Liverpool.no kårer månedens spiller i mars:Den eneste som spilte samtlige kamper fikk bestemannsprisen

Fem seiere og ett tap, men Liverpool tapte den riktige kampen i mars måned, og slapp bare inn to mål på seks kamper.

To FA-cupkamper, tre ligakamper og en Champions League-kamp.

Liverpool vant begge oppgjørene i FA-cupen, 2-1 over Norwich i femte runde i begynnelsen av måneden, og 1-0 over Nottingham Forest i slutten av måneden, og er klare for semifinale på Wembley mot Manchester City i midten av april. Cup-spesialisten Takumi Minamino gjorde begge målene i den første kampen, mens Diogo Jota ble matchvinner, og sikret en ny Wembley-billett, i den andre.

I Premier League ble West Ham slått på Anfield, Brighton på Amex Stadium og Arsenal på Emirates, uten at de røde slapp inn mål. 1-0 over The Hammers, 2-0 over The Seagulls og 2-0 over The Hammers. Sadio Mané ble matchvinner mot David Moyes sitt mannskap, Luis Diaz og Mohamed Salah nettet på sørkysten, mens Diogo Jota og Roberto Firmino gjorde målene på Emirates.

I Champions League ble det tap 1-0 for Inter i returmøtet i åttendedelsfinalen på Anfield, men ettersom Liverpool vant 2-0 på Guiseppe Meazza i midten av februar, så er de røde klare for to kvartfinaler mot Benfica i april.

Mål i mars:

2– Takumi Minamino, Diogo Jota

1 – Sadio Mané, Luis Diaz, Mohamed Salah, Roberto Firmino

Målgivende i mars:

1 – Divock Origi, Trent Alexander-Arnold, Joel Matip, Andy Robertson, Thiago Alcantara, Kostas Tsimikas

Liverpools beste i mars (spillerbørsen liverpool.no):

Liverpool - Norwich 2-1: Takumi Minamino

Liverpool - West Ham 1-0: Trent Alexander-Arnold

Liverpool - Inter 0-1: Virgil van Dijk

Brighton - Liverpool 0-2: Luis Diaz

Arsenal - Liverpool 0-2: Alisson Becker

Nottingham - Liverpool 0-1: Ibrahima Konate

Månedens spiller: 

På bakgrunn av spillerbørsene i de seks kampene i mars har vi plukket ut seks kandidater til månedens spiller. Redaksjonen i liverpool.no har deretter gitt 3, 2 og 1 poeng til spillerne de mener har vært best.

De seks spillerne som ble nominert til månedens spiller i mars:

Andy Robertson – Børssnitt på 7,75 på fire kamper. Var virkelig i form i mars, noterte seg for en  flott målgivende til Roberto Firmino mot Arsenal. Solid forsvarsspill fra skotten bidro til at Liverpool holdt buret rent i samtlige tre ligakamper. Spesielt mot Arsenal var Robbo god.

Joel Matip – Børssnitt på 7,67 på tre kamper. Midtstopperen leverte solid stopperspill i ligakampene mot Brighton og Arsenal, hvor de røde ikke slapp inn mål, og da ser vi stort på at det ble ettmålstap for Inter på Anfield. En strålende målgivende til Luis Diaz mot Brighton trekker også opp.

Virgil van Dijk – Børssnitt på 7,6 på fem kamper. Nederlenderen vant tilsvarende kåring i februar, og er en het kandidat nok en gang. Tre åttere og fire sjuere vitner om stabilt godt stopperspill.

Trent Alexander-Arnold – Børssnitt på 7,5 på fire kamper. Det er ikke tilfeldig at fem av seks kandidater er forsvarsspillere i en måned der Liverpool bare slapp inn to mål på seks kamper. En ny assist ble det også, selv om hans målgivende mot West Ham mer så ut som et skudd.

Alisson Becker - Børsnitt 7,33 på seks kamper. Keeperen er den eneste av de seks kandidatene som har spilt alle seks kampene, og han holdt buret rent i fire av de seks. Han ble også kåret til Liverpools bestemann mot Arsenal på Emirates, og har levert svært stabilt og godt keeperspill gjennom hele måneden.

