Stoke - Liverpool

08.04.2017 /

1-2 )

08.04.2017 / Premier League / Bet365 Stadium / Tilskuere: 27,568 / Dommer: Mike Dean

Kampfakta

Mål H
Walters (44)
Mål B
Firmino (72)
Coutinho (70)
Lagoppstilling H
Grant () ut
Johnson () ut
Shawcross () ut
Martins Indi () ut
Pieters () ut
Shaqiri () ut
Allen (27) ut
Cameron () ut
Arnautovic () ut
Walters (68) ut
Berahino () ut
Lagoppstilling B
Mignolet Keeper () ut
Matip Midtstopper1 () ut
Lovren Midtstopper2 () ut
Klavan Midtstopper3 () ut
Alexander-Arnold Høyre back (46) ut
Can Sentral midtbane 1 () ut
Wijnaldum Sentral midtbane 2 () ut
Milner Sentral midtbane 3 () ut
Clyne Venstre back () ut
Woodburn Spiss 1 (46) ut
Origi Spiss 2 (69) ut
Innbyttere H
Whelan (68) inn () ut
Crouch () inn () ut
Adam (27) inn (81) ut
Muniesa () inn () ut
Diouf () inn () ut
Given () inn () ut
Ramadan (81) inn () ut
Innbyttere B
Leiva () inn () ut
Sturridge (69) inn () ut
Coutinho (46) inn () ut
Moreno () inn () ut
Firmino (46) inn () ut
Grujic () inn () ut
Karius () inn () ut
Gult kort H
Gult kort B
Firmino (73)
Klavan (48)
Rødt kort H
Rødt kort B

Kampreferat

Skrevet av Arild Skjæveland

Det var noe annet! Jürgen Klopp tok grep i pausen, og satte inn sine to brasilianere. Liverpool ble umiddelbart farligere, og da Daniel Sturridge også var på banen lå det allerede et mål i lufta.

De tre offensive spillerne satte skikkelig fart på Liverpool. Coutinho scoret i fjerde kamp på rad (tre for Liverpool) med en lekker avslutning, og like etter banket Roberto Firmino til og scoret et fantastisk mål!

Men det er ikke bare de offensive spillerne som fortjener skryt. Simon Mignolet hadde to redninger i ypperste verdensklasse og var en matchvinner for Klopp og Liverpool i dag. 

Dette var tre svært viktige poeng, og presset er lagt over på Arsenal og Manchester United som spiller i morgen.

Andre omgang

Icon
90: Dean blåser av. Det er slutt - Liverpool snur og tar tre svært viktige poeng!

Icon
90: Tre minutter på overtid slår Shaqiri en meget skummel ball inn i feltet. Både Shawcross og Arnautovic går i duellen med Mignolet, som får bokset unna og får frispark. Nå må det da vel være gjort?

Icon
90: Vi er nå snart tre minutter på overtid. Liverpool må bare får klarert!

Icon
90: Mike Dean legger til fire minutter!

Icon
90: Liverpool kommer tre mot tre. Coutinho prøver å finne Daniel Sturridge til høyre, men Martins Indi snapper den opp. Det var en god mulighet for å avgjøre.

Icon
89: Emre Can brenner til fra 20 meter. Via en mann og til corner. Liverpool tar seg god tid, men klokka går alt for tregt!

Hendelses bilde
Icon
87: En sitter med en følelse av at Stoke kommer til å få en stor sjanse på slutten her, så en skulle gjerne fått punktert denne kampen! Philippe Coutinho slår en glimrende ball inn mot Daniel Sturridge som tar ned ballen, men det blir klarert før han får avsluttet.

Icon
85: Lang ball opp mot Daniel Sturridge, som mener Martins Indi handser når han skal dempe ballen. Dean vinker spillet videre. Det så ut til at Sturridge hadde en god sak.

Icon
85: Litt småskummelt nå, når Stoke lemper ballen inn i boksen. Joel Matip får holdet på ballen både en og to ganger.

Icon
83: Shaqiri kaster seg inne i boksen, men Mike Dean er heldigvis godt plassert og vinker sveitseren opp igjen.

Icon
82: Stoke har kommet til et par farlige innlegg nå. Ingen reprise fra onsdag nå - vær så snill.

Icon
81: Charlie Adam, som kom inn for Joe Allen i førsteomgang, tas av banen. Inn kommer Ramadan. Han er en småskummel kantspiller.

