Åtte U18-spillere tok dommerkurs

Det er ikke alle Liverpool-spillere som kan skryte av å ha tatt dommerkurs, men det kan Okera Simmonds.

17. mar 2017 kl 11.26 Einar Kvande

– Det er åtte stykker av oss som har tatt kurset, og vi bestod eksamen for to uker siden, forteller Simmonds til Liverpoolfc.com.

– Under kurset dømte vi små innendørskamper, og så tok vi testen som bestod av 50 spørsmål. To dager senere fikk vi vite at vi hadde bestått og var kvalifiserte dommere, beretter den Manchester-fødte 17-åringen.

– Det var ikke alle på laget som tok kurset, for vi har alle ulike timeplaner når det gjelder trening og skole, men jeg, Liam Coyle, Anthony Driscoll-Glennon, Adam Lewis, Liam Millar, Glen McAuley, Ben Williams og Marley Blair gjennomførte kurset.

Ekstra lommepenger

– Nå kan vi dømme U12-kamper på lørdag formiddag, og tjene noen slanter. Jeg tror vi får 30 pund for å dømme en kamp, og det er ekstra lommepenger som kommer godt med.

– Jeg ble fristet til å ta kurset fordi jeg tjener litt ekstra, og så er det en god erfaring å ta med seg også, med tanke på våre egne kamper.

– Som spillere gir vi jo dommerne en del kjeft, men vi ser aldri situasjonen fra deres ståsted. Derfor er det fint å få litt forståelse av hvordan de ser en kamp, og hvordan de føler det når de må ta avgjørelser.

– Jeg har aldri tenkt på dette før nå. Jeg trodde kurset ville bli kjedelig, men det var faktisk ganske morsomt. Vi ble veldig engasjerte, og alle likte det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]