Fabinho - Børsnitt 7,2 på fem kamper. Brasilianeren var en nøkkelspiller i de fem siste kampene i mars, og har beskyttet forsvarsrekka på strålende vis med kontant defensivt midtbanespill.

Denne gangen ble det jevnt. Alisson Becker ble månedens spiller etter at han fikk 10 poeng av 18 mulige. Virgil van Dijk var den eneste som fikk poeng fra samtlige som stemte, og endte på 9 poeng. Andy Robertson og Joel Matip fikk begge 6 poeng, mens Fabinho fikk 5 poeng.

Begrunnelsene

Jens Bessesen

3 poeng til Alisson Becker, 2 poeng til Fabinho, 1 poeng til Virgil van Dijk

«En måned der det var den defensive delen av laget som viste seg best frem, og Alisson har vært redningsmann ved flere anledninger. Mot West Ham kunne det fort gått galt uten verdens beste keeper, og han var strålende i de andre kampene også.»

«Det virker som Fabinho bare blir bedre og bedre, og nå leverer han så stabilt godt at man nesten tar det for gitt.»

«Virgil velges foran Matip fordi han har spilt et par kamper mer, men det kunne vært begge to som fikk poeng. De er i formen som kan vippe trofeene i Liverpools favør.»

Arild Skjæveland

3 poeng til Alisson Becker, 2 poeng til Fabinho, 1 poeng til Virgil van Dijk

«Det er ikke tilfeldig at «alle» igjen snakker om Alisson som verdens beste keeper. Fantastisk denne måneden, når Liverpool var så solide og måtte gjøre jobben uten at det nødvendigvis så like fint ut hele tiden.»

«Er Fabinho vår viktigste midtbanespiller? Han er overalt, leser spillet og er en så viktig del av ryggraden i dette laget.»

«Virgil van Dijk var strålende igjen. Som Alisson og Fabinho, for en ryggrad, og for en ro. Når stammen i laget presterer og fungerer slik tror i alle fall jeg på flere troféer denne våren, på rent stål..»

Arve Vassbotten

3 poeng til Alisson Becker, 2 poeng til Virgil van Dijk, 1 poeng til Fabinho

«Denne gangen går mine stemmer til en trio som har stengt igjen bakover. Alisson, van Dijk og Fabinho. For en fantastisk keeper vi har! Alisson er månedens spiller for meg etter tre av tre Premier League-kamper uten å slippe inn mål. Resultatet er at vi nå er ett poeng bak City igjen. De to eneste to målene han slapp inn var egentlig totalt betydningsløse. Var utrolig mot Arsenal og Brighton, og tar alt han skal ellers. Selv når det er rufsede situasjoner så har han en utrolig evne til å sørge for at det ikke får konsekvenser - og da er det glemt i etterkant. Van Dijk er kanskje tilbake til sitt aller beste og er en vanvittig skikkelse hver eneste kamp, og det samme er Fabinho som jeg nesten er overrasket over at ikke har høyere snitt denne måneden.»

Einar Kvande

3 poeng til Andy Robertson, 2 poeng til Joel Matip, 1 poeng til Virgil van Dijk

«Andy Robertson har virkelig spilt seg i form utover vinteren. Han er som vanlig villig med fremover, men er også blitt enda mer stabil bakover. Assisten hans til Roberto Firmino mot Arsenal var nydelig.»

«Joel Matip har vel ikke vært mer stabil og god siden han kom til Liverpool. Som midtstopper setter han omtrent ikke en fot feil, og assisten hans til Luis Diaz mot Brighton var det virkelig klasse over.»

«Virgil van Dijk oser trygghet og klasse, akkurat som før langtidsskaden. Det er bare så utrolig godt å ha en midtstopper som bare synet av får motstandernes angripere til å kaste inn håndkledet.»

