Brannfakkel fra Mølby:– Start med Ward og lån ut Karius

Jan Mølby mener Danny Ward nå er Jürgen Klopps beste keeperalternativ mot Huddersfield.

27. okt 2017 kl 08.50 Arve Vassbotten

«Jeg ville startet med Danny Ward i mål mot Huddersfield Town på Anfield på lørdag. Det føles som om vi har rykket tilbake til start på keeper-området etter sist helgs tap på Wembley og akkurat nå vil jeg si at Ward er Jürgen Klopps beste valg», skriver Jan Mølby i sin spalte i Liverpool Echo.

Ward spilte selv i Huddersfield sist sesong, og var sterkt delaktig i at laget klarte å rykke opp til Premier League gjennom playoff.

«Han har vist at han kan håndtere press, så jeg tror ikke den mentale siden av det vil bli et problem for ham. Mange spørsmål blir stilt om keeper-posisjonen. Vi har tre seniorkeepere, men hvem er den ultimat nummer 1? Verken Simon Mignolet eller Loris Karius har vært overbevisende denne sesongen», mener Mølby.

– Bør låne ut Karius

Dansken mener at om det står mellom Mignolet og Karius denne helgen, så ville han holdt seg til Mignolet.

«Jeg er ikke sikker på om Karius kan håndtere engelsk fotball. Det beste ville være å låne han ut så han kan spille 30 kamper og få mer erfaring. Ward har spilt mange flere kamper i dette landet enn Karius og vet hva han kan forvente».

Fortjener en sjanse

Under vårt nettmøte tidligere i uken, svarte supporterklubbens redaktør Torbjørn Flatin på spørsmål fra leserne. Der fikk han også spørsmål om Danny Ward og keepersituasjonen i klubben.

«Jeg har en teori om at Jürgen Klopp ønsker seg en offensiv keeper, og at denne var ment å være Loris Karius. Innerst inne er han ikke overbevist over Simon Mignolet, men har vært «nødt» til å bruke ham da han tross alt har vist best prestasjoner av de to. Danny Ward fortjener kanskje en sjanse, men personlig må jeg også innrømme at jeg er usikker om han har materiale for å være førstekeeper hos Liverpool. Han er vel fortsatt annenkeeper for Hennessey hos Wales», skrev Flatin da.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]