TOMÅLSSCORER  Roberto Firmino satte inn to av Liverpools mål mot Maribor. Nå håper Liverpool-supporterne at brasilianeren også skal finne veien til nettmaskene mot Tottenham.

Tre kjappe:Mer av det samme

Redaksjonen diskuterer hvordan Liverpool skal klare å følge opp den flotte innsatsen mot Maribor med en ny seier mot Tottenham.

Hvordan skal Liverpool klare å følge opp den flotte 7-0 seieren over Maribor med tre poeng mot Tottenham på Wembley?

Torbjørn Flatin:
– Matip og Lovren må fortsette sitt solide spill fra de siste par kampene. Laget virket som helhet veldig fokusert både mot United og Maribor. Det blir tøft å presse effektivt på store Wembley, men Liverpool må vinne kampen på midten slik at Eriksen, Alli og Kane ikke får den servicen de vil ha. Greier Klopp å bygge videre på den defensive plattformen han synes å ha begynt på vil den fremre treeren til Liverpool alltid skape sjanser.

Lars Frøsland:
– Lettere sagt enn gjort, men det er viktig å bygge videre på den energien og selvtillit-boosten man fikk i Maribor. Tottenham på sin side leverte en god kamp i Madrid, men måtte jobbe langt hardere enn Klopps mannskap. Dette bør energiske Liverpool utnytte. Klopp og hans utvalgte bør gå all-inn mot Spurs.

Arve Corneliussen:
– Jeg tror de gjør det ved å gjøre minst mulig forandringer på det laget som spilte mot Manchester United, fordi Liverpool er nødt til å sette en ellever. I veldig mange suksessfulle lag er det samme lag som spiller uke inn og uke ut – Chelsea i fjor, Leicester året før og Liverpool da de nesten vant serien. Denne sesongen blir for eksempel en klassespiller som Bernardo Silva sittende på benken for Manchester City som et resultat av at laget funker. Det er veldig greit å kunne skifte ut tre-fire spillere i en kamp mot et svakere lag som Maribor, men i Premier League-hverdagen tror jeg ikke Liverpool er tjent med så mye rotasjon som det har vært hittil.

GOD KAMP  James Milner har fått mye skryt for innsatsen sin mot Maribor.

James Milner tok plassen til Jordan Henderson mot Maribor, og leverte en god kamp. Bør Milner få fornyet tillit mot Spurs på Hendersons bekostning?

Torbjørn Flatin:
– Nei, men det sier jeg fordi jeg føler at de ikke kjemper om samme plass. Henderson vil komme tilbake som midtbaneanker, så gjenstår det å se om Milner får belønning som indreløper på bekostning av Wijnaldum eller Can. Da helst Gini Wijnaldum, som jeg ikke synes har vært i nærheten av det nivået i høst som han hadde til tider forrige sesong. Det er imidlertid store flater på landskampsarenaen og det kan veie til fordel for nederlenderen.

Lars Frøsland:
– Ja. Det baseres ikke utelukkende på Milners gode prestasjon mot Maribor, men Hendersons svake form denne sesongen. Jeg er skuffet over kapteinen vår, som for tiden fremstår veldig begrenset. Hva bidrar han med, foruten all løpingen? Hans gode kondisjon er selvsagt et stort pluss, men det bør ikke være hans fremste egenskap. Milner har gjort seg fortjent til startplass.

Arve Corneliussen:
– Nei. Jeg forstår at mange irriterer seg over Henderson fra tid til annen, for han fordeler ikke akkurat baller på Xavi-vis sentralt. Derimot synes jeg han passer bra til den defensive midtbanerollen, fordi han har en god nok fot, er stor og sterk, relativt hurtig, dekker mye rom og er en disiplinert spiller. I tillegg synes jeg trioen Henderson-Wijnaldum-Can har fungert svært bra mot topplag, og spesielt i åpne kamper som den mot Spurs kommer til å bli. Milner er best offensivt, og lager ofte mange unødvendige frispark fordi han er nokså svak i taklingsspillet. Det trenger vi minimalt av med Eriksen som slår inn til Alderweireld og gutta. Milner er en veldig fin rotasjonsspiller, men det er farlig om alle rotasjonsspillere skal starte neste kamp etter én god kamp. Da får Liverpool aldri satt en ellever. Alle spillere i verden har tross alt dårlige og gode kamper om en annen. 