Mari Lunde

3 poeng til Andy Robertson, 2 poeng til Virgil van Dijk, 1 poeng til Joel Matip

«Gøy med Robbo i det som ligner toppform! Han har vært akkurat sånn som vi liker å se han, både offensivt og defensivt. Nå håper jeg bare han ikke får noen langtidsplager fra covid og kan fortsette i samme form i det som blir en hektisk april.»

«Det er mulig jeg er litt farget av hvor god Virgil van Dijk generelt har vært de siste to-tre månedene, og at noen andre hadde fortjent to poeng, men det får bare være. Det er så herlig at verdens beste midtstopper er tilbake som verdens beste midtstopper. Det var et øyeblikk mot Inter der han stanset et kontringsangrep bare ved å være der. Inter-spilleren orket ikke ydmykelsen. Da har man makt.»

«Det føles nesten litt gjentagende, for det er jo mange av de samme spillerne som har gått igjen så langt i 2022. Men det viser jo bare at spesielt forsvarsrekka har vært bunnsolid, og Matip har gjort sin del.»

Tore Hansen

3 poeng til Joel Matip, 2 poeng til Virgil van Dijk, 1 poeng til Alisson Becker

«Joel Matip er uten tvil en av de mest undervurderte stopperne i Europa og har hatt en strålende sesong så langt. Vektingen mellom ham og Konate har utvilsomt slått ut positivt - det foringer ikke prestasjonene hans.  Fremspillet til Diaz mot Brighton var rett og slett klasse. Uten tvil Matips beste sesong for oss.»

«Virgil van Dijk har vært enorm etter nyttår og er en spiller som er vanskelig å komme utenom. Nå er han helt slik vi ble kjent med nederlenderen, en enorm tilstedeværelse, oser av selvtillit og leverer på høyeste nivå i kamp etter kamp..»

«I sterk kamp med VVD gir jeg to poeng til Alisson. Vi hopper nesten ikke i stolen lenger når en spiller kommer alene mot mål og Ali redder elegant. Vi forventer det nesten. Det er nivået han nå har inne. Det er også en slik keeper vi er avhengig av for å spille med høy linje og hurtig i igangsetting.»

«Det er vanskelig å holde Fabinho ute av denne lista, men keeperen vår tar det siste poenget. Han er også han i ferd med å gjennomføre sin beste sesong for de røde og gjør redninger i nesten hver kamp som er med på å vippe resultatet vår vei.»

Snittet

Dette fikk alle Liverpool-spillerne i snitt på spillerbørsen på liverpool.no i februar.

  • Takumi Minamino 8 (én kamp)
  • Andy Robertson 7,75 (fire kamper)
  • Joel Matip 7,67 (tre kamper)
  • Virgil van Dijk 7,6 (fem kamper)
  • Trent Alexander-Arnold 7,5 (fire kamper)
  • Alisson Becker 7,33 (seks kamper)
  • Luis Diaz 7,33 (tre kamper)
  • Fabinho 7,2 (fem kamper)
  • Jordan Henderson 7 (fire kamper)
  • Thiago Alcantara 7 (to kamper)
  • Joe Gomez 7 (to kamper)
  • Kostas Tsimikas 7 (to kamper)
  • Ibrahima Konate 6,67 (tre kamper)
  • Mohamed Salah 6,5 (fire kamper)
  • Roberto Firmino 6,5 (to kamper)
  • Curtis Jones 6,5 (to kamper)
  • Sadio Mane 6,25 (fire kamper)
  • Diogo Jota 6 (fire kamper)
  • Naby Keita 6 (tre kamper)
  • Harvey Elliott 6 (to kamper)
  • Divock Origi 6 (én kamp)
  • James Milner 6 (én kamp)
  • Alex Oxlade-Chamberlain 5 (to kamper)

En spiller må ha spilt minst 30 minutter for å få karakter på vår spillerbørs.

Månedens spiller 2021/22:

August: Virgil van Dijk

September: Mohamed Salah

Oktober: Mohamed Salah

November: Trent Alexander-Arnold

Desember: Joel Matip

Januar: Fabinho

Februar: Virgil van Dijk

Alle spillerbørsene kan du finne her: https://www.liverpool.no/tag/spillerboers