Jürgen Klopp -  på tide å bytte ut sol og fritidssysler med kontorarbeid.

Rød handlesommer snart i gang?

Jürgen Klopp har fortært bursdagskaka, Roma må snart levere sitt årsregnskap, det er på tide å få nye spillere på plass før treningen snart er i gang igjen på Melwood.

Røyken etter bombenedslaget med Virgil van Dijk har begynt å legge seg, men fortsatt ulmer antydninger til frustrasjon blant røde fans angående rykter som svirrer rundt uten å føre til sårt tiltrengte forsterkninger i spillerstallen til Jürgen Klopp.

I farten er det fort å glemme at sommeren fortsatt er ung og ikke all verdens er skjedd for øvrig i Premier League. Manchester City har kjøpt er par spillere i £40M-klassen, uten at så mye som et øyelokk blir løftet av den grunn, mens naboen United har kjøpt en svensk midtstopper. Everton har brukt en del penger på Jordan Pickford og Davy Klaassen, som er litt i kategorien «kanskje kunne det vært noe for Liverpool, eller kanskje ikke». Nok mest angående Pickford, men så var det teorien om at jeg ikke tror Klopp jakter på noen keeper i sommer.

Nå er det to uker til spillerne igjen samles på Melwood, tilbake til hardkjør og pre-season, i hvert fall for de fleste. Noen landslagsspillere vil ventelig komme senere tilbake fra ferie. Apropos ferie, Jürgen Klopp har feiret sin 50-års dag og er nok snart tilbake til sitt meget romslige hjørnekontor på treningsanlegget.

Manageren har gitt uttrykk for at han ønsker flest mulig klare før treningen begynner igjen, og i det minste til «seniortroppen» samles og reiser til Hong Kong i midten av juli. En av dem blir trolig Mohamed Salah, og en aner at den sagaen nå bare er noen dager unna. Roma behøver penger inn før deres regnskapsår avsluttes ved enden av denne måneden og det som nå utøves er trolig kun et taktisk spill for begge parter om å få en best mulig økonomisk avtale.

Transfermål å strekke seg etter

Personlig tar jeg imot Mohamed Salah med åpne armer. Jeg ble først oppmerksom på ham da han som 20-åring spilte mot Tottenham i kvartfinalen i Europa League på White Hart Lane i 2013, for Basel. Han var en pest og plage for Spurs den gangen, og ikke minst for «sin» back Benoit Assou-Ekotto (han med håret). Enten afrikaneren gikk innover fra sin høyrekant, utover, eller bare stormet oppover på en kontring.

Salah vil skape sjanser, men han sløste med dem på White Hart Lane og selv om han har god statistikk for Roma er han fortsatt ingen notorisk målscorer. Da er en over på et annet trolig transfermål for Klopp, en som treffer nettmaskene stabilt.

Pierre-Emerick Aubemeyang – det får hjertet til å hamre litt ekstra når han blir linket til Anfield. Dog ikke fra de gode kildene, men likevel. For meg er han i en hylle som merkes «en spiller som trolig er utenfor rekkevidde for LFC, men ikke er helt usannsynlig». Mbappe er ikke sannsynlig, men hvis beilerne ikke kommer fra Madrid eller Barcelona og det i tillegg er en tidligere Klopp-elev… Hvis FSG er beredt til å skrive mange siffer på sjekken har jeg en drøm om Aubemeyang.

Alexandre Lacazette er en annen, og som sniker seg inn på hylla «et realistisk toppmål under Liverpools transfersommer», og da sier jeg ingen ting om at Lacazette kan være aktuelt men heller mer om hva som kan være ei naturlig list å strekke seg etter.

Et lite ord om Dominic Solanke. Det varmer om hjerterøttene å se at Chelsea truer med både rettsak og det ene og det andre etter at Liverpool har hentet til seg den tidligere angriperen på Stamford Bridge. Det gir inntrykk av at de blå etter VM for U20 sitter igjen med en følelse av at de ikke har gjort nok for å prøve å beholde ham.

Mer tett på Anfield

Salah, en dyr spiss, en etablert midtstopper, og så kanskje en spennende midtbanespiller med en prislapp litt over mellomsjiktet, som en må si £30-40M er blitt for en toppklubb i dag. Det sies med visshet om at Andy Carroll for £35M fortsatt er rekordkjøpet hos LFC. Det forventes ikke å overleve det som trolig blir tidenes vindu så langt i Premier League. Til slutt vil jeg også forvente en ung back.

Liverpool og teamet til Klopp må fortsatt være smarte. Bruke sin kompetanse til å få like god valuta som Mané, Matip og Wijnaldum har vist seg å være.

Sergej Milinkovic-Savic, en serber spillende hos Lazio, med ro og fysikk i en dyp midtbanerolle. Jeg vet ikke hvor aktuelt det er for Liverpool, og Naby Keita er nok fortsatt et førstevalg, men jeg kan se for meg Milinkovic-Savic som et typisk Klopp kjøp.

Det spys ut rykter om venstrebacker, som indikerer at det er en spillertype Liverpool søker, men også at det holdes bedre tett på Anfield og pressen må tippe mer.

Som tidligere nevnt, fadesen med van Dijk var en trøkk i fleisen, men behøver likevel ikke å være særlig ødeleggende for sommerens transfervindu så lenge oppgavene nå gjøres riktig.

Men det ville roet nervene om du snart kom i gang, Jürgen.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
16.01.2018 kl 09:35

– Jeg kan ikke miste mer tid

Simon Mignolet er ikke fornøyd med å ha blitt vraket til kampene mot Everton og Manchester City, og forteller om samtalene med Klopp.

+
16.01.2018 kl 08:06

«Sannsynlig med keeperkjøp i sommer»

Loris Karius starter sannsynligvis også mot Swansea, men til sommeren kan det skje ting på keeperplass.

+
16.01.2018 kl 07:26

Vil ha spilletid-garanti for å låne ut Grujic

Jürgen Klopp ser fortsatt Marko Grujic som en spiller for framtiden, men vil nå låne han ut til klubber som vil gi ham startplass.

+
15.01.2018 kl 22:48

Har ikke signert noe med Juventus

Emre Can snakker fortsatt med Liverpool.

+