NYTT INNHOPP  Alex Oxlade-Chamberlain gjorde sitt første mål for Liverpool mot Maribor.

Alex Oxlade-Chamberlain scoret sitt første Liverpool-mål mot Maribor. Hvordan er du fornøyd med den tidligere Arsenal-spilleren så langt, og bør han snart få sin første ligakamp fra start?

Torbjørn Flatin:
– Han har startet svakt, selv om jeg kanskje synes det har vært vel mye klaging i visse kretser. Han kostet riktignok bra med penger, men har i praksis bare gjort en rekke innhopp på et lag som spiller en annerledes type fotball enn han er vant til. Han fortjener tid. Det var bedring å spore de minuttene han var på banen mot United, og scoringen mot Maribor vil ha gjort ham godt. Han må imidlertid spille seg inn på «ligalaget», og ikke «få» en plass. Enten ved gode innhopp, eller at Klopp kanskje gir han muligheten fra avspark mot Maribor på Anfield.

Lars Frøsland:
– Det har vært en tøff start for Ox, og så langt har han vært langt unna det nivået vi vet han innehar. Det var en stor lettelse da han satte inn sitt første mål i sin nye klubb, men han må bevise mer - i mer prekære situasjoner - før han får starte en viktig seriekamp, slik jeg ser det. Jeg håper dog det ikke blir veldig lenge til.

Arve Corneliussen:
– Midt på treet. Egentlig har han levert litt som forventet hittil – har ikke fått så mange kamper, men blant annet et lovende innhopp mot Manchester United og en svak kamp mot Leicester. Litt den samme tonen som det var for ham hele Arsenal-karrièren. Alt i alt er jeg fornøyd med at Liverpool har en spiller av Oxs kvalitet på benken. Kanskje burde han få prøve seg på venstreflanken fra Huddersfield-kampen og utover, slik at Klopp kan dyrke Coutinho sentralt og dermed forandre minst mulig på laget når Mané er tilbake. 

Del

Tottenham

04.12.2017 12:09

Betydelig lettere juleprogram for Spurs

25.10.2017 23:01

West Ham henger med i ligacupen

Om West Ham går til finale må kampen mot Liverpool på Anfield flyttes.

24.10.2017 12:28

Coutinho ber om bedre konsentrasjon

Philippe Coutinho nekter å gi forsvaret eneansvaret for fadesen mot Tottenham.

Tre kjappe

16.12.2017 12:51

Tre kjappe:– Skulle gjerne ha sett toppet lag mot de beste lagene

Redaksjonen om Sadio Mané sin form, ulike meninger om rotasjon og lagoppstillingen mot Bournemouth

09.12.2017 15:25

Tre kjappe før Everton-kampen

Redaksjonen om «The Fabulous Four», forventet respons på sesongens andre 7–0-seier og hvem som bør steppe inn for Alberto Moreno i Merseyside-derbyet.

29.11.2017 08:30

Tre kjappe:Vil ha Mané og Firmino inn på laget igjen

Redaksjonen uttrykker forundring over at Sadio Mané og Roberto Firmino ble benket mot Chelsea, og diskuterer Jordan Henderson og Dejan Lovren.

Siste Til vår nyhetsoversikt
17.01.2018 kl 14:34

Inter Milan jakter Sturridge

Daniel Sturridge kobles til ny klubb.

+
17.01.2018 kl 13:06

Liverpool fordømmer Flanagans handlinger

Jon Flanagan kan nå også vente seg straff fra klubben etter onsdagens dom.

+
17.01.2018 kl 12:29

– Bayern har vunnet kampen om Goretzka

Liverpool var en av klubbene som forhørte seg om midtbanespilleren.

+
17.01.2018 kl 11:41

Flanagan dømt for vold mot kjæresten

Jon Flanagan sa seg skyldig i retten.

+