17:48

Det er lite sannsynlig at Liverpool kjøper flere spillere i januar

Virgil van Dijk ser ut til å bli det eneste spillerkjøpet av betydning i dette transfervinduet.

+
19.01.2018 kl 17:13

Spilleren alle vil ha på laget sitt

På Melwood er det en spiller det er mer rift om enn alle andre.

+
19.01.2018 kl 15:48

På vakt mot undervurdering

Jürgen Klopp vil ikke ha fokus på Liverpools lange rekke med ubeseirede kamper før møtet med Swansea.

+