Et poeng nærmere Champions League

Jürgen Klopp har trolig allerede sovet det av seg. La oss glemme et irriterende poengtap mot West Bromwich og se fram mot noe mer enn en tørr bane midt i England.

Liverpools manager var grinete etter 2-2 mot West Bromwich. Sjeldent grinete etter at bunnlaget hadde hentet inn tomålsledelsen til hans lag. Kanskje også litt taktisk grinete, for en gangs skyld, da han ønsket fokus vekk fra en sløv avslutning av en kamp gjestene greit skulle ha vunnet.

Nå blir mye av snakket om at Jürgen Klopp mente at gressmatta var for tørr, at en dårlig dommer skulle ha utvist Hegazi, at Danny Ings ble snytt for et klart straffespark, i tillegg til litt annet snacks.

Byttet ut halve laget

Klopp gjorde som jeg antok med laguttaket, han «brukte seniorspillerne på benken» til å sette inn fem spillere som trolig er tilbake på benken tirsdag kveld.

Han sparte backparet Alexander-Arnold og Robertson, som vil være friske og raske til en intens kveld mot Roma hvor de ventelig vil bli spurt om å gi ekstra bredde mot en defensiv motstander som er tett befolket i midten. Han slapp å risikere en skadeforfulgt Dejan Lovren i midtforsvaret, mens Alex Oxlade-Chamberlain og Roberto Firmino også fikk «fri» en time. Jeg regner med at det betyr at Ox spiller fra start mot romerne og enten James Milner eller Gini Wijnaldum går ut.

Personlig hadde jeg sterkt vurdert å holde Mohamed Salah utenfor, men nå scoret Mo igjen og alt for utslitt ble han vel heller ikke. Samtidig ble det et slags alibi for Jürgen til å si at han ikke spilte særlig reservepreget da han brukte sin beste spiller, selv om han altså byttet ut halvparten av utespillerne.

Mer kvalitet

Det gikk sånn der. Det var et veldig fint øyeblikk da Danny Ings fikk trykket inn 1-0 og endelig kom på scoringslisten i Premier League igjen. Ellers var det litt for mange i helrødt som bevisst eller underbevisst virket å ha et par semifinaler i hodet. Det er det Klopp pleier å kalle «manglende rytme» når hans lag ikke greier å jobbe sammen som de vanligvis gjør.

En dommer i Stuart Atwell, som faktisk var usedvanlig dårlig og lot vertene komme unna med mye, hjalp heller ikke. Likevel, en følte at Liverpool hadde så mye mer kvalitet enn nedrykksdømte West Brom at det spilte mindre rolle. Innbytter Firmino spilte til innbytter Oxlade-Chamberlain, som fant en Mo Salah som fortsatt er iskald i de fleste situasjoner foran motstandernes mål, og 2-0 virket komfortabelt

Men så fikk West Brom trykket inn en redusering fra en av sine dødballer, selv om det var offside slik Klopp vel også bemerket. Det blir fort mye sutring, men i rettferdighetens navn hadde vår manager rett i alle sine klager på dommeren. Ings skulle hatt et klart straffespark da han ble sendt i bakken av Evans, og knyttneven fra Hegazi i magen til Ings skulle sørget for at vertene fortsatt å spille med ti mann.

Det hadde ikke virket vesentlig til da, men plutselig våknet stadion og hjemmespillerne. Med tanke på at det var en kamp hvor de måtte ha poeng for å forlenge sitt liv var det i grunn ikke rare fighten de hadde kommet opp med, heller mer resignasjon. Nå øynet de imidlertid muligheten, og de som har spilt fotball vet hvor vanskelig det er for det andre laget å løfte seg når de har kontrollert kampen litt på sparebluss og så skal tenne til igjen.

Fortsatt i førersetet

Da kom også utligningen som ødela kvelden for Jürgen Klopp, og mange Liverpoolsupportere. Tre poeng ville ha styrket situasjonen vesentlig i forhold til ett, med tanke på topp fire. Seier og det ville vært en ventil om at tre poeng i siste hjemmekamp mot Brighton uansett ville være nok, og uansett hvordan manageren disponerer sitt lag i neste ligakamp mot Stoke.

Det trigget et par uvanlig lite smakfulle kommentarer om at West Bromwich presterte comebacket som ikke var til noen nytte, og at de nå fikk kose seg med Championship på sitt tørre gress.

Vel, noen timer på avstand og Jürgen Klopp vil se fram til møte med Roma på Anfield i semifinalen i Champions League. Det gjelder å gripe dagen og øyeblikket. Fortsatt er Liverpool godt i rute til å sikre spill i den gjeveste klubbturneringen også neste sesong. Det er lite grunn til å se på glasset som halvt fullt etter et kvarter hvor man kom på hæla på The Hawthorns. Laget har ikke blitt noe dårligere av den grunn.

Kanskje er det nettopp det poenget som sikrer topp fire denne sesongen?