Kampkommentar Liverpool - Leicester: Med Gakpo på tribunen så det ikke ut som de røde skulle score, før Leicester-stopperen tok saken i egne bein

Wout Faes berget poengene, men startvanskene fortsetter å plage Jürgen Klopps lag.

Få hadde sett for seg 0-0 på Anfield på årets nest siste dag. Leicester har ikke spilt uavgjort på bortebane denne sesongen, og siden 2015 har kun en ligakamp mellom disse to endt med poengdeling.

Desember pleier å være en bra måned for Jürgen Klopp. Siden 2016 har de røde kun tapt én kamp i løpet av den måneden (28-8-1). Ironisk nok var det mot nettopp Leicester forrige sesong.

På 31 hjemmekamper har det kun blitt et tap, og Liverpool har scoret i samtlige. Bare at her skulle de slite med å score selv.

ØNSKES VELKOMMEN: Nykommeren hadde tribuneplass på Anfield i kveld, og fansen er spente på å få se nederlenderen.

ØNSKES VELKOMMEN: Nykommeren hadde tribuneplass på Anfield i kveld, og fansen er spente på å få se nederlenderen.

Til tross for at borteseieren over Aston Villa medførte at man for første gang vant tre på rad i årets sesong, har Jürgen Klopp aldri sett laget sitt sitte lavere på tabellen etter 15 spilte kamper.

Startvansker, som må adresseres

Hør på dette. I løpet av 2022 har Klopps lag, som tidligere var nærmest umulige å score på, sluppet inn hele syv ganger i løpet av de fem første minuttene.

For å finne et like svakt åpningslag må vi til Blackburn i 2009 og Sunderland i 2000. De lagene har siden falt fra sine høyder.

Utvilsomt er dette noe som må plage tyskeren. Der laget sover defensivt må det gjøre noe med nattesøvnen hos 55-åringen. Marerittet for kvelden ble overlatt til en Leicester-spiller.

Gyldig fravær Fabinho

Andre juledag er ikke mange dager siden. Klopp holdt seg til ei endring på laget med Harvey Elliott inn. 

Spørs hva Ivar Hoff ville sagt, men Fabinhos fravær var av den hyggeligere sorten. Likevel kan både midtbaneankeret og hans kjære Rebeca Tavares ha tenkt sitt over hvor lett gjestene tok ledelsen på.

29-åringen skulle sikkert følt at han burde ha vært der da Kiernan Dewsbury-Hall bare delte røde-havet som Moses, og løp gjennom etter kun fire minutter. Alt for enkelt. Og litt heldig. Marginene skulle senere flyte med de rødes vindretning.

Én omgang, tre rare mål

Begge lagene forsøker bygge stabilitet, samtidig som de opparbeider seg ei betydelig skadeliste. James Maddison og Dennis Praet var savnet på midten for Brendan Rodgers. Hos Klopp så det tynt ut med offensive alternativer, nå som Jota, Firmino og Díaz mangler.

Men når angriperne ikke akkurat truer motstandermålet, på en dag hvor tankene gikk til målkongen Pelé. Da var det godt at Wout Faes, en av Leicesters beste hele sesongen, hadde en komisk omgang.

IGJEN I SENTRUM: Darwin Núñez scorer ikke selv, men de røde er klart farligst med 23-åringen i front.

IGJEN I SENTRUM: Darwin Núñez scorer ikke selv, men de røde er klart farligst med 23-åringen i front.

Da revene hadde sett skarpest ut slo Trent Alexander-Arnold et innlegg mot boksen. Kun Darwin Núñez av lagkameratene var noe som kunne ligne på i nærheten, men kommunikasjonslinja fra Danny Ward og Wout Faes slet med dekninga. I stedet for at den tidligere Liverpool-keeperen kunne plukke ballen i hanskene, fikk han se den gå i bue og i mål.

Faes skulle så tangere Jamie Carragher rett før hvilen.

Núñez bommet og bommet mot Aston Villa. Her traff han stolpen. Der kom midtstopper Faes igjen. Selvmål nummer to var et faktum for 24-åringen som havner på ei rekordliste med Jonathan Walters (2013), Michael Proctor (2003) og «Carra» fra 1999.

Selvmålene skulle snu selvtilliten. Til pause var status 9-2 i avslutninger, 58,9 mot 41,1 prosent i ballinnehav med henholdsvis 86 og 79 i treffsikkerhet, fordelt på 279 mot 198 pasninger.

Gakpo på tribunen

Hadde jeg vært nysigneringen, ville jeg vært fornøyd med det som jeg fikk se fra tribuneplass. Liverpool leverte ikke noe stort show for Cody Gakpo, men nederlenderen må ha tenkt at dette laget bør han kunne gå rett inn på. I tillegg til å ha en del å tilføre det.

MÅ ADRESSERES: Måten Liverpool fortsetter å slippe inn enkle baklengs tidlig på er urovekkende.

MÅ ADRESSERES: Måten Liverpool fortsetter å slippe inn enkle baklengs tidlig på er urovekkende.

Også tenker jeg at de fleste spillere vil like å spille på lag med en type som Darwin Núñez. Sommerkjøpet var en av de få som truet og strakk på Leicester, som forsøkte å befolke tett etter sitt tidlige ledermål. 

Om tre dager venter Brentford i London, vil det komme for tidlig for 23-åringen? Treningsstatus og arbeidstillatelse kan komme i veien for Gakpo. Det gjør neppe Alex Oxlade-Chamberlain.

Ox var mye passiv offensivt, defensivt kunne det kosta dyrt da Wilfred Ndidi fikk heade litt før halvveis i første omgang. Likevel var han igjen involvert i nettkjenning rett vei.

I intervjuet etter kampen både så og virket kaptein Jordan Henderson matt og sliten ut. Gakpo er forhåpentligvis den dosen som trengs for å øke energien, for en kan ikke stole på at motstanderens midtstopper skal score to selvmål til hverdags.