DANIEL STURRIDGE -  Får han tillit fra start mot Leicester?

De 11 vi tror starter på Anfield:Laget mot Leicester

Det er invitert til fest, foran nye Main Stand mot ligamester Leicester, men hvilke elleve velger Jürgen Klopp?

«Vi må spille med det vi har», var en fritt oversatt kommentar fra Jürgen Klopp da Mamadou Sakho ikke fulgte managerens råd om å gå på utlån. Og det må han, selv om det ikke virket positivt angående den nevnte Sakho. For meg er det en logisk brist ved å hevde at en spiller som var startmann i april må reise et annet sted i Premier League for å få kamptrening, og jeg tror ikke Klopp lurer så mange med den kommentaren. Det er opplagt at det har skjedd noe radikalt mellom manageren og franskmannen, og for en som aldri har skjult en forkjærlighet for Mama kunne det vært interessant å vite hva det er.

Jeg kan forstå at Sakho må kjempe for å utfordre duoen Matip/Lovren, men i mine øyne burde han normalt vært en av tre som kjemper om to plasser, med Ragnar Klavan som back up. Jeg håper det er noe som er mulig å skvære opp, men er ikke optimistisk i så måte.

Det var interessant å se at velinformerte Tony Barrett til liverpool.no mente at bygging av nye Main Stand påvirket transferbudsjettet til Liverpool. Meg bekjent har den offisielle versjonen hele tiden vært at tribunen skulle finansiere seg selg og ikke ha noen innflytelse på klubbens kjøpestyrke, men jeg frir meg ikke fra at om lag £15M i minus antyder at Barrett har noe rett i det han sier.

«Men vi må spille med det vi har», og da får vi se hvordan Jürgen håndterer dårlig dekning på backene, defensiv midtbane og bare én notorisk målscorer som han vegrer seg for å bruke på topp. I all det som kanskje virker som negativitet får vi tro at Klopp har en klar plan med det han gjør, og at han får bra med verktøy å bruke til å tette de hull som han mener er til stede eller vil dukke opp.

Ankeret Hendo

Mignolet, Clyne, Matip, Lovren og Milner synes klart å være den bakre femmeren pr. i dag, og noe annet mot Leicester vil være en stor overraskelse. Skade har gjort at Loris Karius ikke reelt har fått utfordret Simon Mignolet, mens Matip/Lovren var lovende mot Tottenham. Nathaniel Clyne er banker, og James Milner er et sikrere kort enn Alberto Moreno.

Det var interessant å lese at Jordan Henderson nå skoleres på Melwood for ankerrollen på laget. I mine øyne er ikke Jordan et anker, men samtidig er jeg ikke i tvil om at han vil gå til oppgaven med hundre prosent fokus og innsats. Det blir noe av det samme med James Milner, som ikke er en back, men det var det å spille med det vi har. Angående Hendo er det forhåpentligvis inntil Emre Can er tilbake og i form, og hjemme mot Leicester er trolig ikke den verste kampen å skulle dekke rommet foran sitt sentrale forsvar.

Klopp har brukt Wijnaldum og en mer offensiv spiller som indreløpere foran Henderson, og da er Lallana og Coutinho klare kandidater. Unge Marko Grüjic kan i tillegg være en joker. Georginio Wijnaldum har ikke overbevist i starten, men med Can ute får han ventelig fortsette fra start.

Sturridge eller ikke Sturridge?

Foran der igjen er det mer å velge i, og vrake. Mané, Coutinho, Firmino og Lallana først og fremst, mens Daniel Sturridge også ble benyttet på høyrekanten i Burnley. Når laget til Klopp har fått til sitt offensive press, og da fortrinnsvis nord i London mot Arsenal og Tottenham, da har det til tider luktet svidd. Jeg tror ikke det er særlig mange lag som kommer til å skape mer sjanser i tilsvarende kamper denne sesongen.

Sadio Mané må være førstemann ned på dommerkortet, han har vært strålende så langt. Det er vanskelig å utelukke Philippe Coutinho også, og hans evne til å dra frem magiske øyeblikk, selv om en lang tur til Brasil kanskje gjør Klopp aldri så usikker. Lallana var god for England, men kan også brukes på midten, mens sjefen er glad i den arbeidsmengden som Firmino legger ned.

Det store spørsmålet blir igjen Daniel Sturridge, den desidert beste avslutteren. En vil tro at han kunne trives med å ta betongforsvaret Huth og Morgan ut på noen små løpeturer, men hvor fortrolig er manageren med å bruke ham på topp? En annen som har sine fans er Divock Origi. En spennende spiller som har mye, men jeg er fortsatt ikke overbevist om at han vil levere nok i mål og assist som ensom spiss. Ellers kan en merke seg at Danny Ings er en spiller som Klopp vil gi tid til å komme i kampform, uten å måtte spille på utlån.

Valgmulighetene er ikke all verden, men i en sesong hvor Liverpool ikke skal til Europa neste uke kan en forhåpentligvis leve bra med det. Foran et Anfield med mer folk enn det har vært siden 1977 ville i hvert fall jeg vært fristet til å starte med Daniel Sturridge, men hodet sier at Klopp fortsetter med Sturridge og Origi som mulig angrepskraft å sette inn fra benken. Jeg tror Jürgen Klopp starter med dette laget mot Leicester:

Mignolet; Clyne, Matip, Lovren, Milner; Henderson, Wijnaldum, Lallana; Mané, Firmino, Coutinho

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
19.01.2018 kl 19:18

Se hvem som var tilbake på treningsfeltet i kveld

Jürgen Klopp kjørte kveldsøkt på Melwood. Se bildene her.

+
19.01.2018 kl 17:48

Det er lite sannsynlig at Liverpool kjøper flere spillere i januar

Virgil van Dijk ser ut til å bli det eneste spillerkjøpet av betydning i dette transfervinduet.

+
19.01.2018 kl 17:13

Spilleren alle vil ha på laget sitt

På Melwood er det en spiller det er mer rift om enn alle andre.

+
19.01.2018 kl 15:48

På vakt mot undervurdering

Jürgen Klopp vil ikke ha fokus på Liverpools lange rekke med ubeseirede kamper før møtet med Swansea.

+