Ønsker strengere straff for taktiske fellinger

Jürgen Klopp tar til orde for strengere straffer for taktiske fellinger, etter Ander Herreras krumspring i helgen.

18. jan 2017 kl 08.49 Einar Kvande

Ander Herrera holdt Roberto Firmino hardt i trøya for å stoppe en farlig Liverpool-overgang. Deretter forsøkte Manchester United-spilleren å få Firmino utvist ved å filme at han ble dyttet i ansiktet når han vitterlig ble dyttet i brystet.

Det engelske fotballforbundet vurderer om de skal innføre regler som fører til strengere straffer for denne type forseelser, og vil også vurdere å bruke videobevis for å straffe slike uting i sporten i etterkant.

I Skottland har de en regel der man blir utestengt i to kamper dersom dommeren ikke ser denne formen for simulering som Herrera drev med.

– Så dersom dommeren ikke ser at en spiller filmer, så kan de studere opptakene og utestenge ham etterpå? Det er en interessant tolkning av reglene, for da kan vi begynne å tenke på mye annet også, uttalte Jürgen Klopp da han ble informert om dette på sin pressekonferanse i går.

– Taktiske fellinger ødelegger rytmen i spillet

– Jeg kunne tenkt meg at vi kunne brukt videobevis i ettertid på alle avgjørelser. Hvorfor bare filming? Jeg synes ikke det høres fornuftig ut å bare begrense det til filming.

– Jeg synes egentlig ikke filming er det største problemet. Jeg kan ikke huske sist jeg så et skikkelig forsøk på å filme, men dersom de ønsker å innføre regelen, så har jeg ingen problemer med det.

– Men jeg synes de i så fall skal se på flere andre ting samtidig. Etter min mening er det verste i fotball de taktiske fellingene. Jeg sier ikke dette på grunn av Herrera, men generelt sett når en spiller bevisst gjør en felling av taktiske hensyn bør det være direkte gult kort.

– Taktiske fellinger er ikke stygge, men de ødelegger rytmen i spillet. For meg er dette alltid et gult kort, men det virker ikke som andre ser dette på samme måten som meg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]