Icon
79: Nå er det bra trøkk i borteseksjonen. Gini Wijnaldum høres ut til å ha fått sin egen sang fra de tilreisende.

Icon
78: Emre Can får nesten kranglet ballen helt til Sturridge inne i boksen. Liverpool fortsetter å kjøre. Foreløpig ingen tegn til å ville gi fra seg initiativet som mot Bournemouth.

Icon
74: Arnautovic kommer seg forbi en nølende Dejan Lovren, og slår et perfekt innlegg til Berahino på bakre stolpe. Der står Simon Mignolet og gjør sin andre feberredning i kampen! En helt utrolig redning.

Hendelses bilde
Icon
73: Roberto Firmino får gult kort for feiringen.

Icon
72: Wijnaldum slår en lang ball mot Roberto Firmino. Han lar ballen sprette, før han banker den i mål fra 20 meter! Fantastisk scoring.

Icon
72: Nå er stemningen god i bortesvingen. Kom igjen nå Liverpool - ett til!

Hendelses bilde
Icon
70: Der sitter den! Daniel Sturridge har satt fart i Liverpool, og spiller frem Roberto Firmino. Liverpool holder trykket oppe, og ballen faller ned hos Philippe Coutinho som sikkert setter ballen nede i venstre hjørnet.

Icon
69: Her kommer Daniel Sturridge. Han erstatter Divock Origi med litt over 20 minutter igjen. Han har scoret i sine fire siste kamper mot Stoke.

Icon
68: Walters bytter med Whelan.

Icon
68: Frisparket er godt slått, men Martins Indi sin heading går over mål.

Icon
67: Stoke får frispark i farlig innleggsposisjon etter en duell med Lovren og Pieters. Liverpools kroat er rasende og mener det er skulder mot skulder.

Icon
64: Det er Liverpool som presser voldsomt og kjører kampen nå.

Icon
62: Stoke vi ha Klavan utvist. Han stopper Shaqiri, og har allerede gult, men Dean dømmer kun frispark.

Icon
61: Stoke er nå under kraftig press. Ballen faller ned til Coutinho som prøver å bredside ballen i mål - men ikke nok kraft og Stoke får slått den bort.

Icon
60: Nå er Liverpool uheldige! Meget godt slått corner fra Coutinho. Dejan Lovren rager høyest og header ballen i tverrleggeren.

Icon
59: LFC kjører nå. Clyne får gitt til Coutinho, som skyter på direkten. Grant er helt nede i hjørnet og får slått den til corner. Meget god avslutning fra brasilianeren.

Icon
56: Dette er bedre takter. Emre Can løfter ballen over Stoke-forsvaret til Firmino. Først prøver han å legge inn foran boksen, før han får ballen tilbake og klinker til. Grant får gitt til corner. På den påfølgende corneren er Liverpool farlig frempå igjen, men Stoke får klarert.

Icon
55: En brukbar sjanse for Liverpool - kanskje den største for gjestene så langt i oppgjøret. Coutinho får gitt belgieren ballen på hjørnet like utenfor 16 meteren. Han vender opp, og prøver å avslutte i lengste hjørnet. Ballen går til side for mål. Den hadde LFC trengt.

Icon
52: Charlie Adam får en helt eventyrlig mulighet etter corner. Liverpool får halvveis klarert corneren, men Wijnaldum velger å heade tilbake mot eget mål der det kun står Stoke-folk. Ballen treffer Arnautovic, og Adam får skyte fritt fra fem meter. Mignolet gjør en kjemperedning og får avverget. Fantastisk redning av belgieren.

Icon
48: Ragnar Klavan får gult kort. Går i kroppen på Shaqiri og hindrer kontring.

Icon
47: Nå er James Milner tilbake på venstreback, og Nathaniel Clyne på høyre.

Icon
46: Den andre omgangen er i gang. Jürgen Klopp gjør et dobbelbytte og setter inn begge brasilianerene - for nå må Liverpool ha mål.

Icon
46: Ben Woodburn bytter med Roberto Firmino.

Icon
46: Trent Alexander-Arnold bytter med Philippe Coutinho.

Pausereferat

Liverpool holdt greit unna fra hjemmelaget, som hadde ballen mest - frem Jonathan Walters fikk stå helt alene og heade inn 1-0 på første stolpe. Dette var Jonathan Walter sin syvende scoring mot Liverpool...

