Hvordan blir keeperspørsmålet besvart?

Det tegner til å bli en meget spennende transfersommer for Liverpools vedkommende, og vi har sett på mulige spillere inn til Anfield.

Styrker midtbanen

Det har vært en god start på transfervinduet sommeren 2018 for de som holder med laget i helrødt.

Med Henderson, Milner og Wijnaldum på midtbanen i finalen i Champions League, mot spillere som Kroos, Modric og Isco, bekreftet det bare noe som lå ganske så klart i dagen. Midtbanen vil være høyt på prioriteringslisten til Jürgen Klopp og Liverpool før neste sesong.

Allerede er Naby Keita (23) og Fabinho (24) i boks. Keita var allerede klar etter at Leipzig insisterte på å ha ham et år til etter avtale ble gjort med Liverpool, men det er uansett en ny spiller som ga de røde en flying start på overgangsmarkedet. Enda mer så når det gjelder Fabinho, som klubben bekreftet før de mest pålitelige kildene greide å få sjekket troverdigheten i de første ryktene. Det er faktisk nesten litt uhørt i dagens verden, at man greier å hemmeligholde en overgang på den måten, men all kreditt til Michael Edwards og hans menn for å sikre seg spilleren fra Monaco.

Naby Keita og Fabinho går rett inn på det laget som spilte i Kiev, det er jeg overbevist om. Keita er blitt fulgt en del på avstand med sin energi i Bundesliga og Champions League, mens Fabinho er en mer ukjent spiller som det imidlertid knapt høres noe negativt om. Et mer typisk anker er han også, på 189 cm og som dermed virker å være nøyaktig en slik type man trenger på Anfield.


Nabil Fekir neste?

Hva som hadde skjedd om Mo Salah hadde kunnet bli værende på banen i Kiev vil vi aldri få svar på, men det som var åpenbart var at Liverpool ikke hadde noen verdig erstatter. Philippe Coutinho var ikke erstattet i januar, og selv om det ikke hjalp at Alex Oxlade-Chamberlain var skadet og Adam Lallana var langt unna kampform, trives begge bedre som indreløper i en offensiv utgave heller enn en ving/angriper.

Jürgen Klopp har en type som kan fungere som Coutinho på sin blokk, det kan det ikke være noen tvil om. Både ved å være den mest offensive av tre på midten, eller som en av tre fremme. Mye tyder på at øverst på listen befinner Nabil Fekir (24) seg, kapteinen til Lyon. En venstrebent dødballsekspert og playmaker, som er med Frankrike til VM.

Flere andre alternativer er nevnt, som bare understreker at Liverpool ønsker en slik type spiller på plass før ligastart. Christian Pulisic (19) er en spiller som Klopp kjenner godt fra Borussia Dortmund, og kan være back up dersom Fekir-handelen skulle gå i vasken.

Andre navn som Wilfried Zaha (25), Gareth Bale (28) og Ousmane Dembele (21) virker mer spekulativt. Nå hadde jeg glatt tatt både Zaha og Bale, men det lukter auksjon blant engelske toppklubber og som er noe Jürgen ikke vil ønske å være med på. Derfor lukter det også at Fekir har blitt enig med Liverpool, og at Lyon eventuelt kan bli det verste hinderet. Ousmane Dembele på lån fra Barcelona hadde vært spennende, men vil Liverpool virkelig låne en slik profilert spiller for en sesong? Det høres merkelig ut.


Keeperproblem

Det aller mest spennende for meg er hva Jürgen Klopp gjør med sin keepersituasjon. Han har i realiteten gjort det klart at han ikke verdsetter Simon Mignolet, mens Loris Karius for alltid vil bli husket for tabbene i Kiev.

Jeg ville ikke ha blitt overrasket om Klopp satset på Karius/Danny Ward til neste sesong i tillegg til kanskje en ny keeper (ikke førstekeeper) for Mignolet, før finalen i Kiev, men kan han gjøre det nå? Kan han ta sjansen på at Loris Karius ikke vil bli påvirket av den forferdelige kvelden, og av de reaksjonene han vil få fra motstandernes fans på tribunen?

For meg er svaret nei, han må kjøpe en førstekeeper og hvis han ikke vil kvitte seg med Karius la ham få noen måneder i bakgrunnen eller kanskje til utlandet på utlån?

Ut fra de signalene som er kommet virker det som at Alisson (25) hos Roma er mest aktuell dersom Klopp sikter mot øverste hylle, og med ditto pris og lønn. Jan Oblak (25) hos Atletico Madrid er nevnt, og ville vært min drømmesignering, men vil trolig være enda dyrere og enda vanskeligere å kunne huke tak i.

Jack Butland (25) har vært nevnt, men for å være ærlig ønsker jeg ingen av dagens engelske keepere. Thomas Strakosha (23) hos Lazio er et navn jeg har sett blitt nevnt, og da snakker vi om en yngre spiller på en lavere hylle, og da undrer du igjen på hva Jürgen Klopp har tenkt å gå for.

Personlig føler jeg det så sterkt at dersom Liverpool skulle få tak i Oblak eller Alisson, da begynner jeg å drømme om å være utfordrer til en ligatittel. Så mye tror jeg det kan bety for Liverpool å få en keeper helt oppe i toppsjiktet, og hele transfervinduet kan bli preget av hva de røde gjør med dette.


Må styrke troppen

Fabinho, Fekir/en annen og en keeper, og du har tre spillere i tillegg til Keita. Jeg vil tro at Klopp i tillegg ønsker en rutinert forsvarer, med skadeutsatte Matip/Lovren til å kjempe om plass ved siden av van Dijk. Kanskje en som også kan dekke opp på en backplass. Jürgen virket veldig opptatt av at Fabinho kunne spille på flere plasser.

Hva skjer med Divock Origi og Danny Ings? Blir Dominic Solanke lånt ut, og hva med en unggutt som Rhian Brewster som vegrer seg for å skrive ny kontrakt, og Ben Woodburn som behøver førstelagsspill? Daniel Sturridge er vel mildest talt for salg, hvis Liverpool i det hele tatt kan få noe penger for ham. Summa summarum kan det bli aktuelt å hente inn et angrepsalternativ, selv i tillegg til en Nabil Fekir. Det var for eksempel vellykket å bruke supertrioen Salah, Firmino og Mané bak Solanke i siste kamp mot Brighton.

Vi kan snakke om et halvt dusin seniorspillere som blir handlet inn før neste sesong, både til å dekke hull i startoppstillingen og i troppen. Hvor gode midtbanespillere og en førstekeeper er det mest vesentlige.