Viktig å holde momentum i LFC

Det er mye bra som skjer i og rundt Anfield om dagen. Det at Liverpool FC ikke er til salgs bør derfor være gode nyheter for røde fans.

24. aug 2018 kl 12.11Torbjørn Flatintflatin

Jeg har ikke helt trodd på det, for å være ærlig. Det at Liverpool Football Club ikke var til salgs for en fair pris, eid av amerikanske investorer med i utgangspunktet minimal interesse for europeisk fotball og som fortsatt er på Merseyside maks en håndfull ganger hver sesong.

Jeg er i ferd med å endre oppfatning. Når John W. Henry og Tom Werner fastholder at de ikke har til hensikt å selge merkevaren LFC virker det nå stadig mer troverdig.

"Prøvde å kjøpe LFC for 2 milliarder pund"


Oppmuntrer til investeringer

Det er liten tvil om at det amerikanske investeringsselskapet NESV (New England Sports Ventures) fikk Liverpool FC på billigsalg når de la £300M på bordet i 2010. Siden har det blitt rapportert at det som senere ble hetende FSG (Fenway Sports Group) vurderte å være avventende i tilfellet klubben ble slått konkurs og man ville kunne erverve seg en slik storklubb enda billigere, men de vil ikke ha angret på sin handel. Nå dukket det opp noen skjelett fra skapene som selgerne Hicks og Gillett etterlot seg, slik at kostnadene nok totalt ble noe større, men likevel.

Nå hevdes det at to milliarder pund er blitt tilbudt for å kjøpe LFC, som ville gitt tilårskomne amerikanere over 600 prosent profitt på sitt opprinnelige utlegg. Nå skal Tom Werner ha hatt samtaler med forretningsmenn fra Abu Dabhi, men den offisielle versjonen fra FSG er fortsatt at man ikke ønsker å selge sin kontroll over LFC. De er imidlertid åpne for investeringer.

Divock Origi: - Avslutter forhandlingene


Lært av feil

I de snart åtte årene som John W. Henry og hans menn har styrt den helrøde skuta har kun en ligacup blitt satt i premieskapet. I 2012, med Kenny Dalglish som manager. Det begynner å bli historisk dårlig, og en må tilbake til 1966-73 med Bill Shankly for å finne en tilsvarende trofétørke.

Likevel, det er optimisme hos røde supportere om dagen. FSG har lært av sine feil, som det å ansette Damian Comolli og ha en manager i Brendan Rodgers som var i konflikt med en mye omtalt transferkomité. Under den nye manageren Jürgen Klopp styrkes spillerstallen stadig med gode kjøp. Manageren fikk i sommer også mer penger å rutte med, som understreker en tillit mellom eiere og sportslig ledelse, selv om det totalt ikke er brukt mye midler på transfer hvis en ser på totalen.

En mektig Main Stand er bygget, og trolig følger kortsiden Anfield Road End etter om få år. I tillegg vil det bli brukt betydelige midler på å utvide og fornye treningsanlegget i Kirkby som etter hvert vil huse alle spillerne i klubben og ikke bare akademiets ungdommer som tidligere.

Klopp har identifisert Wijnaldums svakhet


Ikke behov for å selge

John W. Henry sa da han kom til Liverpool FC at han ønsket å vinne. Så langt har ikke det stemt, og hvor de gode resultatene først og fremst har kommet på økonomisiden. FSG driver Liverpool FC som en god og fornuftig butikk.

Derfor ville det vært vanskelig å kritisere om våre amerikanske eiere, eller klubbens voktere som de ynder å kalle seg selv, nå hadde cashet inn og fokusert ytterligere på sitt kjøre Boston Red Sox i den hjemlige baseball-ligaen. Et beløp rundt to milliarder pund virker å være omtrent riktig markedsverdi for LFC pr. i dag, og med forbehold om det i hele tatt er blitt gjort et seriøst bud av den størrrelsesorden.

De synes imidlertid genuint å vegre seg, å gi slipp på den gullkantede merkevaren Liverpool Football Club, med spill i lukrative Premier League og Champions League. De har uansett skutt gullfuglen, og de har ikke noe stort behov for å selge og er villig til å vente.


En god miks

Kanskje er det virkelig slik at John W. Henry har en like stor ambisjon om å fyre opp seiersigaren på Anfield, som det å svulme sin fyldige bankkonto ytterligere?

For Liverpools supportere må det vurderes som gode nyheter. Uansett hva man sier i Manchester, så brukes det mer penger i United, City og har også blitt gjort det i Chelsea, men momentum synes nå å være med Jürgen Klopp og Liverpool FC. Det skal fullføres, men det er noe med at man vet hva man har men ikke hva man får.

FSG og Klopp og hans stab er etter alle solemerker en god miks, som står for riktig sportslig utvikling og som bifalles av fansen. Vi ønsker at det skal fortsette.