Like før vil kanskje mange føle seg snytt for straffe, da Ben Woodburn gikk i bakken inne i feltet.

3-5-2 har fungert så som så. Stoke har vært det førende laget, men har ikke skapt de store farlighetene. Men Liverpool virker tannløse, og det er tydelig at de savner sine beste offensive spillere. Ben Woodburn har kanskje vært gjestenes livligste fremover i banen, men her trenger vi en Philippe Coutinho, Roberto Firmino eller Daniel Sturridge for å få med oss poeng.

Det rapporteres at Firmino og Coutino begge gjøres klar i pausen.

Første omgang

Icon
45: Dommeren blåser av.

Icon
45: Stokes scoring kom på verst tenkelig tidspunkt, og like etter at Liverpool hadde begynt å skape litt. Kanskje ble Woodburn også snytt for et straffespark like før Stoke kontret.

Icon
45: Det legges til tre minutter.

Icon
44: Shaqiri tar med seg ballen til linja og løfter den mot første stolpe. Der står Walters helt alene og stanger ballen i mål.

Icon
43: Liverpool med et godt angrep, og ballen havner hos Woodburn. Han ser ut til å bli tatt og vil ha straffe, men dommeren vinker spillet videre.

Icon
42: Berahino rister av seg både Klavan og Lovren ute på kanten, men slår et håpløst innlegg inn i klypene til Mignolet.

Icon
41: På den påfølgende corneren kommer Origi til heading på 10 meter, men langt over. Den bør han kunne få på mål.

Icon
40: Liverpool kontrer, og Woodburn er arkitekten. Får gitt videre til Divock Origi på kanten, som kan sette fart. Han har kun Wijnaldum inne i boksen - innlegget hans treffer Shawcross og Liverpool har corner.

Hendelses bilde
Icon
35: Stoke har en corner og omringer Simon Mignolet. Belgieren får bokset den unna, til Arnautovic som lader kanonen på 16 meter. Han sleiver ballen rett til værs, og da har Stoke haugevis med spillere i offside.

Icon
32: Oi - stor sjanse for vertene. Lang ball opp mot Arnautovic som Dejan Lovren kaster seg ned for å klarere. Han sender ballen bare rett opp i lufta, og Arnautovic får avslutte på volley. Heldigvis i nettveggen.

Icon
31: James Milner slår frisparket dypt inn i boksen. Den når et Liverpool-hode, men det blir ingen avslutning og Liverpool må starte på nytt. Ben Woodburn er heldigvis på banen igjen.

Hendelses bilde
Icon
29: Og like etter en flott involvering ligger Ben Woodburn dessverre nede med skade. Det ser ut til å være leggen som er problemet, og han må ha behandling.

Icon
29: Ben Woodburn viser mye småpent, og er i ferd med å spille seg varm. Lovende fra unggutten.

Icon
28: Arnautovic kommer til skudd, men Mignolet er nede og redder uten problemer.

Icon
27: Stoke bytter én tidligere Liverpool-spiller med en annen. Charlie Allen kommer inn for skadde Joe Adam.

Icon
26: Allen ligger nede med det som ser ut som en strekk på baksiden av låret.

Icon
25: Ben Woodburn med et glimrende initiativ og raid. Vinner ballen dypt inne på Liverpools banehalvdel, og stormer alene mot tre Stoke-forsvarere. Der burde han hatt folk med seg, så kunne det blitt farlig.

Icon
22: Trent Alexander-Arnold slår et veldig godt innlegg som Divock Origi nesten kommer på, men han blir nok forstyrret av Martins Indi for å ikke få avsluttet.

Icon
17: Stor sjanse for vertene. Det blir slått en lur ball som faller ned til Saido Berahino, men han får ikke stokket beina og Liverpool slipper unna med skrekken.

Icon
12: Liverpool farlig frempå for første gang. Trent Alexander-Arnold slår et godt innlegg som Milner nesten når frem på.

Icon
10: Arnautovic er skummel på venstresiden og har flere ganger kommet seg til god innleggsposisjon, uten at han så langt har klart å utnytte det.

Icon
3: Likevel en litt urovekkende start. Det er Stoke som eier ballen, vinner duellene og ser ut til å spille med selvtillit.

Icon
2: Det er Stoke som har tatt initiativet fra starten. Shaqiri tror han har gitt hjemmelaget ledelsen, men er avvinket for offside.

Icon
1: Ben Woodburn sparker i gang oppgjøret. Liverpool spiller i dag i sine sorte bortedrakter.

Prematch

Det er et Liverpool med store skadeproblemer som gjester Stoke - og det er tydelig på startopppstillingen.

Trent Alexander-Arnold og Ben Woodburn kommer begge inn fra start, mens Philippe Coutinho og Roberto Firmino sitter på benken. Klopp ser ut til å gå for tre stoppere bak, og ifølge journalistene spiller James Milner i en midtbanerolle i dag.

Liverpool spilte med trebackslinje også den siste halvtimen mot Bournemouth. Dersom Paul Joyce og co har rett, blir det da Milner sammen med Can og Wijnaldum på midten, Clyne på venstre vingback og Trent Alexander-Arnold på høyre.

Philippe Coutinho ble altså ikke vurdert frisk nok til å starte kampen, og det var på forhånd varslet at Daniel Sturridge kun var aktuell som eventuell innbytter. Roberto Firmino er utelatt fordi han skal være sliten etter mange kamper den siste tiden.

Spillerbørs

Vurdert av Lars Frøsland

Mignolet Liverpools beste 9 For en fantastisk kamp av Liverpools sisteskanse. Han vartet opp med flere glimrende redninger, og er på mange måter den viktigste grunnen til at bortelaget fikk med alle poengene. Liverpools beste.
Matip  6 Gjør ingen stor kamp, og er uvanlig rufsete med ballen i beina. Matip gjør heller ingen store feil, og er god i duellspillet.
Lovren  6 Er ikke patent på Walters 1-0-scoring, men kommer seg fint inn i kampen igjen. Er bedre med på notene i andre omgang.
Klavan  5 Fortsetter å spre usikkerhet i forsvaret, men samtidig bidrar han med å vinne viktige dueller. Slet blant annet med livlige Shaqiri.
Alexander-Arnold  5 Unggutten fikk nok en gang tillit av Klopp. Alexander-Arnold prøver, men ble helt anonym mot tøffe Stoke. Tas av til pause.
Can  7 Tyskeren spiller seg mesterlig opp utover kampen, og bidrar med muskler og kløkt mot hardhausene i Stoke. Gledelig å se at formen er i anmarsj.
Wijnaldum  6 Nederlenderen holder på å rote det til skikkelig til, når han på uforståelig vis header en ball tilbake i feltet. Mignolet er hans «get out of jail free card» i dag. Han spiller seg dog bra opp, og leverer en finfin pasning til Firmino på 2-1.
Milner  6 Tilbake på midtbanen for Milner i dag. Løfter seg i likhet med de andre til andre omgang, når han flyttes tilbake på venstresiden. Er viktig i igangsettingsfasen i dag, men skuffende at han ikke tar mer tak i første omgang.
Clyne  5 Ekstremt ujevn i dag, og sliter med å finne roen i anstrengende øyeblikk. Spiller ute til venstre i første omgang, men flyttes tilbake til høyre i andre. Hever seg noe i andre omgang.
Woodburn  6 Det var nok et stort øyeblikk for unge Ben Woodburn da han så sitt navn i startelleveren. Woodburn kom tregt i gang, og ble nærmest spist opp av Stokes tunge midtbane, men han viste seg mer og mer frem, og var blant Liverpools mest positive i første omgang. Han blir også tatt av til pause.
Origi  4 Som eneste etablerte angriper, burde man kunne forvente mer av belgieren. Han ser tidvis lat ut, og er svak med kommunikasjonen til spissmakker Woodburn. Flere ganger kunne han funnet seg i en god posisjon, hadde han bare gått for det 100 prosent.
Sturridge  0 Det var hyggelig å se Daniel Sturridge tilbake på banen. Han kommer inn for å score mål, men kort tid etter hans innhopp har Liverpool snudd kampen, og Sturridges rolle blir umiddelbart endret. Han gjør en god jobb i forkant av 1-1, men klarer ellers ikke sette sitt preg på kampen.
Coutinho  8 Nå kan man endelig stadfeste at Coutinho for alvor er tilbake i toppform. Brassen er den viktigste bidragsyteren til at Liverpool snur kampen, og scorer lekkert 1-1-målet. Herlig innhopp.
Firmino  8 Coutinho er ikke den eneste brassen som kan! Firmino kommer inn og leverer en stor kamp. Han kroner dagen med en fantastisk scoring. For et drømmetreff!